Inlägg från: KatjaB |Visa alla inlägg
  • KatjaB

    Juli 2010

    oj oj vad ni skriver ..har läst ikapp 3 sidor nu tror jag Vi har ääääntligen klart med tapeter här hemma. Helt underbart att komma hem idag och se att alla papper på golven var borta och våra nya tapeter på väggarna. Underbart!
    Dessutom har vi en ny möblering i vardagsrummet nu efter att ha fått möblera på nytt, så det känns lite som ett nytt hem.

    Ang barnfritt så har vi barnfritt med undantag för våra och syskonbarn. Skulle vi valt att inte ha det så hade vi haft 27 barn de flesta under 5 år, vilket inte är ett alternativ. Vi vill ju ha den fest som vi tänkt oss och inte ett barnkalas. Själv är man ju trött efter att ha varit på ett barnkalas med 8 barn, att ha 27 st barn på ett bröllop som inte heller är så barnanpassat som ett barnkalas är, njaa.. skulle kännas sådär.
    Alla har fixat barnvakt o inte tyckt att det är konstigt alls, förutom en vän till mig.
    Först när inbjudan kom så tackade hon inte för inbjudan alls utan skrev bara lite kort o surt att det var väldigt besvärligt för dem att skaffa barnvakt. Svarade att det såklart är jättetråkigt att det är så besvärligt men förklarade varför vi valt att göra så att jag hoppades att det ändå löser sig för dem. O då sa hon sig förstå. Sen nu så ringde hon på sista dagen för OSA och tackade nej för att de inte fått barnvakt. Och det är klart att det kan vara så för folk, tråkigt tycker ju jag såklart. När hon sa att hon så gärna velat komma så föreslog jag att hon kanske kan komma själv. Men det kunde hon absolut inte för det var för långt. Jahapp, så om det hade varit båda föräldrarna som åkt ifrån barnen med barnvakt så hade det varit närmare? Blev faktiskt lite besviken på henne, men det handlar väl också om att hon lyst med sin frånvaro på senare tid, och enda gångerna hon ringer är det för att prata om sig och sitt.. oss har hon inte varit så intresserad av. Så ja, det är väl inte så kul.

    Smärre bakslag idag förresten, Simons pappadagar är slut o vi hade räknat helt fel så nu får han 10 dagar med garanti-ersättning istället för de vanliga på 80 % av lönen. Aj aj aj.. det kändes ju måttligt kul. För er som inte har barn så innebär garantidagarna att han får 10 dagar med 180 kr /dag innan skatt.


  • KatjaB

    mia 77: vad kul att ni fått tag på så bra fotograf.. det låter ju kanon! Hur mycket får ni ge för det där då?

    Och det är ju småjobbigt att behöva avboka. Vi kände oss som världens svin när vi avbokade en annan festlokal även fast det var ett halvår innan. Jag tvingade Simon så jag slapp vara "the bad guy", hehe

    Har ägnat morgonen till städa och dammsuga bilen invändigt så det är lite trevligare för Simon o Janne att åka i bilen till Tyskland.


  • KatjaB

     


    Mia 77 skrev 2010-05-13 11:37:13 följande:
    7500 kr och då som jag skrivit innan åker han från Stockholm och tar inget betalt för resan. Funderar på att dra en vit liten lögn om att vi får en fotograf i present av någon, känns inte lika dumt då

    gör det det vet ju inte han


  • KatjaB

     


    CeKe skrev 2010-05-13 15:09:18 följande:
    Ojoj, jag blir alldeles matt. Att vissa orkar! Startade en tråd och frågade om de nya texterna till psalm 199 och 200. det har nu blivit en diskussion huruvida prästen begår tjänstefel om han låter oss ha de nya texterna eller inte. Suck! Jag bryr mig inte ett smack om det är tjästefel eller inte, det var prästens förslag, vi gillade det och jag fattar inte att folk orkar tjafsa om sånt.. JajaHaha, verkar som att alla frågor som har med kyrkan att göra och då man inte gör exakt som på typ 1700-talet är ett hett ämne för diskussion...

    och oftast är det väl inte ens en präst som tycker till utan bröllopstorgets självutnämnda gestapo


  • KatjaB

     


    periwinkle skrev 2010-05-13 17:54:30 följande:
    Oj, vad det händer grejer här inne. :) Hur många meter duk/löpare har ni andra räknat med och till hur många gäster ungefär? Köpte tyg som blir 36 meter löpare idag och tycker att det borde vara tillräckligt, men jag blir alltid nervös för att jag ska ha köpt för lite... Skulle vara skönt att veta hur mycket ni andra räknat med.

    har ni långbord? ett bord på 6 personer brukar väl vara ca 180 långt? Så ta det gånger hur många bord ni har så borde du ju få ett hum om hur mycket som går åt


  • KatjaB

    haha, simon har låst in min ring i vapenskåpet (han jagar ju..)
    så nu kan jag inte testa den alls.

    Nu hade de tydligen hittat billigare viner som var goda nere i tyskland vilket gör att vi sparar 1000 kr mot om vi skulle tagit det vinet vi var inne på först. Får väl lita på deras omdömen om att det är gott


  • KatjaB

    inte direkt presenter till gästerna men alla får en liten ask vid sin plats med mintchoklad godisar. funderar på att eventuellt ha små påsar vid hemgång med bakis-tablett o andra survival-grejor i.


  • KatjaB

    jag är ju så himla smart Eftersom Simon går på a-kassa tidigare än väntat så blir det ju lite mindre pengar förstås. Vi har börjat kolla på vad vi kan skära in på för att få till det vi vill ha, men lite billigare.. för vi vill ju inte behöva välja bort saker heller.
    Så förutom att vinet och ölen och allt blev mycket billigare än vad vi trott, så köpte vi bara baginbox. Sen tyckte jag att det är rätt onödig kostnad att betala för karaffer som visserligen är fina men som inte känns klockrena iallafall ihop med vår dukning. Så nu har jag köpt tomma glasflaskor som vi tappar upp vinet i. Och spraylimmar egna etiketter på.. så ser det inte alls billigt ut utan väldigt genomtänkt


Svar på tråden Juli 2010