Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Snorkis, Fjällbruttan i andra bebistråden har stor erfarenhet på GBS-området!

  • passionsblomman

     


    passionsblomman skrev 2010-07-08 21:19:51 följande:
    Snorkis, Fjällbruttan i andra bebistråden har stor erfarenhet på GBS-området!

    Jag har sprungit och hämtat henne nu...hon kommer säkert strax!

  • passionsblomman

    Jag är här och lever.
    Fast bara nätt och jämnt.

    Jag VET att det är förbjudet att önska annat än evig värmebölja över det här landet och att "bra väder" stavas S-O-L.
    Men jag hör till det lilla fåtal som klarar värme väldigt dåligt.
    och i kombination med halsinfektionen jag fick vid midsommar så blir det inte bara olidligt utan fruktansvärt. Jag hoppas verkligen att det kommer både åska och regn. Då skulle jag nästan kunna kuta ut naken i trädgården...

    Vi håller på att städa av här, eftersom vi får BT-besök snart. Det är hon från andra bebistråden som haft flera MF/MA men nu väntar tvillingar!
    Och nej, vi har inte pratat någe vidarevärst, för sambon jobbade dubbla pass igår, så vi har knappt träffats. Han har kommit med blommor och jag vet att han är jätteledsen över att "allt blir så fel". Fast jag vill inte ha blommor när allt redan är skit. Jag vill hellre ha kramar och närhet -och gärna en liten blomma nu och då-ISTÄLLET för att allt ska bli skit.

    Jaja. Jag hoppas vi får en trevlig kväll iallafall. Det är ju rätt speciellt att ingen setts IRL och att det bara är vi två tjejer som känner varandra, trådledes så att säga. Fast vi två har å andra sidan pratat desto mer under ganska lång tid...

  • passionsblomman

     


    BrudSommar2006 skrev 2010-07-10 14:27:37 följande:
    PB, här är så olidligt hett så jag sitter inomhus! Men har du inte blivit av med halsinfektionen än? Är du säker på att du inte behöver antibiotika? Tycker ändå att det verkar lovande att han kommer med blommor även om jag förstår vad du menar. Hoppas nu att ni får riktigt roligt när besöket kommer!

    Jag har suttit inomhus hela dagarna hela den här perioden utom när jag varit på starnden (och suttit i skuggan) eller varit iväg till stan eller så. Jag avskyr när det är för varmt! Vi har haft mellan 28 och 30 grader i sovrummet (och alla andra rum) hela tiden och jag mår bara bra på kvällen, när gasset är över och man kan gå ut och slippa själva solen. eller ha bara kvällssol. DÅ tycker jag det är skönt. Som när jag stod ute och vattnade rabatten igår.

    Mitt halsont är en TYPISK Passionsblomman-får sommarförkylning-av bacill, AC, drag och att bada. Den kan mycket väl hålla i sig resten av sommaren.

  • passionsblomman

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-07-13 10:53:41 följande:
    PB – en vän till en vän bor i ett annat land i sydamerika och där gör de UL varje månad, så min vän trodde jag skojade när jag sa att jag bara gjort två, vilket är dubbelt så mycket som man brukar. 

    Ja, rutiner runt en gravid kvinna är verkligen inte likadana världen över.
    Har också en Brasiliansk bekant som berättade hur totalt annorlunda man blev omhändertagen där (myyyycket bättre enligt henne, det mesta i Sverige var skit i hennes ögon. Åtminstone vid den tiden)

    Men det här med strålning och hur det påverkar oss, forskas det ju för fullt om.
    Här är en arg en:

    http://www.alternativjournalen.se/nyheter/ultraljud-4792968

    Jag säger vare sig bu eller bä själv, men har alltså noterat att det finns de som utfärdat varningar om detta.

  • passionsblomman

    BS, nä, ingen spiral har någonsin ens varit påtänkt för min del heller! Min Norska väninna uttrycker det ungefär så här: "INGEN putter noe som helst in i kroppen min som ikke hoerer dit" (ni får tänka rätt norsk stavning själva, det är inte mitt gebit)

    Jag håller med henne, bara sådär rent känslomässigt...(jag som inte är ingenjör och istället kan ägna mig åt ssssssssjääääälen och hjääääärtat... )

    Vart på Öland är ni förresten BS? Vi var där i söndags för att hämta vår son hos hans kompis som visade sig sommarbo i värsta lilla sötaste sommarparadiset. Innan dess hann vi saaaaaaakta strosa genom Borgholm och räkna glass-ställen, klängrosor och solsvedda axlar. Det kom två familjer med sammanlagt fyra barn, varav en tjej GALLskrek så rutorna skallrade. Hennes pappa fick synbart tvärnog och tog det vilt sprattlande barnet under armen (ungefär som om han bar på en ihoprullad matta) och sa mellan sammanbitna tänder att "det BLIR ingen glass och nu lägger du AV" och jag trooor han la till något mer som inte var för allmänheten att höra.

    Sedan skulle ungen stå på den åkbräda som det andra barnet stod på. När hon blev lyft från sin joyride-plats började HON yla som en skadad svan. Då började även den andra om...
    Mödrarna var mycket lågmälda men bestäda med att "då får vi åka hem istället".

    Först tänkte jag "Åh, jag förtår er små barn, jag känner mig likadan i värmen"
    Och undrade vad de skulle sagt ifall jag börjat skrika jag med...

    Sedan fick jag nog och kände att nu säger jag snart till barnen.
    Och undrade ifall jag isåfall hade åkt på en propp av bara en eller av fler av föräldrarna?

    Sedan funderade jag på att fråga om inte JAG kunde få åka på den där åkbrädan, jag som var så gammal och trött. Och jag vill förreste också ha en glass, tänkte jag säga.
    Och funderade på ifall polisen ofta ingriper om vuxna främlingar gör sådant mot barnfamiljer ute på flanad?

    Även om jag nu inte gjorde något av detta, så tror jag absolut att det ibland skulle bryta själva fighten mllan förälder-barn och ungen skulle -lagom chockad-istället vända sig till föräldern för trygghet och skydd mot främmande galna tanter...

    Min sambo hade för länge sedan gått därifrån. Han hade för länge sedan fått vad han tålde.
    Vi blev nämligen på ditresan återigen stående med vår bil...
    ...på Ölandsbron.

    För två år sedan, när vi åkte över Öresundsbron att vi ocså och sa"bara vi kommer över bron" för då hade det varit något knas med bilen under nerresan till Skåne.
    Det är något med vår bil och broar.

    Som tur var hade vi såpass fart och det var svagt nerför så vi lyckades rulla av bron och in på kontrollplatsen som kommer precis efter. Jag kan säga att jag välsignade min smarta åtgärd att ta med en 1,5 l petflaska med vatten i bilen! Det var inte någon rolig känsla att bli stående i stekande sol utan någonstans att ta vägen i 35 graders värme. Jag mår ju redan risigt nog som det är, fast jag håller mig mest inomhus.
    När bärgningsbilen sa"vi kommer om en timme" had vi nog kunnat börja lipa båda två tror jag.
    Sedan ringde min sambo till sin lite bilkunnige kusin som sa"kolla säkringarna" och faktiskt, när sambon bytt en säkring ( gott råd: Ha ALLTID extrasäkringar i bilen!!!Det kommer vi hädanefter att ha!) så gic det att starta bilen igen!
    Men tydligen har vi något fel med strömtillförseln till bränslepumpen, eller på hur mycket ström den drar, och det är "ett lurigt fel som tar lite tid att reda ut" sa bilmeken, som nu ska gå på semester.

    Så, ni får gärna hålla tummarna att bilen tänker rulla på när vi åker två dagar till Åhus.
    Dessutom vore det väligt bra om den jävla bilen kunde låta bli att kosta oss ytterligare 30 000 att laga, (vi har ju nämligen en IVF att betala framöver och har inte ens pengar till den egentligen)för vi har fanimig lagt ner ungefär det sammanlagt då Audi-klåparna i Sthlm inte kunde lagaa den, ,en ändå bytte en miljon saker...

    Apropå detta drama så drömde jag igårnatt att vi helt enkelt köpte en ny bil. De hade ljusa skinnsäten och min sambo klappade ömt på dem och sa"jamen Passion, den HÄR bilen skulle jag städa varje vecka och aldrig slarva med"

    Som jag sedan sa till sambon: "Det var när jag faktiskt trodde dig, som jag insåg att detta nog bara var en dröm"

  • passionsblomman

    BS, här har också varit och kommer att vara en hel del folk-precis som vi ville när vi skaffade huset. Fast jag känner att det vore skitkul om någon även kunde tänka sig att komma typ på hösten, för jädrar vad det koncentreras till just sommarmånaderna...det beror ju såklart på vart vi befinner oss, med så nära till Öland, Gotland och kusten öht, samt Astrid Lindgrens värld och hela killivitten blir det ju detta någonstans man "kan svänga förbi på vägen" Vilket vi tycker är skitkul såklart. Men rätt som det är krockar det med folk som ganska "spontankommerpå" att det vore kul att komma förbi.

    Vi har alla möjligheter att få ihop en date framöver, då det inte är stekhett, då Astrid tappat sitt förnamn och då saker och ting lugnar ner sig en aning.

  • passionsblomman

    Bruttan, att du ska komma har för tusan varit bokat längre än det mesta i Casa Passion. Du skulle bara våga ändra dig! Jag lovar att inte sno Lilla Vilds ståbräda!

    Och jag VILL att folk ska komma hit. Det trista är ifall nästan alla har det på så lösa boliner att det tjorvar till sig senare och blir "hej nu tänkte vi komma" okej, ni och alla de andra femton...eller ännu värre. att ingen alls slutligen kommer när allt kommer omkring.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen