Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Om det hjälpre att inte täka på graviditet, så kommer det att bli en unge den här gången...

    ...jag gjorde värsta goda fiskgrytan till middag och nu efteråt sitter jag här och kommer på att..vänta nu...vitt VIN till maten kanske inte var det jag skulle ha haft...

    Men det var gott! Och lite.

    Men allvarligt, har jag blivit helt förvirrad?  Jag glömde bort att jag gjort ET och tänkte inte ens en tanke. Sambon sa inget heller!
    Hoppas stamceller tål chablis.

  • passionsblomman

    BS, Vad tråkigt det låter på ert dagis!!! Vad ÄR det för trist petimeterattityd undrar man ju. Hoppas ni hittar en lösning som känns bra på alla sätt!
    Vilken fin hundras du länkade till förresten!

    Vickan, jag tycker absolut att all tid man inte går och räknar och grubblar känns väldigt vilsam! Och Snaily, jag tror inte heller det är någon fara med embryot. Jag är mest halvchockad över att jag faktiskt glömde bort mig så totalt.

    Ska jag vara alldeles uppriktig så tror jag faktiskt inte att något halvt glas vin här eller där är nämnvärt farligt eller skadar ens bebis ens senare i graviditeten. Bara det att eftersom det väl är svårt att säga exakt hur mycket man isåfall får dricka så är det väl bättre att avstå helt. Men vi är ju helt rabiata i Sverige när det gäller just nolltolerans på alkohol och gravida. Det är ju typ dödssynden framför alla andra. Så är det ju inte riktigt i andra länder.
    För egen del tycker jag dock inte det är någon egentlig uppoffring att avstå.

  • passionsblomman

     


    Tinga skrev 2010-06-11 12:35:35 följande:
      Jag förvånades över att Annika (Mikael Blomqvists syster i Millenium-filmerna) drack vin vid ett tillfälle när hon höggravid träffade Lisbeth på en bar. Där hade nog scenografen inte riktigt tänkt till.

    Precis vad jag också tänkte på där! och jag såg samma avsnitt av "Livvakterna" som du Mugglan och funderade på om detta är mer OK i Dam´nmark eller om det bara var en regi-miss.
    "Bara nyttigt?" Nå, men DET tror jag väl iallafall inte! Undrar hur utvecklingen är med synsättet där...vi dricker ju oerhört mycket mer till vardags i landet numera än vi gjorde förr,. Kanske blir det en glidning i hur man ser på saken med tiden då?

    Och jo, trots progget glömde jag...Bra husmorstips förresten! Jag tror jag inte tagit in att det faktiskt ÄR ett embryo därinne nu. Det har liksom bara spretats med benen ännu en gång så att säga...

  • passionsblomman

    Mugglan, vad konstigt att de säger olika! Både på Sophiahemmet (inseminareierna) och min gyn i Kalmar och dessutom CvL-kliniken har alla sagt att det är valfritt typ.
    Något som retar gallfeber på mig är att första ggn jag fick dem, var det perforerat mellan supparna så det bara var att dra loss en. Sedan verkar det ha blivit knas med perforeringsmaskinen på fabriken, för ALLA andra askar har jag setat och KLIPPT isär de jävlarna med sax för att få isär dem. Någon som känner igen problemet?
    Dessutom tycker jag de kunde komma som sådana där Tampaxtamponger, med en plasthylsa, så skulle man ju utan vidare få dem så långt det behövdes...

    Förövrigt är jag så nervös för dina rapporter blutweiss att jag knappt vågar läsa...satt just hos tandläkaren med min son och tänkte "TÄNK om Mugglan plussar, shit vad kul det vore!"

  • passionsblomman

    Jaha alla, ha en så trevlig tråddate nu! Själv ska jag gå på fotbollsmatch och senare på grillkväll i byn då ICA-butiken firar ettårsjubiléum.
    Så, ja ä inte bitter!

    Glöm inte att fota till galleriet!

  • passionsblomman

    Hej alla!
    Såklart ni hade en rolig träff-hur skulle den annars kunna ha blivit?
    Jag önskar jag kunde ha varit med också men det gick inte.
    Min helg har varit bra. Sonen vann sin fotbollsmatch, vi fick kapat och luvet en massa ved, och festen nere i byn var trevilg och vi har nu småpratat med lite fler människor i vår nya hemby. Utöver det lite egen tid med läsa bok och käka godis och så fotbolls-VM.

    Nu har känningarna som i "nu-kommer-mensen-vilken-sekund-som-helst"börjat här, så jag väntar mig att den gör just det också. Dag 28, och eftersom ÄL var så sen så har jag ju inte TD förrän dag 35. Känns inte så vidare sannolikt att jag tar mig till den där testdagens ens.

    Mugglan, egentligen loggade jag in främst för att se hur det gått för dig.
    Det var ju tristast möjliga svar på min undran som stod, så nu blev jag så himla ledsen för er skull! Skickar min största kram, fast det inte hjälper. *KRAAAAAAAAAAAAAAM*

  • passionsblomman

    Åh, märktes det ens att jag inte var där!   *lite glad*

    Jättefest? jamen såklart! (fast vi får nog köra någoon slags knytisvariant, för i den hastighet saker pajjar för oss kommer vi inte ha råd att ställa till med vare sig det ena eller andra slagets fester ) *vill bli rik och kunna slå på lite stort här i livet nån gång*
    Nu på midsommar blir vi 14 pers och fyra hundvalpar. Det blir intressant...

    Lappis, jag har inte deppat ihop eller så. Det känns bara ologist att hoppas när magen skickar de där välbekanta signalerna... fAST jag vet att det där andr roliga kan kännas ungefär likadant. Tack för kramen. Nu börjar tiden då de behövs. Den där sista vät-veckan är värdelös. Tur jag har ved att stapla och så. Och TUR att jag hinner testa innan hela släkten kommer!  Så jag hinner bryta ihop det värsta innan de invaderar.

  • passionsblomman

     


    Lapinette skrev 2010-06-14 11:26:14 följande:
    pb - så klart vi ska ha knytis! Ingen begär att ni ska stå för kalaset. Alla får ta med sig sovsäckar, mat och dryck.Ja att gå och vänta är det absolut värsta med hela IVF-andet. Usch och fy! Hoppas du kan styra dina tankar till något trevligare.

    Jag har massor av täcken och lakan och sånt, det behöver man inte ha med sig! -men kanske en stol.... Närå, sånt där ordnar sig!
    Men allvarligt talat så har vi snabbt insett att matkontot blir lite annorlunda när man får gäster som stannar över och det är många som vill komma. Vi är vana att vara tre! Den här sommaren kommer vi antagligen att ha fler gäster än sammanlagt på vårt förra ställe. Men det är ju det vi vill! (fast folk har kommit både med delikatesser som älgstek, hemmagjord sylt och saft, vinflaskor och sådär, men ni fattar, det blir ett uppvaknande...)

  • passionsblomman

    Som TUR är så har vi redan upptäckt att åtminstone de som hittills varit här tänker ungefär som ni andra! De två familjer som kom vid kris him hade planerat varsin middag och så stod vi för lyxig frukostmat och brak-fika och så. Det var jättebra!

    Åååh, jag måste gå ut och fortsätta stapla ved. Men det gööööööööör ju så ont i min rygg idag! *drar ut på det hela*

    Det där uttrycket "veden värmer många gånger" är verkligen sant förresten.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen