Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Vi fortsätter blanda och ge

    Åhå - fler internetproblem - hittade att det går att on-line boka hos min frisör. Och det fanns givetvis en massa frisörer i listan utom just hon. Så jag får vackert vänta till nästa vecka ändå för att boka tid när jag får ledigt. (Om nu inte Grynet tänker komma tidigt så jag inte hinner skämma bort mig.)

    Tror förresten att jag har hittat ett manikyrställe om hörnet hemma. Hoppas jag gissar rätt, för priserna såg ok ut. Och det skulle vara lyxigt med lite mindre fnasiga fingrar tills bebisen kommer (lider fortfarande efter svärmors hårda, uttorkande vatten i julas). Inom lagom vaggningsavstånd.

  • Liten med Mindre

    Alltså - jag får inte ledigt nästa vecka. Men jag hoppas ha röst nog att ringa o boka tid med.

  • Liten med Mindre

    koko - jag gör semlor som du vill ha dem! Fast de är inte mjölkfria här heller förstås. Och det blir ju liten-hemgjort, och inte koko-hemgjort...

  • Liten med Mindre

    Trevlig helg!

    HEm o packa åt lilltjejen!

  • Liten med Mindre

    Godkväll!

    Min lediga helg höll på att brinna inne - så tillvida att Mindre fick hög feber igår och var rätt dålig.
    Fast turligt nog tyckte mormor och morfar att hon var tillräckligt pigg i förmiddags för att de skulle våga ta med henne hem. Nu fick hon ju feber igen ändå, men de klarade biffen tycks det. Hon har i alla fall somnat där o inte här-

    ENSAM HEMMA!!!!!

    Tog en tur till SATS personaldag och insåg att volymen inte passade varken min röst eller Grynet i magen. Inkasserade lite personalförmåner och åkte hem istället. Börjar få ett övermått av knappt använda gympaskor i garderoben.

    har hunnit sova middag, handla, baka 2 olika cookies, äta en massa det och provbaka Oupsies plommonglasstårta. får se hur den blir imorgon.
    La mig sen i badet en sväng, åt kronärtskockor med smör+citron, blodig oxfilé (har varit fryst) och sallad med feta o pinjenötter. *goffa goffa*

    Nu är det tyvärr inget sevärt på tv (nepp - tittar inte på melodifestival), så jag får väl leta om jag har någon gammal favoritfilm.

    Ganska härlig dag ändå, om jag bortser från min och skruttans krassligheter.

  • Liten med Mindre

    Blommor - har misskött det mesta hemma tror jag, de är inte så vackra som jag skulle vilja i alla fall - utom möjligen ett antal blommande orkidéer.

    Perlagoner - ansluter mig till dem som tycker de luktar illa. men vissa år får de plats i balkonglådorna. har dock vågat mig på andra blommor som inte behöver saneras så ofta för att vara fina.

    Och när jag hör diverse katthistorier inser jag att hur mysigt det än vore, så dröjer det ett bra tag än innan det blir fyrfotingar hemma. Å andra sidan dröjer det för oss att hitta hus med, så det gör inget.

    Imorgon stundar matlagning - AMs recept ska prövas, och kanske kan jag få maken att städa upp lite med innan lilltjejen återkommer.

    Trevlig kväll!

  • Liten med Mindre

    Godmorgon!
    En ostörd natt - med bara två turer till badrummet. Undar om Grynet simmar torrsim där inne på natten?

    Mindre har det visst bra hor mormor o morfar, så jag pysslar på här hemma, sköljer av blommor och fantiserar om nya gardiner.

    Parnassia - om det är en hel cheddarost är det bara att börja uppifrån och äta sig nedåt (samma princip för halv ost med ena sidan i paraffin). De håller sig nästan hur länge som helst om de har paraffinet kvar.

    Annars är väl all mat med ost i passande för cheddar. Särskilt ost o skinkpaj som måste ha lite klös i osten. Ostfondue blir fint om du blandar upp med ex vällagrad grevé.

    Är det förresten någon som klätt om strykbräda här inne? Funderar på om jag kan ta ett färgglatt tyg o häfta på, och om jag i så fall måste tvätta i typ 90 grader först för att det inte ska färga när man stryker. Eller räcker 60?

    Ska damma vidare lite och önskar alla en skön dag!

  • Liten med Mindre

    Oj vilka nattsuddare ni är.

    I säng före 22, annars blir jag helknäpp.

    Godmorgon!

    Vickan - tror inte du känner dig kissnödig ifall vattnet går eller sipprar. Däremot känner du dig alldeles säkert fuktig. Tror någon sagt att om man behöver byta en binda inom en timme eller nåt sånt, så är det troligen vattnet och man bör ringa förlossningen o kolla vad de tycker. Å andra sidan kan jag inte komma på vad för "normala" problem som skulle göra att man behöver binda som blir fuktig ens på mer än en timme...

    Och angående öronen så skulle jag gissa å att det är graviditetsrelaterat. Kanske ihop med något härligt virus som går. Det är ju inte lika lätt att svälla av gången upp till öronen med näsdroppar, som det är i näsan. Och nu på slutet brukar i alla fall min kropp svälla lite extra av vätska både här och där.
    (När jag varit förkyld och tränar tidigt kan jag med få lock-liknande känsla i öronen - som att det väser i huvudet när jag andas. Säkert pga kvarbliven svullnad det med.)

    Vänner - jag har tänkt jobba 2 veckor till. Fast just nu tvivlar jag på att det blir hela sista veckan. Känner mig slut både i kropp o knopp av att vara sjuk hela tiden, och inte kunna vara hemma pga överlämning av jobb etc. Maken har tänkt tvinga mig ta ledigt en dag denna vecka med. Det lär väl bli fredag när amerikanen åkt.

    AM - fylletuppen fick godkänt av familjen, utom Mindre som inte åt något alls igår kväll (fast då hade hon ätit för 2 hela förmiddagen tydligen). Det blev lite mycket sås dock, så vi kan nog ha en omgång kyckling till i den burk som hamnade i frysen. Räcker läääänge då.

    Oupsie - plommonglasstårtan blev jättegod! Definitivt något skoj att göra av plommon - är inget superfan av enbart kompott. Det måste vara onyttigare än så.

    Snorkis - glömde gratulera till jobbet. Grymt skönt att vara önskad även i välsignat tillstånd.

    EGO:
    Rösten - sakta på väg tillbaka. Idag låter jag mest som efter en grym partykväll. Tänker nog spara på snacket ett par dagar till.
    Mindre kom hem speedad värre från mormor o morfar, och har inte sovit middag på hela helgen, trots feber igår, feberfri idag. Hon kom kånkande på ett paket med blöjor till bebisen som mormor o morfar handlat (Japp - mycket billigare på ICA Viksjö än usla ICA där vi bor) - "bebisen egna blöjor - bebisen - hallå! prova! mamma stor bebis i magen". Hjärtat smälter!

  • Liten med Mindre

    Ore - mitt vatten gick med värstsa plasket inne på förlossningen. Gick inte heller att ta miste. Sockor o allt blev dyngsurt.

    Börjar bli lite småtrött på mina sammandragningar jag haft senaste månaden. Varje gång magen blir stenhård är det som att jag tappar andan, som när man är på toppen av en berg-o-dal-bana och det vänder nedåt för snabbt.

    Maken tycker förstås det verkar jättehärligt och förstår inte problemet - problemet är när det inte är en berg-och-dalbana involverad...då känns det inte alls lika hisnande härligt.

  • Liten med Mindre

    Telis- jag tror man som förälder glömmer hur intensivt det var i början... Talar för mig själv i alla fall.

    Har du prövat med öronproppar? Det kanske filtrerar ut de värsta smackandet, men du hör ju garanterat när det är matdags.

    Mindre fick flytta till eget rum efter 3 månader. Vet att Muggles o tror även Piggelin flyttade ut barnen tidigare i alla fall utanför sovrumsdörren, just pga ljudligt sovande.

    Få inte dåligt samvete för det. Så länge ni alla känner er trygga med den lösning ni väljer.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge