Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Vi fortsätter blanda och ge

    Godmiddag - slirar in i fredagsröjet, lite lagom före lunch.

    Får jag ett skumpa-glas med ? Tror det håller sig ett par veckor, eller?

    Helgplaner- flirtade lite fräckt med mina föräldrar igår, och de kommer inte bara barnvakta under dagen imorgon, utan tar med sig lillsnorpis hem till sig så att jag får kvällen och söndagmorgonen ledigt. Maken är bortrest med jobbet, och det ska blir såååå skönt att få vila rösten helt, och hela mig för den delen.

    Ska se till att laga lite fin AM-coq au vin till söndagsmiddagen, så att de får nåt gott att se fram emot när de lämnar tillbaka Mindre.

    Så planerna blir gå en stund på SATS personaldag, titta lite på stan, hem o vila, baka kakor, laga något gott. Två kronärtskockor som ligger o förfars i kylen förtjänar ett bättre öde. och så lite peanutbutter chips som passar fint i chokladkakor. Mums!

  • Liten med Mindre

    Har inget klokt att bidra med, slirar ut till lunchlådan istället.

    Tjing!

  • Liten med Mindre

    Rullar in igen efter lunch och chokladkaka...har svårt att låta bli - fast jag börjar bli rund i ansiktet. Skyller på kortisonen jag tar för tarmarna...

    Spännbebisen ligger och sträcker sig i tid o otid. Klart jag förstår att det är trångt där inne, men ändå.

    Ska ägna eftermiddagen åt långmöte, eller försöka komma undan och rensa vidare i mejlkorgen. Det tar av någon anledning så lång tid denna gång. Kansek för att jag verkligen vill få bort allt inför kommande året...

  • Liten med Mindre

    AM - du får sätta lite sovdiciplin på unge herr Hektor, så att han inte sover i tid och otid. En kortare förmiddagslur och en längre lur efter lunch borde kanske passa.

    Beror förstås på hur de nattliga vanorna ser ut numera...

    Är det förresten någon som gjort något gott med kronärtskockor - mer än koka och äta med typ smör o citron?

  • Liten med Mindre

    Hmm...det där med att slappna av - säkert produceras något mer lyckohormon som gör ägg och spermier berusade, så att de vågar gå fram o bjuda upp. Istället för att stå i varsina hörn och trycka...

    Eller funkar det inte så?

    Nu är frågan - möte eller inte möte. Känns ju lite meningslöst att kolla status på projekt, som jag inte kommer att vara med på slutet av.
    Ska nog mest se till att slussa dit mina 2 protegéer och sen dra mig ur efter liten stund. Så att jag inte missar fredagsfikat med Tiramisu menar jag.

  • Liten med Mindre

    Äsch AM - det fixar sig. Ge honom en 5 min lur senare under dagen om han inte pallar till läggdags. 5 min ska inte påverka läggtiden så mycket säger oraklen. Och det har funkat för oss.

    Visst klarar han att ha sovit middag tidigare idag. Ibland tycker ju killar det är såååå trist att shoppa, eller vad det nu var. Skumpade skönt i vagnen. Har drabbat mig med, fast inte i barnvagn förstås.

  • Liten med Mindre

    Dags att samla fåren till möte.
    Tjing!

  • Liten med Mindre

    BS - kan ni inte äta pannkakor med äppelkompott till?
    Eller bara som det är med lite kanel och gräddmjölk eller glass uppepå till efterrätt? Kanske steka lite havregryn i smör o socker att strö på toppen.

    Enda anledningen att det är bättre att "slappna av" i barnalstringen är väl - att om man lyckas koppla av - så blir tiden det tar att ev få till det mycket roligare. Och så blir det lättare att hantera för omgivningen som inte riktigt klarar oss äggsjuka hönor...

    Oupsie - tack för receptet. Ska ta hem och se om det blir av i helgen. Den utlovade söndagsmiddagen för barnvakterna kan ju passa att pröva på.

    koko - säkerligen blir det enkla kokta skockor. Fast de här är så små, undar om det blir nåt ätbart kvar. (ekologiska från ekolådan)

    Nu - fika!

  • Liten med Mindre

    Mmmm...grymt god tiramisu som kollegan gjort. Inte blöt o kläggig, och inte märkbar sprit o kaffesmak. Super helt enkelt!

    Måste nog få recept. Tror till o med maken skulle gilla denna.

    Attans att det är så jobbigt att vara tyst under fikastunderna- så jag får lov att gå därifrån.

  • Liten med Mindre

    nenne - tur att du är så smart att du kom in igen!

    Det blir säkert en semla till helgen med. Om det får plats. Kanske tur att det är lite plats, nu när jag ändå inte kan röra mig av flera anledningar.


    Hur är det förresten med Frejis, o Cicci, FruLlis - någon som vet? Har man annat att göra i snömodden, än att surfa??

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge