Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Porchez, jag beklagar djupt att du har de erfarenheterna!
    Både jag och min sambo är väl förtrogna med den typen av händelser genom våra respektive yrkeserfarenheter också och jag kan bara säga att jag förstår dig väldigt väl.
    Under en lång period undvek jag först hela stan, sedan gatan arbetsplatsetn låg på och den dag jag gick tillbaka in i butiken återerövrade jag slutligen väldigt mycket av mig själv. Vägen har varit mycket lång.
    Såg nu på nyheterna at de åtminstone gripit rånaren.

  • passionsblomman

    BS, schysst prestation att få ihop allt! Igår blev jag själv skitsur när vi skulle till stranden. Jag hade ställt ut alla väskor med allt från kylväskor till våra badgrejor och höll dels i mitt huvud på att gå igenom vad som var ipackat och inte, och dels hade jag tänkt smörja in mig med solskydd -OCH min son observera!- och ta på mig baddräkrten redan hemma så det var ombytt för bad redan vid ankomsten.

    Men när jag kommmer ut naken i hallen så är plötsligt inte väskorna kvar längre...

    ...utan min "bara-man-har-slängt-in-lite-grejor-i-bilen-är-väl-allt-klart-sambo" hade slitit ut allt i bagaget och jag fick vackert lov att klä på mig igen, gå ut och hämta det jag skulle ha, gå in och börja om. Dessutom blev muggarna till kylväskan glömda bara för det.

    Jag MÅSTE få packa i lugn och ro och färdigt. Nu skulle vi iofs bara till stranden, men dels är det en bit att åka till den sjön och dels mår jag så jäkla dåligt i sådan här värme att jag verkligen måste ha koll på att keps, vatten och solskydd osv verkligen är med.

    Är det förresten inte väldigt märkligt att TROTS-eller kanske just därför-att jag tjatat hela bilresan på son och sambo att vi MÅSTE smörja in oss innan vi åker för att solskyddet hinner gå in i huden då och inte bara badas bort direkt och att de kunde ju gjort det då istället för att rycka i vskorna för att skynda på mig, ja det höll de med om...*nick nick* ÄNDÅ kommer sambon tillbaka från omklädningsrummet utan sonen som redan hoppat i vattnet-utan solskydd igen. "men vaffan DÅ, det smörjer man väl på efteråt" NEJ!!!! Det smörjer man på INNAAAAAAN!!!!!! Och särskilt när pojken redan är BRÄND på axlarna!!!
    Så till de bekanta ansikten jag mötte i vattnet (halva byn var ju på stranden såklart) sa jag ilsket"hej jag ska hälsa och vara trevlig sen, jag ska bara skälla ut min son först".

  • passionsblomman

    Fast senare, på kvällen, när jag fått duscha svalt, byta om och faktiskt sminka mig lite och krama in lite mousse i den nyklippta kalufsen, då tjatade jag med mig familjen längre än de tänkt. Vi skulle ut och äta, men det fanns inget alternativ som alla höll  med om. Mitt vann tillslut och det blev precis sådär somrigt som jag ju visste redan innan. Vi åkte ända till Kalmar (vilket egentligen inte är konstigare än om man åkte till stan därifrån vi bodde förut jöh!) och snacka om känsla att stiga ur bilen, känna doften av havet och att vinden är varm varm varm och alla människor går omkring och knappt kan tro att det är sant att himlen är klarbå, solen strålar och båtarna glider in i den nyinvigda gästhamnen med tyska, danska och Svenska flaggor fladdrande.
    Vi hittade precis den typ av restaurang jag tänkt mig måste finnas där, alldeles vid vattnet, första parkett, ölandsbron och havet, alla båtarna och så en underbar skaldjursbuffé. Somrigt skimmer i sambons öl (jag hade mutat med att jag kunde köra...) och en lite uppklädd familj som fick bästa tänkbara service av brunbända trevliga personalen och "varmt välkommen åter". Jatack, gärna...

  • passionsblomman

    Tinga-KLART du ska berätta allt du är med om! Mera Japan-lektioner!
    Jag stod inne på toan på restaurangen igår och fnissade åt den där paraplykroken du bertätade om....
    ..jag stod dessutom och kikade på vinsortimentet som stod framme på hyllor i restaurangetn och tänkte"undrans vilket Lappis hade valt här..."

    Ni är med i min irl-vardag mer än ni tror hörni!

    Förresten, om man (fast det var inte jag) har spillt rödvin på den äkta mattan och mirakeltvålen från mattaffären väl funkade sådär, har ni något husmorsmirakeltrådknep då? *misstänker starkt att på redan gnuggad fläck är det väl kört*

  • passionsblomman

    Hej Nenne!
    Ja, potatis kallades ju först för just jordäpplen när de kom till Svea rike med den där Ahlströmmerkillen.
    Hur måmga dagar har du kvar till BF nu hörrú? Börjar det inte närma sig ganska hastigt?

  • passionsblomman

    Här äter vi färdiggrillad kyckling så vi inte behöver använda spisen. Det är varmt nog ändå.
    Shit, det går inte att sova när det är nästan 30 grader i sovrummet. Idag är det TACK och lov svalare. Det ser t.o.m ut att kunna komma lite regn. Det vore verkligen uppfriskande.

  • passionsblomman

    Porchez, vilken ärketönt! Vad är han, 22 eller?

    Det där får mig dock att med viss nostalgi minnas en av mina bättre utskällningar genom tiderna. En pojkstackare i ungefär den åldern "råkade" falla för frestelsen att skrävla inför några andra killar i vår gemensamma krets och starkt överdriva vårt umgänge. När jag talat klart med honom, med mycket stilla och lågmäld stämma, skämdes han mer än någon jag någonsin sett och han grät nästan. Jag tror att han la ner hela den där stilen rakt av och för alltid den gången.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen