Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Porchez, tack det var verkligen gulligt sagt!

    Och att gymet öppnade igen är ju skitkul! Det är så tråkigt när det stängs ihop saker på mindre orter. det drar ner så himla mycket och brukar följas av mer.

  • passionsblomman

    Ja, här har ni visst också börjat inse att det blir helg lite tidigare den här veckan..

    Jag vill bara logga in och önska er allihop en riktigt skön och rolig midsommarhelg!
    Nu är det slutspurten på attt fixa i ordning här, vilket bla innefattar att gå ut och plocka undan livsfarliga saker som yxor och annat som ligger framme. Det kommer ju för tusan små barn hit, varav en mycket företagsam treåring....
    Bädda till 14 pers, putsa av badrumsporslinet, lägga ut de nytvättade trasmattorna, stryka dukar, skruva ihop extrabord och lite sådant där.

    Sedan är det Kalmar, lite inköp-jag tänkte försöka se om det kan finnas en klänning/tunika att hänga över min lekamen på midsommarafton. Åsså ska den här floristen visst fixa lite dekorationer till festbordet, jamen ¨då behövs det ju blommor...

    Ja, ni vet hur det är innan det kommer folk!
    Sedan, när de kommit, så lär det inte bli tid för BT. Så vi får se när jag kikar in nästa gång. Hoppas ni också har fullt upp heeeeeeeeeela veckan, så jag inte har trehundrafemtio sidor att läsa ikapp!

    Mugglan, du har alldeles rätt på alla punkter om det där med känslorna. Idag känner jag mig förresten helt OK, fats ytterligare 10 000 fattigare. Tänk vad jag kunde hittat på för annat roligt med de 22 000 som nu ska ut nästa gång. Jag vet att det är en ytlig del av det hela, men som arbetslös så kan jag säga att det svider förbannat även i ytliga sår ibland.

    Lappis, du och Roger ser strålande ut ihop!
    Och jag vill också se er på riktigt! fast jag kommer aldrig att reda ut vem som heter vad IRL och sedan komma ihåg det.

    Nu ska jag ha lite kaffe och sedan vika tvätt. Kram på er alla!

  • passionsblomman

    Vi såg alldeles nyss Sherloc Holmes-filmen. Den tyckte vi var bra.
    Den där galet hyllade filmen med han Norrmannen, jamen vaffan heter han och filmen nu då!?!, äsch, den är helt grå och alldeles fruktansvärd och sambon tyckte den sög, och jag att den var inte så munter precis...Ja iallafall fattade vi inte riktigt varför den fått så oerhört höga betyg av alla. 
    (Fast det där är ju så himla beroende av vad man själv är på för humör och har lust/förmåga att ta till sig just den gången man tittar.)

  • passionsblomman

     


    Lapinette skrev 2010-06-23 11:23:32 följande:
    pb - vad är det för film du menar (med norrmannen)???

    *försöker leta fram orden i huvudet...*

  • passionsblomman

    http://www.imdb.com/title/tt0898367/

    Ja, alltså, han är kanske ingen riktig norrman då Viggo, men han låter ju norsk på namnet åtminstone...och filmen heter "vägen" och går ut på att man sitter och hoppas att de inte ska bli uppätna av de andra människorna som överlevt katastrofen och att de heller inte ska ta livet av sig som mamman redan gjort....
    Muntert som fasen!

  • passionsblomman

    Nu vinkar jag trevlig helg på riktigt. Det är visst mer kvar att göra hräär än jag trodde innan jag började kolla var smabon egentligen dammsugit. Några rum är visst helt överhoppade..."Ja, för där var ju så mycket saker!"
    jo, det är liksom det som s-t-ä-d-a innebär, att ta undan dem. Gaaah!

    Nåväl, intet nytt under solen. ha det gott allihop!

  • passionsblomman

    Ikapp!
    Här är jag! Nätt och jämnt höll jag på att säga, för det är vaaaaaaaaaarmt och jag smälter nästan bort. Idag är vi inne nmin son och jag, för jag har en mycket svullen och värkande hals, och blir helt snurrig om jag går ut. Sonen lyckades bli den enda som undkom smörj med solskydd på stranden i förrgår när vi var ute HELA dagen alla de 13 kvarvarande sedan vi lämnat morfar vid bussen. Alltså sviiiiiiiiiiiider det på sonens axlar och jag har gruvligt dåligt samvete OCH är arg på min sambo över att vårt eget barn inte blev insmord.

    Alla har åkt nu och det är väldigt tomt och konstigt när vi ju varit huset helt fullt från onsdag till onsdag. Vi har haft det jättebra! Allt har flutit på och alla har hållit så sams man kunde begära och inget värre än en dags migrän för ena gästen har inträffat.
    SHIT vad med mat det går åt och vad man står och står och står hela dagarna när man roddar hela grejen med allt från frukost till picknick, middag och allt däremellan. Jag är alldeles öm i trampdynorna!

    Fantastiskt roligt är att vi tre systrar på pappas sida ÄNTLIGEN och först i vuxen ålder faktiskt tillbringat lite ordentligt med tid tillsammans och hunnit PRATA lite med varandra mitt bland alla bestyr med småbarn, hundvalpar, matlagning och disk. Kusiner som aldrig tidigare träffats har lekt i hela huset och trädgården, badat och njutit av sommaren och räknat myggbett, käkat godis och nattsuddat.
    Huset känns precis som det vi ville att det skulle vara: en plats att mötas, umgås och bara vara på. Och äta och dricka gott.

    Tyvärr jobbade min sambo ju hela midsommarhelgen, så jag har kört ett rätt hårt race själv-även om vi alla givetvis hjälpts åt. Jag är ganska rejält sliten just nu med den här sommarförkylningen eller vad det är och riktig ordentlig sömnbrist-det blir så när man har massor att ta igen och inte kan prata riktigt ordentligt förrän åtminstonde de minsta barnen lagt sig.
    Hur som helst-vår midsommar kunde inte ha blivit mycket bättre och det är jag så GLAD över! Det enda jag hoppas är att min sambo nästa gång verkligen kan få vara ledig och vara med på riktigt och inte bara en stund på kvällarna.
    Nu tycker min son att det får vara nog med BT och att vi ska spela kubb istället. Jag lovade honom att göra det "lite senare i eftermiddag när det blivit svalare". Det är lite senare nu. Men svalare, det tror jag inte.

  • passionsblomman

    Lappis, ja, med tanke på de olika spänningar och tassliga relationer som finns i familjekonstellationen så hade jag en del farhågor och det hade kunnat hända ungefär vad som helst och ballat ur fullständigt. Istället hade vi trevligt!

    Och du-vad GÖTT att ni har det där soc-besöket avklarat och att det gick så bra! (Det hade jag dock inga som helst farhågor att det skulle kunna göra annat faktiskt. De måste väl ha ögon i skallen att se när de träffar på guldkorn.)

  • passionsblomman

    Haha! Ja det blir någorlunda idylliskt när det styrs med rätt fast hand. Läs Passionsblomman pekar stundom med hela handen eller båda samtidigt, sammankallar, dirigerar och delar ut uppgifter med T-Y-D-L-I-G stämma...
    ...jag känner mig lite som en militär ibland men vaffan... tonåringar som går och gnäller "åååå vad vaaaaaaarmt och näääääääär ska vi egentligen åka och bada"
     
    -Tja, som ni ser står jag just och gräddar femtitrehundra våfflor i värmen. Har NI sett till att packa ihop ERA badkläder så det är klartsedan? För när våfflor är ätna och blöjor bytta på de små så VORE det bra om ni inte kommer på att ni ska packa då och börja leta skor och annat. Har ni förresten ens hängt upp era blöta badkläder sedan igår????
    (Tonåringarna lommar iväg och hänger upp vad de naturligtvis inte hade ackat upp sedan igår.)

    Vuxna karlar på stranden som gnäller medan man tvingar dem stå still medan axlar, öron och flint får faktor 30 insmort "det här håller ni på med bara för att få mamma och bestämma."
    -Nä, det här håller vi på med för att vi inte gillar kokta ungaar och stekta män, för de kvider och gnyr så dant i sommarnatten...

    En treåring som blir fly förbannad när han serveras just den gröt han bett om och då tänker skicka den rätt i golvet, eller en fyraåring som får veritabla hysteriska utbrottnär något-ungefär vad som helst, som en kola i fel godispåse, gärna precis utanför affären medan vi väntar på att mamma ska komma ut med glass.
    -NEJ säger moster! Vad är det för DUMHETER!!!! Sluta upp med de där fasonerna ögonblickligen!

    Och maten är klar snart, nej du får ingen macka innan och sluta trampa runt framför fötterna på oss som försöker få i ordning här. Ta fram bestick istället då.
    Hallååååååå alla, maten är klar!!!

    Och "hur blir det nu då, skulle vi TA någon gruppbild på alla oss syskon och kusinter eller var ÄR alla.

    Och så vidare. Gud vad skönt det är att idag inte tjata eller instruera någon alls! Eller rådfråga och föreslå"jo, jag tänkte att om vi tar och äter si och sån tid och den och den maten nu, så brer vi ditten och dutten macko med det och det pålägget, packar in oss oc drar till badet innan vi klockan si och s tar itu med middagen det och det...Vad tror ni?"

    För en sak är säker: ska livet kännas någorlunda soft, spontant och avslappnat för flertalet, så krävs det definitivt att någon har en ganska avsevärd planering i skallen. Annar bilr allt bara ett enda "man kanske skulle ha..." och så blir inget alls.

    som att folk gärna tror-och säge till sina barn- att "jamen en fin midsommarkrans, det gör moster Passion till dig!
    Mmm, det gör jag väl kanske, men det håller inte att tro att vi ska plocka de blommorna på själva midsommarafton utan det måste isåfall göras NU ikväll och med hjälp av andra vuxna. Står de i vatten till simorgon så klarar sig kransarna fint hela dagen sedan och om jag 1, duschar,2, gör frukost, 3, byter om 4,dukar bordet för festen, så kan jag 5, hinna sno iop några kransar till små flickor medan ni andra 1, dukar av frukosten, 2, duschar och gör er klara, 3, åker och hämtar de exotiska fiskplankorna på fiskrökeriet. För sedan måste vi äta om vi ska hinna ner till midsommarfirandet i hembygdsparken till kl14.
    Herregud! jag är helt slut i huvudet! EN VECKA har det varit så här mycket folk!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen