Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Vi fortsätter blanda och ge

    En hel clementin där bak - ajaj, även om man är hund.

    Mindre ligger o skrålar i sängen (borde jag bli orolig för skrålande redan?), och maken närmar sig 40 grader utslagen på soffan. Här är det livat.

    Förmodligen inget på tv heller, och magen är mätt, så inget gott orkar jag äta. Vilka bekymmer. Tror ni jag orkar ta tag i alla bilder som skulle fixas då?

    PB - jättesnällt att ni åker o hjälper kompisen med huset. Fast å andra sidan låter det så likt den PB jag lärt känna här i tråden. Världens hjälpsammaste o omtänksammaste människa!

    Lappis - 5,6 för ett radhus låter verkligen inte skoj. Av 63 hus jag fick i mitt sökresultat idag, var det 3 som kunde fungera för oss. Kräsen - moi?!?

    FruE - bra kämpat på gymmet!

  • Liten med Mindre

    Mugglan - låter nästan värt att vara tung i huvudet över en god flaska vin o bra konversation.

    Nenne - krya på makens tå så han får skida ordentligt. Trist att bli skadad så nära inpå något man laddat för. Väldigt typiskt!

    Tinga - heja dig! Stå på dig - inte ska du behöva gå ner i lön heller. Om inte alla andra på företaget gör detsamma...

    Rapport från sjukstugan, maken forfarande hög feber och svag som en nyfödd kattunge. Tyvärr kan jag inte oroa mig för honom än, eftersom jag själv hade 40 graders feber i 5 dagar när jag hade influensan sist. Möjligen ska jag kolla med vårdguiden om jag borde skaffa något antiviralt för mig själv för att slippa få det...

    Sen verkade Mindre lätt rosig om kinderna i morse, men jag orkade faktiskt inte kolla tempen, hon var i alla fall aktiv som få - så dagmamman får ringa om det visar sig vara något.
    Sammanbrotten för min del duggar tätare o tätare - vem delar ut tapperhetsmedaljer för att man försöker orka?

    (I och försig skulle väl Tingas hus var fullt vid det här laget om det nu fanns såna medaljer...)

  • Liten med Mindre

    nenne - man är ganska ynklig efteråt. Men det var innan småbarnstiden i alla fall, det fanns tid att vara ynklig... Maken har inte heller varit febrig länge förr, så han mår ju som en hel karl o lite till. Tur för honom att det inte är han som är Mindres "medlepunkt" just nu.

    Det verkar komma i skov såna där år när man bara är sjuk hela tiden.

    Snaily - tackar. Solar mig i guldglansen.

    Behöver säkert bara ynka av mig lite. Vårdguiden tyckte lite synd om mig, men sa att man inte kan göra så mycket om man blir sjuk. Kommer bebisn så kommer den ändå. Antivirala medel biter inte på vanliga influensan, och eftersom jag var vaccinerad mot grissnuvan så kan jag inte göra så mycket mer. Skönt att få höra i alla fall.

    Skickar några till böner till högre ort och hoppas det hjälper.

    Ska nog inte försöka mig på några fredagsskak på rumpan - det ser inte så sexigt ut längre...
    Laddar upp inför fredagsmiddag i alla fall - falukorv å makaroner borde gå i Mindre o mig i alla fall. Flyttar fiskgratängen med räkor till annan dag... Undar om jag ska köpa på mig lite lyxglass i affären. Jo, det ska jag nog...

    Snaily förresten - var glad över snön för mig med. Här regnade det i natt, och nu är det dimma o plusgrader. Kunde det inte nöja sig med plusgrader o solsken...

    Tar en nötskorpa till och laddar för shoppingpromenad. Glad att centrum bara är 5 min bort när jag måste handla.

  • Liten med Mindre

    Nenne - du kan ju pröva att crawla i bassängen. Definitivt flåsigt och inte så bredbent. Eller simma vanligt om det känns bra. tror på att allt som känns bra är bra. Älskar att simma som gravid.

    Något annat jag gillade förra gången var de där fåtöljcyklarna som ser så fåniga ut, när man sitter bakåtlutad o cyklar. Plats för magen, inte så mycket sammandragningar, och ingen bäckenbelastning.

    Tack för fler medaljer. Gissar att hormoner gör att allt känns värre - och så tar jag ut eländet i förskott. Än så länge är ju bara maken sjuk, och än så länge ligger Grynet i magen. Får njuta för stunden - det vore bättre.

    Tröstshoppade 2 buketter tulpaner till köksbordet, och en BJ half baked-glass till kvällen. Det blir nog folk av mig med.

    James Bond - for fortfarande ont vid tanken på Craig och hans plågade kulor i första filmen. Halva biosalongen liksom kröp ihop och vred sig vid den scenen...

    Lunchdags!

  • Liten med Mindre

    Oupsie - tack tack, tror vi klarar oss ändå. Febern är under 39 ikväll, så det kanske artar sig. Och om Mindre inte blir sjuk så är hon utlånad till mormor och morfar imorgon eller över helgen. Med risk att Grynet tycker det är en ypperlig tidpunkt att komma då, precis som Astrid...

    Hoppas att det dröjer några dagar till.

    Ägnar kvällen åt att koka risgrynsgröt (har en massa mjölk som blir dålig i vår knasiga kyl), och tänker äta min glass framför någon usel tv. Har i alla fall varit duktig och tvingat i maken dricka, nattat lilltjejen och bokat reparatör för kylen efter flera års trassel. Varför är man så seg på vissa grejor?

    Trevlig kväll!
    mer hångel åt folket!

    Och på tal om varmvatten - en kompis kommenterade att en man med parkering utanför hennes fönster brukar ta bort snön från sin bil med en hink varmvatten elller två... Häromdagen räckte det visst inte och han tog hammare o mejsel. Oooooj!

  • Liten med Mindre

    Kram Porchez - hoppas du kan få en bra förklaring. Vill inte tro att de skulle såra med vilje.

    Vi är hemma fortfarande! Maken har bara 1 grad över normal nu på morgonen, och Mindre är ivägvinkad med mormor och morfar. Sköööönt! Ska nog pallra mig till simbassängen och plaska lite med alla barn. Ska bara se till att maken äter lite mer först så han blir stor o stark igen.

    FruLlis - härligt att se livstecken. Hoppas att livspusslet lugnar ner sig lite så vi får se dig liiite oftare. Saknad!

    Izzie - hej hej! Hoppas att ni med mår bra och inte stressar sönder er!

    Nu är det nog dags att lista ut vad jag ska shoppa till middag, packa badväskan och halka mig iväg. Riktigt snorväder och snorväglag idag. Hugaligen!

  • Liten med Mindre

    Lappis - trist att middagen inte svarade mot förväntningarna. Öl och sav kan jag nog vara utan.

    Nenne- kan konstatera att bröstsim inte är skönt för bäckenet om man har foglossnig. Däremot fungerar crawl-benspark och diverse armtag fint. Tyvärr blev jag för andfådd av att crawla så mycket, att det inte blev någon lång stund i bassängen. Men lite flås och lite bastu i alla fall.

    skulle du seriöst vilja börja simma istället så finns det sk dolme att ha mellan benen, för att flyta med. Och så tar du bara armtag. Köpte mig en sån i Singapore, vet inte var man köper hemma. Om inte simhallen kan låna ut förstås. De används nog i simskolorna.

    resten av dagen - middagslur, någon okänd eftermiddagsaktivitet, och sen pizzabakning.

  • Liten med Mindre

    Oj, vänner - vårt pizzarecept är enkelt, men heter Pizza som i Rom. Så det blir italienskt så det räcker för oss. Smakar ju hembakt i alla fall, utan en hel limpa till botten. Laddade med mozzarella, fetaost, skinka o paprika. Synd att Mindre inte är med för hon tyckte det var så kul sist. men det blir ju fler pizzor.

    Skönt att du får gå hem nu. Det är såååå skönt att sova middag lite nu och då. Framför allt när Mindre är hos dagmamman. Orkar inte med att ha henne hemma själv.

    Frullis - nu har jag torkat tårarna med. blev så ledsen att höra om er sorg efter katten. Hoppas ni får lite andrum och nystart på semestern! Trevlig resa om jag inte får tillfälle sen. (Grynet är beräknad till 5 mars, så det är väl i princip när som.)

    Nu är det dags att ta tag i några av sommarens bilder som legat som gravidbeting... Tror ni det blir dags nu då, om jag tror att jag ska bli klar med sånt som skulle göras före födseln?

  • Liten med Mindre

    Ang dolme - det var värre i Singapore, när stackars tjejerna i simlaget skulle pröva. Heter "buoy" på engelska.

    I don't want a [boy] between my legs...

    De är ju så pryda där borta.

  • Liten med Mindre

    koko - här i trakten har de först idag kommit på att de ska skotta från de platta taken på småhusen nära centrum. Hur smart är det egentligen när snön blitt blöt tung och isig?

    Passa istället på att slänga ut mer grus på er uppfart så kanske det fryser fast till lagom halkskydd.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge