• snaily

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    BS och EA
    Förstår att ni inte har tid att läsa hela den krångliga länken, men tillåt mig citera lite i alla fall, här nedanför... Det är iaf ett protein som produceras av placentan, ett lågt värde kan tyda på trisomier men annars något slags fel i placentautvecklingen. Läskig läsning faktiskt.


    PAPP-A is produced by the placental trophoblasts, especially, by the extravillous cytotrophoblasts. ---------------
    these early events in formation of the placenta are critical to pregnancy outcome and, when abnormal, are associated with miscarriage, intrauterine growth restriction (IUGR) of the baby, pregnancy-induced hypertensive disorders, fetal death in utero, premature delivery, and even cesarean section for indications of fetal or maternal compromise. ----
    In other words, there was about a three-fold risk of losing a baby with low PAPP-A levels. Cowans and Spencer (Prenat Diagn 2007;27:264-71) recently confirmed the association between low PAPP-A and low for gestational age birth weight babies as well. Indeed, they found a linear relationship between the severity of growth restriction and the decrease in PAPP-A levels – in other words, the lower the PAPP-A, the smaller the babies at any gestational age.


    Telis
    Vi hade en plan innan testet - men när vi väl fick testresultatet i handen så var planen som bortblåst, jag kommer inte ens riktigt ihåg vad vi sagt. Tror det kan vara väldigt svårt att på förhand bestämma hur man kommer reagera på ett negativt besked. I alla fall var det så för oss.
    Nu känns planen med ett extra UL snart helt ok, och kanske tar vi fvp då om det verkar "behövas". Just nu är jag bara rädd för att mitt extremlåga papp-a-värde tyder på att fostret inte kommer klara sig ändå, pga andra problem, se ovan.


    Hå hå, det kanske är graviditetshormoner men jag känner mig helt knäckt av det här, skulle helst bara vilja dra täcket över mig och sova en låååång Törnrosasömn.

  • snaily

    Nenne
    Vad menar du händer den 12:e? {#lang_emotions_undecided} Tråddejten har nämligen redan varit, den var i natt (i alla fall i mitt huvud). Många kom väldigt sent till den och jag hade ångest för att jag inte fått på mig något snyggare än mina gamla säckiga för stora jeans. Du var för övrigt mörkhårig.


    BS
    Har ingen aning om det är något som tenderar att upprepas vid flera graviditeter, det beror nog på grundorsaken till att placentan utvecklas fel från början och det vet man väl antagligen inte varför i de flesta fall.


    Grattis till färdigskrivna berättelser Lappis, måste kännas rätt skönt!


    Håller tummarna för Mugglans ägg och EAs ruvning! Låter ju positivt att det inte spottas något än...?


    Stämningen är något låg i casa Snigel. Upptäckte igår kväll när vi pratade om saken att maken nog var mer ledsen och orolig än jag trott (han är inte sorten som visar sånt så tydligt), nästan så jag fick peppa honom till slut fast det började omvänt. Känner mig fortfarande rätt låg men insett att det väl bara är att gilla läget och inse att man inte kan påverka så mycket, mer än att se till att läkarna/barnmorskorna har bra koll så man kan upptäcka eventuellt knas i tid, kanske, i bästa fall. Jag vill ju inte tro att det är helt kört än så jag försöker heja på och peppa lilla Ynglet i magen istället för att deppa ihop totalt. Känns dessutom som det händer mycket i magen nu, är väl livmodern som växer rätt mycket under den här tiden, så man blir liksom ständigt påmind om vad som finns där. Fast det syns inget utvändigt än. V 13+0 imorgon...


    Nu ska jag duscha av mig ko- och avhorningsstanken och sen sova en stund!
    ("Förtroendearbetstid".... aaaaaa vad skönt när man kan gå hem tidigt men aaaaa vad gräsligt när man måste jobba hela natten.)

  • snaily

    Nenne - tack!
    Jo, jag tror du hade roligt!
    Har inte fått tiden för nästa UL, troligtvis någon gång i v 16, borde få en kallelse snart.


    Nej, duschen var det ja...

  • snaily

    Lappis
    Varför ni skulle bli de perfekta föräldrarna - det låter ju som det enklaste kapitlet att skriva!

  • snaily

    Härligt med visningen EA, positivt med folk som tittar för andra gången!

  • snaily

    Jag mår inge bra idag, undrar om jag borde vara orolig för min psykiska hälsa.


    Fick värsta utbrottet nyss då jag blev så arg på precis allt i det här livet, skrek och kastade saker omkring mig (och då är jag dessutom ensam hemma så kastade inte PÅ någon, om möjligt ÄNNU konstigare) och låg sen och storbölade en lång stund.


    Är det det som kallas att "lätta på trycket", eller bör jag ringa psykakuten?

  • snaily

    Korven trycker upp sin bästa pipleksak i ansiktet på mig för att trösta, han är för söt.

  • snaily

    Lappis
    Tack!
    Beslut i augusti, det är ju inte så farligt långt bort! Härligt!
    Det var jag som drömde om tråddejten, din variant lät som en mardröm, hu!


    På tal om pussel - kan ingen komma hit och lägga klart mitt 1500-bitars pussel som jag totalt kört fast med? Så kan vi äntligen plocka bort det extra köksbordet som står ivägen. Jag lovar att inte kasta saker på den som kommer!


    Funderar på att totalt skita i alla måsten idag, inklusive kvällens hundkurs, och ligga i soffan med en filt och titta på gamla dåliga filmer istället.

  • snaily

    AM - tack för kramar! Nu ska jag nog ta mig ut på en promenad, frisk luft och motion lär vara bra mot huvudvärken, säkert mot psykiska problem också.

  • snaily

    EA
    Hoppas det lilla rosa bara är pga vaggis-irritation och inget annat!!!
    14 dagar efter ÄP, då kan du ju teoretiskt sett testa om du vill... Borde inte vara något problem att se eventuellt plus då.


    Nu ska vi frossa i paj...

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen