Inlägg från: Snorkfröken77 |Visa alla inlägg
  • Snorkfröken77

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Hej,

    har tagit en liten paus från tråden just nu. Kan inte kolla BT på jobbet och hemma är det rörigt. Vi har just fått ett halvjobbigt besked som vi måste smälta som ändrar vår livssituation. Annars är det bra med mig och magen, jag mår bättre än jag gjort på hela graviditeten. Jag läser och håller tummarna för er så jag är med er fast inte så aktivt. Återkommer när livet lugnat ner sig.

    Puss på er! {#lang_emotions_heart}

    /Snorkis

  • Snorkfröken77

    Hej hej,

    här kommer listan jag sammanställde efetr massa goda råd från Parnassia och Ore:


    ·         Lakan


    ·         Täcke


    ·         Kudde


    ·         Filtar


    ·         Plastad frotté


    ·         Nappar


    ·         Nappflaska (Mam?)


    ·         Napphållare att fästa på tröjan


    ·         Amningsinlägg


    ·         AmningsBH (jag har haft Trofés som säljs där)


    ·         Bindor


    ·         Tvättlappar


    ·         Babyolja till badet


    ·         Bodysar, byxor, strumpor, mössor, ytterkläder


    ·         Haklappar (både mjuka mot dreggel och kräks och hårda till när det ska ätas mat)


    ·         Hårborste


    ·         Badbalja med propp


    ·         Handdukar att lägga på skötbordet (mycket smidigare än ev skötbordsöverdrag)


    ·         Reflexer till vagn


    ·         Amningskudde


    ·         Febertermometer (öra)


    ·         Bärsele


    ·         Matningsskedar (Bambino?)


    ·         Barnbestick och tallrikar, pipmugg


    ·         Badlakan med huva


    ·         Babysitter


    ·         Leksak till vagnen


    ·         Skötbädd


    ·         Bitring


    ·         Hörselkåpor


    ·         Vällingsdoserarburk


    ·         Stolskyddd till bilen, så de inte kan sparka på sätet


    ·         Barnstol


    ·         Babygym


     

  • Snorkfröken77

    Hejsan flickor!

    Hoppas jag inte är helt bortglömd! Här har vi landat i beskedet vi fick för några veckor sedan. Det är ju inte skitskoj, men det funkar ju.

    Såg att det gick åt helvete både för Fru E och Muggles, vilket skit!   Håller tummarna stenhårt för PB!

    Här kommer lite ego-snack så hoppa om ni inte orkar läsa!

    Har blivit sjukskriven 50%, var hos BM i måndags och blev tagen i örat att jag måste lugna ner mig och fick sedan tid hos mödravårdsläkaren på tisdagen för att jag har fått konstiga utslag och saker på benen som tyder på att jag har dålig cirkulation. Jag har ju massor med vätska i benen och ingen möjlighet att sitta högt med benen under kontorstid. Så från och med onsdag jobbade jag halvtid och det var faktiskt jätteskönt, speciellt eftersom mina fogar verkar börja jävlas nu, har ont när jag går. Har fått en annan rolig sak också och det är att mina ben låser sig liksom, så jag kommer ingenstans, så himla jobbigt, första gången det hände så fick maken skjutsa mig i kontorsstolen till toa, tog mig ingenstans Det är SÅ härligt att vara gravid!

    Idag har det varit drama också, vi åkte till stora köpcentrat strax före lunch. Hade sagt till maken innan att jag inte känt bebisen på hela morgonen, men tänkte att det kommer väl. Väl inte på köpcentrats toa försökte jag få någon repons med puffar, men icke. På IKEA bestämde vi oss för att fika och då tänkte att nu kommer det bli fart, lite cola och en kanelbulle borde sätta fart på kotten. Det var stendött kan jag säga...Då började jag få riktig panik men behärskade mig tills vi kom ut i bilen, väl där bröt jag ihop och började storgråta. Maken fixade fram numret till förlossningen och jag ringde. De frågade om jag provat att puffa och att dricka nåt sött när jag berättat att det hade jag så fick vi komma direkt. Maken satt nytt hastightesrekord och jag trodde att mitt hjärta skulle brista. Väl inne på förlossningen kom en BM och skulle lyssna efter hjärtljuden med en trätratt, hon kunde inte få fram några hjärtljud eftersom min puls var lika hög som bebisens ev hjärtljud. Hon sa då att en läkare skulle komma och titta med UL då trodde jag bröstet skulle sprängas av sorg för då trodde jag det var kört, jag grinade friskt och hon tog min puls och den låg över 140...Läkaren kom in och jag ville bara dö. Hon kollade snabbt och såg hjärtat slå. Maken konfirmerade att bebisen levde, och då var jag tvungen att grina ännu mer för att jag blev så lättad.. Fy fan, det där önskar jag inte min värsta fiende. Hon konstaterade då att den låg väldigt långt ner (som jag misstänkt) i position. Sen fick jag ligga med CTG och sen blev det blodtryck, urinprov, temp och puls igen och allt så bra ut. Sen blev det en UL-vända till där läkaren kollade fostervatten och det var som det skulle. Sen fick vi åka hem och då kändes det som om jag blivit överkörd av en långtradare.

    Nu får bebisen komma ut och vara frisk! Är trött på att vara gravid, är redo att föda och vill träffa den! 

    Bara 39 dagara kvar...(förhoppningsvis)

  • Snorkfröken77

    Vad fin Victoria var föresten! Tjusig klänning, fin bukett och väldigt stilrent! Hann precis hem och slå på tv:n och se när de sa ja och se Daniel gråta

  • Snorkfröken77

    Tack för alla fina ord om min otrevliga upplevelse, bara jag tänker på det så blir jag ledsen igen, fy fan , trodde inte jag hade så djupa känslor redan för den lill* redan.


    koko - Egna lasagneplattor, jag är djupt imponerad. Där fick du en extra stjärna på husmorshimlen


    Telis - Din, vickans och ores gravidititeter tyckte jag gick på en månad, typ... Konstigt att alla andras går så fort (37  dagar idag, inte för att jag räknar...)


    Ore - Maken fick ett sjukdomsbesked som han kommer ha resten av livet. Det var deppigt ett tag och han har inte helt landat i det. Det som är lite intressant är att det är väldigt troligt att det är därför det tog ett tag innan vi lyckades med våra försök.


    Håller med om Daniels tal var jättebra, grymt imponerande! Blanda svenska och engelska, inga fusklappar och första riktiga framträdandet, riktigt bra!


    Oupsie -Oooops Grattis gumman! Vilket skönt sätt att bli gravid på, slippa fundera liksom Jag har läst att ett gravtest aldrig är falskt positivt, bara falskt negativt.
    Trots att vi försökt i nio månader så svimmade jag ju nästan i gynstolen när jag fick vårt besked, så chockad blir man nog oavsett


    Mrs B - Jag kan säga att jag förstår och lider så fruktansvärt med de som råkar ut för det som ni gjorde efter lördagen. INGEN ska behöva uppleva det!


    vickan - Oj, hur gick det med pappsen? *läser vidare* Pustar ut, bra att det gick bra!


    Nenne - har du tänkt på att vi ska föda barn snart?


    PB - Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej


    muggles - Har också sparata en del (alla mina barnböcker, alla barbies + kläder + all lego har jag hemma på vinden) + att pappa sparat massor, dockhus, leksaker, gosedjur, leksaksspis, gunghästen osv Tycker det är mysigt och roligt om det kan användas igen


    Snaily - Vad trist med stressad läkare!!Hur känns det nu då? Vad sa hon om bebisen, kollade hon något nu? tänker på näsben osv.Jag tror att det är ivf som gör att ni får konstiga värden, har också läst en del på FL och jag tror Ynglet är en toppsnigel! *kram*

  • Snorkfröken77

    Hörrni några frågor till er som vet allt:

    1. Om man är sjukskriven 50%, hur blir det då när man går på semester? Blir det 50% sjukskrivning och 50% semester (min logiska sida tycker så, men jag vet att allt tyvärr inte är logiskt) Jag misstänker att man inte får ta halva semsterdagar som staligt anställd...

    2. Visst tipsade fru AM om någon slags top man kunde köpa innan förlossningen och ta med sig som funkar för amning innan man vet vilket storlek brösten kommer anta? (konstig mening hoppas ni förstår vad jag menar)

    3. Vilka slags bindor rekommenderar ni att man köper hem för avslaget?

    4. Tog ni med napp till bb?

  • Snorkfröken77

    Tack för svar Vickan Vet du vad toppen heter? Försöker hitta den på apotekets hemsida? Är det något annat som är bra att ha därifrån typ, bröstvårtskräm och sånt?

  • Snorkfröken77

    Vickan igen  - har också läst det svaret, tror mer på er dock Ska prata med vår löneperson imorgon

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen