• Telis

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    nenne, jag fick ju galna carvings efter kall mjölk under min graviditet och i samma veva dippade mitt järnvärde rejält och det tror jag hängde ihop. Så jag tänkte just varna dig för det men så kom jag på att du ju snarare har problem åt andra hållet, eller hur?

    muggles, mina stekta gurkorrrrrrrrr! Kom igen, var den första att våga!

    muggles igen, det vore jätteskoj att ses! Jag ska kolla med maken hur han har lagt upp schemat, det är han som har miljoner släktingar och gudbarn och vänner osv i Göteborg.

    Hahaha, jag tänkte också på om det var "vår" Vickan som skulle göka utan skydd i helgen!

    Nu är vi hemma efter en låååång utflykt i tunnelbanenätet och Televinken uppförde sig exemplariskt och var till och med så snäll att han somnade när vi svängde in på vår gata så nu ligger han ute och sover. Var snälla och påminn mig om det sen när han är jobbig och jag vill lägga ut honom på Blocket.

  • Telis

    "Carvings" - hahaha, vilken schysst felskrivning av mig. Cravings menar jag ju.

  • Telis

    Jag vill caaaaaarva! I augusti släpps resorna och då ska vi boka och då är det bara typ sju månader kvar.

  • Telis

    Vickan, jag har inget riktigt recept tyvärr utan brukar köra på en höft men så här går det till (för två personer):


    Skala 1,5-2 gurkor, halvera dom på längden och gröp ur fröhuset. Skär gurkorna så att dom fyra halvorna passar i stekpannan.


    Smula ett paket fetaost (riktig! inte dansk!) i en bunke och blanda med ca 1/3 burk lätt creme fraiche, hackad rödlök, citronsaft och salt och peppar. I originalreceptet ingår hackade svarta oliver, det gillar inte jag så det brukar vi skippa men det passar säkert bra att ha i om man nu gillar svarta oliver. Smaka av, jag tycker alltid att det går åt lite mer salt än vad man tror från början!


    Lägg i gurkorna i en varm stekpanna med smör eller olja och fyll "båtarna" med fetaoströran. Jag brukar ha i en fjärdedels dl vatten också för att inte gurkorna ska bränna fast. Lägg på ett lock och låt steka på medelvärme i kanske 10 minuter. Det viktigaste är att gurkorna blir varma och "kokta" men inte för sladdriga. Dom ska vara al dente.


    Servera med råris. Det går med vanligt ris till nöds men råris är absolut godast till.


     

  • Telis

    Vilken tur att jag inte glömde Televinken ute för nu åskar det och spöregnar rent otroligt!!


     

  • Telis

    Vickan, vad kul att ni vågade prova och att ni gillade det! Det borde väl gå att göra dom i ugn, du får rapportera sen om det blev bra.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen