• Telis

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    God förmiddag!


    Puh, Cicci, jag blir matt bara av att läsa om ditt liv. Hoppas bilen blir klar snart! Och GRATTIS till Victor i efterhand! Tänk, 3 år redan.


    Är det någon som vill äta lunch imorgon? Vi har tappat bort Televinkens favoritgosedjur så nu måste jag in till stan imorgon för att köpa ett nytt. Eller två så att vi har ett i reserv.


    Idag blir det picknick i fina vädret med mammagruppen. Härligt!

  • Telis

    Hurra, jag har ÄNTLIGEN haft framgång med mina samtal till vårdcentralen! Det tog bara lite mer än fyra veckor. Och nu helt plötsligt är det okej att jag får ett förnyat recept utan att behöva gå dit.


    Idag har också Televinken lärt sig att vända sig från rygg till mage mer systematiskt och dessutom få med sig armarna. Från mage till rygg har han rullat rätt länge så nu blir det nog full rulle här. Lilla lilla gullegubben.


    AM, jag har mejlat dig om lunch imorgon.


    muggles, kul att du också gillade Ida Redig!


    Nu ska jag sätta mig och lyssna igenom era musiklänkar från idag.

  • Telis

    Innan jag fick barn var mitt mardrömsscenario att barnet skulle vakna kl 5.30 varje dag året runt. Hahaha, GUD så naivt! Skitungen brukar vakna kl 4.30, utom idag. Då var klockan 3 när han tyckte att hela familjen skulle rise and shine. Jodå, visst somnade han om efter drygt en timme men sen var det dags att gå upp IGEN kl 5.30. WHY, WHYYYY?!

    En av mammorna i föräldragruppen berättade att hon vaknat vid halv tio häromdagen och det var bara för att telefonen ringde. Jag är GRÖN av avundsjuka! Jag blir nästan förbannad när jag tänker på att folk får ligga och sova så länge.

  • Telis

    Det där med vad man behöver och när är ju jätteindividuellt. Bröstvårtskrämen var det första jag packade upp på BB faktiskt så det var en jätteakut grej för mig. Så här i efterhand kan man ju säga att det mesta är lätt att fixa när man väl behöver det men jag tyckte att det var jätteskönt att ha ett litet lager med saker som kunde vara bra att ha. Visst, en del har jag inte använt eller kunde ha köpt efter förlossningen men det var som sagt skönt och ett sätt för mig att mentalt förbereda mig för bebisens ankomst.

  • Telis

    Vickan, oj nej, jag vill absolut inte förskjuta Televinkens sovtider! Göta Petter, det skulle bli helt galet, han somnar redan alldeles för sent. Jag vill förlänga dem istället så att han somnar tidigare och vaknar senare, det kan väl inte vara för mycket begärt? Fast jag vill egentligen inte att han ska sova så länge som till nio, men sju vore lagom.

    Tack muggles för tröst! Jag försöker som vanligt tänka att "det finns inte många femtonåringar som ...". När han är 15 så lär jag väl få tjata på honom att han ska gå upp.


    Ikväll ska vi på finrestaurang med Televinken - håll tummarna för att vi slipper skämmas och inte blir portade!


    Glad midsommar på er!

  • Telis
    fru AM skrev 2010-06-24 19:12:28 följande:
    Telis/Muggles: så har jag tänkt mycket idag:  Inte många femtonåringar har fortfarande blöja, inte många femtonåringar kräver att få äta middag topless, inte många femtonåringar måste absolut balsanera på trottoarkanten hela vägen hem, inte många femtonåringar förefaller styrda av en inre, andra personlighet att lägga alla mat på bordet för att sedan sopa den ner på golvet. Inte alla femtonåringar är besatta av att ropa "hej din gamla kisskorv" till alla de möter. Inte alla femtonåringar MÅSTE varje dag gå förbi en speciell frisörsalong, sticka in huvudet och fråga efter Gunnar samt be om ett äpple (och få ett). I alla fall inte femtonåringar som inte är tvångsomhändertagna. Trevlig helg! 
    Är det där bara Livia eller är även Hektor inblandad?
  • Telis

    Åh, jag tror jag dööööööör!! Häromdagen gick det ett rådjur utanför vårt vardagsrumsfönster, vi har flera stycken rådjur som bor här utanför i skogen, men just det här såg ut att vara väldigt runt om magen. Och nu ligger det här igen, tre meter från huset, och bredvid går det allra minsta och färskaste rådjursbarn man bara kan tänka sig! Såååå litet! *awwwwwwwwww*


    Måste ta foton nu! *bööööööööl*

  • Telis

    Jag hann aldrig ta något foto på kidet igår, när jag väl fått tag på kameran hade det gått in bland buskarna och lagt sig så jag såg bara en glimt av lite brunt med ljusa fläckar på. Imorse var mamman och TVÅ pyttesmå barn där, men då var det också för mycket blad i vägen för att jag skulle kunna fota, jag törs inte gå ut och störa dom heller. Åh, dom ser precis ut som Bambi, sååååååå söta!  


    Nu måste jag stanna hemma hela helgen och vakta på dom så att det inte kommer någon räv och tar dom.

  • Telis

    ***Totalt ointressant inlägg för alla utom möjligen PB***


    PB, kommer du ihåg att jag frågade om en vit/isblå blomma som blommade samtidigt som scillan i våras? Av en slump råkade jag få se den i en trädgårdsbok och det visade sig att det inte var en ljus scilla ändå utan en porslinshyacint.

  • Telis

    Nej, nu måste jag tillbaka till mitt "barnvakteri".


    Midsommarkramar!!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen