• wallinbruden

    Dessert i portionsformar

    Undrar om här finns förslag till dessert i portionsformar? Jag tänkte ev baka ngt själv. Vill ha ngt enklare efter middagen, lite sött som avslutning.

  • Svar på tråden Dessert i portionsformar
  • mattiasFästmö

    små kladdkakor, som blir som kladdkakemuffins typ, fast i portionsformar. Underbart med lite glass eller grädde!

  • lunagarden

    Har du något bra recept på den vita chokladmoussen?

  • Rufsas

    Jag ska göra chokladtryfflar eftersom vi ska äta tårtan sen. Blir lite väl mycket efterrätt annars. .-)

  • fibobs

    Vi skas ha en liten bakelse...rulltårta med smarrigt ovanpå...se mitt galleri :) Skit enkelt att göra, kan ju frysas in och fixas till precis innan.

  • Kattpoet

    Du kan göra   creme caramel ,  summer puddings,    trifle,  fool, äpple drutla  och äpplekaka och rabarber kaka.

  • ClaraH

    Crémé brûle och olika bärpajer. t.ex. hallon och bråbär. Br^len måste förstås brännas strax före serveringen så det är kanske lite pyssel, men annars lätt att göra innan. Pannacotta är det ju många som gillar också

  • Plutten2010

     


    lunagarden skrev 2010-07-19 16:21:08 följande:
    Har du något bra recept på den vita chokladmoussen?

    Vi hade maten genom en cateringfirma så jag har inte exakt recept men det finns lite olika varianter. Ett enkelt sätt som ger en luftig mousse med "snäll" smak är med bara vispgrädde och vitchoklad (t ex det här http://www.recept.nu/1.15716/rickard_hasselblad/efterratter_godis/agg_mejeri/vit_chokladmousse . man kan utesluta spriten om man vill.)
    En annan variant är denna;
    http://www.recepten.se/recept/vit_chokladmousse_lime_jordgubbar.html

  • lunagarden

    Tack, ska prova båda

    Jag gjorde en tobleronemousse på mitt 40-årskalas som blev en höjdare. Till 4 pers smälter man 150 g toblerone som blandas med 1,5 dl creme fraiche. Toppas med färska bär. Toppen för man kan göra någon dag innan, serverade också i Ikeas värmeljushållare Galej

Svar på tråden Dessert i portionsformar