Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Vi fortsätter blanda och ge

    Du vet när det står knotiga gamla träd men där alla grenar är avkapade in mot stammen så det bara blir fler och fler knotor?
    Det är att hamla träd. Man gjorde så förr som en del i jordbruket för att även kunna utnyttja mager mak. Man tog allt löv på träd dom tex lind ungefär vart tredje år. Så torkade man lövet till vinterfoder.

    Vi har två GIGANTISKA lindar som förr alltid varit hamlade, men som nu har vuxit helvilt och sträcker sig långt ut över vägen och när de har löv så döljer det precis hela framsidan av huset. Det ser helt sjukt ut och vi ska ta ner grenarna. men i omgångar så träden överlever och inte får värsta chocken.


    muggles skrev 2010-04-15 16:41:46 följande:
    PB: hamlar lindarna....???? Söt historia!
  • passionsblomman

    Exakt så var det där jag bodde förut. Det krävde en del disiplin för att stavgångspromenaderna skule bli effektiva-full speed och ett jätteglatt "HEJ HEJ" och så sprutta förbi och se väldigt hurtig MEN glad ut...

    Jag brukar också acklimatisera mig väldigt bra. Oc jag är heller inte särskilt beroende av att umgås med grannarna eller vara populär. Men vi behöver komma in i byn på ett bra sätt, inte minst för vår sons skull. Nu är han idrottsnörd och väldigt välkommen, så det kommer att bi lugnt tror jag...


    Lapinette skrev 2010-04-15 16:45:15 följande:
    pb - det låter verkligen som på landet (där vi har landställe) där det tar en eeeevighet att komma ned till badplatsen för att man stannar vi var och varannan tomt för att prata med grannarna.
  • passionsblomman

    Joo, lite populär då.. men har man flyttat så galet mycket som jag gjort i mina dagar så har det nog blivit nödvändigt att ha mycket av tryggheten i sig själv och veta vem man är. I det perspektivet så står jag väldigt rakt för vemoch hur jag är och bendar inte over backwards för att passa in till varje pris. Jag har dessutom ingenting emot att tillbringa ganska mycket tid ensam.

    Men man behöver ju känna en allmäntrivsel, och det gör jag baske mig redan. Vi har babblat med tillräckligt många för att det alltid är folk som hejjar när man kommer ner till affären, skolan, träningen osv.

    Sedan är det ju lite vad för område man bor i också. Våra närmsta tre grannar är alla generationen över oss och har vuxna barn och barnbarn. Det blir inte riktigt samma sak som om det var tre familjer som alla hade småbarn i samma ålder och var mammalediga.

    Me,. de vi snart ska käka middag med är vi ju jätteglada för.
    Och hon som bjöd på kaffe. Vi känner oss välkomna. Jag tänker skita i neggo-kvinnan fortsättningsvis.


    muggles skrev 2010-04-15 16:54:58 följande:
    EA: är det fortf duschsex som gäller?PB: fast jag måste erkänna att jag nog vill vara lite populär (vill inte alla det?). Där vi bor har ju flera bott i över ett år och det märks att de känner varandra för de fikar hos varandra och grejer tillsammans i trädgården och så. Sedan är alla väldigt trevliga mot oss också, men än så länge känner vi oss en aning utanför. Men så har vi ju inte bott där mer än 3 mån och nu först börjar alla komma ut ur sina hålor. Sedan vet jag att jag är rätt pratig och har lätt för att få kontakt med folk så det ska nog ordna sig.
  • passionsblomman
    nennesjuttioåtta skrev 2010-04-15 17:05:44 följande:
    lappiseller hur! hej då!!!jaha, jaa okej, hejdå fast vi har ju inte sagt hej än...
  • passionsblomman

    Oj, mina inlägg kom lite sent i det hela, jag fick ta paus för att skjutsa sonen till innebandyn och så handla middag.

    Lappis, tycker verkligen din man gör helt rätt i att grilla dem lite tillbaks! Så det så!

    Jag tar gärna en öl så här i efterhand, tack så mycket.

    Finnar, ja det har jag fått. Fast enstaka men ENORMA, senaste sitter just nu i örat och gör ont som satan. Jag kan inte ligga med huvudet mot kudden på den sidan.
    Fett hår får jag också, som en annan tonåring.

  • passionsblomman

    AM,Träna imorgonbitti och ta dig lite mera vin tycker jag.

    Grattis till feminutersmetoden. Just den metoden är källan till ett av de klart mest ångestfyllda tillfällena i mitt mamma-liv. Det funkade inte öht och förstakvällen skrek min son i TRE timmar, tills jag själv grät som ett barn inne i badrummet och snyftade i telefon till min hjälplöse sambo: "SÄG att jahaaag intehhe ähär en dåhålig mammaaaaaaaaaa"
    Det var det värsta. Fy fan! Jag kommer öht aldrig mer att ens våga pröva den grejen.

    men, som vanligt, det är olika det där med barn...

  • passionsblomman

    Men hörni, vilket jäkla MECK med vulkanutbrottet och all flygtrafik! Vilken tur att vii inte har någon trådis sittandes på någon flygplats just nu!
    ...för det har vi väl inte?

  • passionsblomman

    Lappis, ja i tanttråden har vi ens make som inte kommer hem från usa...Undrans just hur det här kommer att utveckla sig, vulkaner kan ju vara lite mer långsinta än jag, dvs utbrotten varar mer än en stund och kan pågå i åratal....Huga!

  • passionsblomman

    Åh, nu skriver en stackars tjej att hennes kille-som skulle komma hem nu efter att ha varit utomlands i ett halvår, inte kan komma. Hon är ju helt knäckt.
    Nä, hoppas det är utpyst och klart snart!

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge