Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Praktmagnolia

    En sådan här köpte jag igår, för jag fick det i present på morsdag-att få plantera en Magnolia i min trädgård min första vår här och ha den som ett morsdagsminne framöver.

  • passionsblomman

    KOLLA in mitt galleri och några andra Magnolior jag gärna skulle plantera i min trädgård! Den som heter Elisabeth har jag sett på riktigt och i blom och den doftar underbart! *vill ha vill ha vill ha*

  • passionsblomman

    När vi köpte den igår satt det en snigeljävel utanpå krukan, så jag sa "men den där snigeln vill jag inte ha" och åkte sedan hem och plockade och förintade 105 stycken i min egen trädgård. Förbaskade varelser!

    Magnolia däremot, har jag drömt om länge länge, men inte haft något bra ställe att ha någon på. Nu ska här utnyttjas att vi bor i en varmare växtzon!

    ..fast varmt...fy satan vad KALLT det är idag! Jag har tom eldat i pannan och ut tänker jag inte gå förrän ikväll när sniglarna kommer fram. Då blir det långkallingar på under varselbrallorna. Såhär i juni...

  • passionsblomman

    Nenen, vad bor du i för växtzon?
    Det diskuteras en del angående zonerna numera och det sker förändringar både i klimatet, och även i växternas härdighet och motstndskraft, så man ska inte stirra sig blind på zonerna. Dessutom så kan man ha en helt annan zon i sin egen trädgård än vad kartan säger. Det beror alldeles på hur den är beskaffad. Du har kanske ett jättefins skyddat söderläge där någonstans i din täppa?

    http://www.svd.se/bostad/nyheter/odlingskartan-ritas-om_875571.svd

  • passionsblomman

    Nenne, träd är ju bra, de skyddar mot vindar och värmer upp runt omkring det känsliga. fast helt totalskugga är såklart inte optimalt.

    Jag är inget trädgårdsproffs, utan glad amatör med stor kärlek, en del kunskap men inte så fasligt mycket rent praktisk egen erfarenhet när allt kommer omkring. Jag hade en trädgård med hälften naturtomt på förut. Där plockade jag blåbär och smultron till min yoghurt och drömde om hur mycket fit man kunde göra om man hade pengar att handla i handelsträdgården för...

    De blommor jag kan mest om, är de man skurit fötterna av. Dem har jag utbildning på att hantera...

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen