Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-07-06 13:28:58 följande:
    Hej PB superwoman – 36 dagar! Hemma säger de fortfarande joläppel. Några mil bort heter det jordpäron. Vad säger de uppe i Jämtland?

    Peran, dvs pärer på många andra ställen = päron....

    Hos min mormor och morfar säger man potäter och det tror jag man gör i större delen av Småland.

  • passionsblomman

     


    Lapinette skrev 2010-07-06 13:37:38 följande:
    pb - undrade också hur gammal eller rättare sagt ung han var! Päron har jag hört att man säger om potatis men inte joläppel. Själv har jag lagt en redig klick tzatziki på ena tutten ... ja inte direkt utan på tröjan. Supersnyggt och det luktar ju så gott !

    Lägg en på den andra också så det blir jämnt tycker jag!

  • passionsblomman

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-07-06 13:28:58 följande:
    Hej PB superwoman – 36 dagar! Hemma säger de fortfarande joläppel. Några mil bort heter det jordpäron. Vad säger de uppe i Jämtland?

    Vaddå "superwoman" förresten??? Här är en kvinna som de senaste dagarna inte gjort ett skit och verkligen borde rycka upp sig, ta sig samman och i kragen och få ändan ur vagnen, göra ett ryck, samla ihop sina själsförnödenheter...ja och så vidare. Istället dricker jag lite mera kaffe, njuter av att det är svalare ute och att min hals idag inte gör fullt så ont som de senaste dagarna.

  • passionsblomman

    Snaily, herregud vilken jobbig dröm! Sådantdär drömde jag också i massor när jag var gravid. Man är ju helt slut när man vaknar!
    Förresten fattade jag först inte hur du kunde hunnit vara i Kalmar när du ju bor där du bor och inte har semester än...

  • passionsblomman

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-07-06 14:11:49 följande:
    ja, de senaste dagarna ja, från igår eller?

    Nä, ända sedan vi lämpade av de sista vid tåget i onsdags...Jag har egentligen bara typ betalat räkningarna och tvättat upp frotté och lakan. Huset är hur igendammat som helst och behöver städas rejält. (VARFÖR kan man inte städa en gång för alla..)
    Utöver det har det bara varit strandpackning.

    ÅH vad bra! Nu kom lille C och knackade på dörren! Han har varit i sin sommarstuga på Öland och ser ut som en negerunge. Jag frågade hans pappa om han bytt ut honom .
    Iallafall, nu har sonen honom att leka med resten av dagen! Och så kanske han skulle få hänga med dem tillbaka till Öland när de åker dit igen. Hoppas! Det skulle han tycka var skitkul!

  • passionsblomman

    Och OOOOH ni måste hålla tummarna! Min sambo hittade just en annons om ett jobb han skulle vilja ha! Han håller på riktigt på att bli galen på stället han är på nu, så det MÅSTE lösa sig med en ny tjänst. Jag är riktigt orolig för hut det annars kommer att gå för oss här. han mår verkligen skitdåligt på den där arbetsplatsen.

  • passionsblomman

    Nu ringde jag sambon, men han kunde vist inte berätta för han satt inte ensam.
    -Jamen lät det positivt då?
    -Både och kan man säga sa han då.
    Jaha!

    Ja du Nenne, det ÄR hur konstigt som helst! Jag är hur nyfiken som helst på vem det är därinne, som ska göra er sällskap framöver....

    Har någon förresten hört från Snorkis? Jag blev alldeles iskall då när hon inte känt bebisen och fått åka och kolla. Fast allt var bra så blir jag lite nojjig när jag inte hört något på ett tag av folk som är i senare delen av graviditeten...

  • passionsblomman

    Det där med språk, jag är en sådan där omkringflyttad pesron som-tyvärr-tar efter precis den dialekt som talas för ögonblicket. Det innnefattar även invandrare och brytningar på olika språk, pinsamt nog. Jag börjar verkligen låta som de själva gör och jag bara väntar på dagen då någon spöar mig för att jag härmas...
    Så, jag har ruskigt lätt för språkmelodier kan man säga, men jag kan inte en massa språk för det. gentligen hade det varit roligt att plugga språk, för oj vad kul ATT kunna!

    Jag har ju iofs läst teckenspråk på heltid i två år, så det kunde jag ju förut iallafall,innan allt föll i glömska.

  • passionsblomman

    Jag kan tillägga att man gärna börjar visa och förtydliga med händerna när man ska göra sig förstådd, om man läst teckenspråk. I viss mån hjälper det faktiskt.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen