• Lapinette

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    BS - vad man tror på, om man går till kyrkan? Hon poängterade att det var viktigt att vi skrev lite mer utförligt då det kan betyda för vissa adoptionsländer så vi ska fylla ut med livsåskådning.

  • Lapinette

    Tinga - den är inte så spännande att läsa .. har utelämnat alla snaskiga detaljer .

  • Lapinette

    Fru E - det är det värsta ... jag är ingen bra författare. Jag skriver på men det är inte författatmässigt bra. Har inte alls den talangen.

  • Lapinette

    Men man får verkligen vrida och vända samt tänka efter när det gäller ens liv. Släkt, vänner och speciellt ens förhållande. Det här skulle punkt 6 innehålla.

    Gör en tillbakablick på äktenskapet. Hur fungerar er relation? Beskriv dess styrka och dess svagheter. Hur stödjer ni varandra? Vad leder till konflikt och hur handskas ni med dem? Beskriv din partner som person och som blivande förälder.


    Hur har ni som par klarat av barnlösheten.


    Inställningen till den planerade adoptionen hos släktingar och andra personer i omgivningen. Vilka är för och vilka är emot? Om det i framtiden blir problem med /för vilka kan ni få stöd ifrån; praktiskt och känslomässigt?

  • Lapinette

    Var tvungen att gå ut till maken som satt i köket och pluggade motorcykelteori på svenska för att fråga om våra styrkor/svagheter och om vi verkligen har/haft några kriser. Vi ser varken svagheter eller kriser i vårt förhållande!

  • Lapinette

    pb - åhhh vad skönt och höra gällande sonen! Och så håller jag en liten tumme att tanten faktiskt aldrig dyker upp ..... !!!!

    Fru E - ja, hur ska jag skriva in er i min berättelse för en STOOOOR plats gällande support står ni absolut för.

  • Lapinette

    BS – lycka till på musjakten! J Och visst vissa länder har som t ex som krav att man är kristen … sen vet jag inte hur ofta man måste gå i kyrkan för att det ska duga för just dessa länder. T ex Sydkorea kräver ju att man har ett intyg från en präst som skriver att man är goda människor etc. Har nu frågat våra två referentfamiljer om de vill vara referenter åt oss samt skriva en A4-sida om oss. Båda har tackat ja !


     


    Fru E – hoppas det är fler som hör av sig för ert hus är ju fint!


     


    Vickan – har redan googlat och just Wikipediatexten är nedladdad samt en massa andra texter jag har hittat. Känns dock inte som det ger så mycket hjälp. Visst kommunikationmissar kan man ta upp men vi har inte speciellt mycket missar i vår kommunikation trots att vi kommer från två olika länder/språk/kulturer.


     


    September – neeeeeeeeeeeej! Usch, vad ledsen jag blir. Och sparka på dem! Ni ska ha en utredning!!!


     


    Nu tappade jag den där härliga sol ute, nyklippt (har suttit hos frissan i två timmar och fått kopparslingor istället för gråa ) – känslan.

  • Lapinette

    Fru E - det är superhärligt i Stockholm. Sol och riktigt skönt och varmt men enligt prognosen så är det bara idag.

    September - skickar massor med kramar till dig och maken.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen