Inlägg från: Klockarbol |Visa alla inlägg
  • Klockarbol

    Livets toppar och dalar

     


    Oupsie skrev 2010-09-03 10:55:05 följande:
    Det kanske var lika bra att jag inte fick det där jobbet av flera olika anledningar, men att tänka att det är för att man inte klickar med chefen gör ju det än mer personligt . För då är det ju mig det faktiskt är fel på.

    Eller chefen... Glöm inte det!

  • Klockarbol

     


    Ore skrev 2010-09-03 15:04:30 följande:
    Ååååhh, vad skönt att det gått uppåt på vågen, och att det överhängande kanpp-hotet är borta. Lustigt att höra att läkarna eg. inte trodde att det skulle funka? koko: En angelici_81 hade blivit gravid jättelätt, men sa att hennes mamma haft svårt att bli gravid, och hon var därför adopterad. Och på sid 12 så svarade du "angelici - kul att höra att det inte var ärftligt i ditt fall. Sånt har jag tänkt mycket på eftersom min mamma fick missfall innan jag kom till världen." Jag hade som sagt inte tänkt på det om det inte vore för att min syster tänkte likadant, att hennes man var ju adopterad så det kanske skulle bli svårt att få biologiska barn eftersom hans föräldrar haft det svårt... Sedan kom hon på att han kan ju inte direkt ha ärvt det från sina adoptivföräldrar... Nu är jag beordrad av maken att äta...

    Fnissar gott åt tankevurpan - sambon är adopterad så även jag (och han!!!) har lyckats med en hel del tankevurpor
    Annars har det mest handlat om förvånat stirrande från ffa bvc och andra läkare när det frågas om ärftliga sjukdomar på ett eller annat sätt - sambons standard svar vid dom tillfällena är:
    "Ja, det är ju svårt att säga, mamma har det o det och pappa har det o det och jag är adopterad"
    Tycker nästan lite synd om de krakar som ska försöka hänga med i den tankesvängen!

    BS - håller med föregående talare om humlens brist på förträfflighet! För ca 40 år sedan grävde svärföräldrarna bort humlen som klättrade på deras veranda, efter att sambon klättrat på taket och rasat rakt igenom humlen med resultatet att han blev redigt skinnflådd!
    Varje år sedan dess rensas det humle i den rabatten, tom efter att husgrundet isolerades för några år sedan och svärisarna speciellt bad att få massorna vid verandan bortkörda!!!

    Undrar stillsamt varför det hälls saft på golvet endast vid de tillfällen jag sitter med nylackade naglar?

  • Klockarbol

    *Vinkar till livand*

    Tack för alla lyckönskningar!

    Nu tror vi att allt är klart inför i morgon - vi vet tom var ringarna är

    Natti natt tråden!

    (Rackarns så nervös jag blev nu då!!!!)

  • Klockarbol

    Tack för all lyckönskningar!

    Vi har haft en fantastisk dag .

    (Började sisådär med att yngsta dotterns kanin avlidit av ålderdom under natten :/
    Mot alla principer beslöt vi att det inte har hänt förren under den här natten, senaste året har det varit nåt elände varje gång det ska firas något så vi kände att 8-åringen faktiskt skulle få en kalasdag utan sorgetårar! Vi har utekaniner så det gick att undvika att hon upptäckte det själv.)

    Bortsett från den avlidna kaninen så har allt gått som tåget!

    Vi vigdes på 30:e våningen i Kaknästornet med svärmor, min mamma, mina 2 bröder med barn, äldsta brorsonens sambo och bästaste vännen med pojkvän som gäster. Med prästen blev vi 16 personer.

    "Vår" präst är en kollega till mig som till min stora glädje gärna ville viga oss! (Jag arbetar i Svenska kyrkan men inte på församlingssidan utan på kyrkogårdssidan)

    Min make () var så stilig i smoking och jag kände mig riktigt vacker i min gyllenbruna balklänning, döttrarna var alldeles bedårande.
    Bild kommer på min profil när jag kommer hem efter Göteborgsvecka och 3-dagars konferens!

    Vi hittade floristen Emiflora här på BT och hon gjorde såååå vackra blomarmband åt mig och flickorna! Jag har ju fått värk i lederna senaste året och har svårt att hålla i en 'vanlig' bukett så detta blev perfekt!!!

    Tårtan var ljuvlig och vädret fantastiskt!

    Middagen på Mamas and Tapas blev succé! Till och med de kräsnaste av syskonbarnen hittade favoriter och åt så det stänkte

    Trafiken i Sthlm var direkt vansinnig i dag!!!! Har aldrig varit med om en lördag som klätt ut sig till rusningsti på en fredag!
    Misstänker att det beror på tjejmilen - alla tillresta som ska springa i morgon skulle tydligen turista på Djurgården i dag!

    Jag är så trött att ögonen går i kors men tänker klämma i med ett inlägg till

  • Klockarbol

     


    Piggelin1 skrev 2010-09-04 17:52:12 följande:
    Jamen just det, glömde ju dig PB Sorry Vi har lite funderingar på att komma till skott nu så småningom, men det är väldigt lösa planer fortfarande. Vi fick oss båda en rejäl tankeställare ism att min kompis man gick bort totalt oväntat precis innan sommaren. Nu när vi snart har två barn, så känns det lite som att det är dumt att vänta alltför länge till, dvs lite trista men praktiska skäl. Det där med lång vit klänning, jättefest & hela paketet känns det som att det passar bättre för dem som är tio år yngre än oss Känns som om livet liksom kom emellan för vår del, med tanke på när vi träffades & hur gammal jag var när vi fick Amanda osv. Kollade faktist upp seriöst i våras om det gick att gifta sig ism att vi var nere på Rivieran (Svenska Kyrkan finns representerad strax utanför Nice) i juni, men det föll på att de inte har vigselrätt utan bara "kyrklig välsignelse", vilket innebär att vi ändå måste gifta oss på hemmaplan & då försvann ju grejen med det.  

    Piggelin - fick en kall kåre när jag läste ditt inlägg. Skrämmande nog så har vi en identisk väckarklocka som ni...

    Vi har varit sambo i nästan 23 år och beslutet att vi skulle gifta oss triggades av att en kamrats make gick bort oväntat i våras.

    Vi har haft ett par år med betydligt fler begravningar än bröllop om man säger så. Så kombinationen av att det var dags att se över testamente och andra papper och vår kamrats chockartade sorg resulterade i att vi behövde något som var roligt mitt i all röra.

    Koko - misstänker att våra respektive är tvillingsjälar! 
    Här var det en utmaning att ens få till ett testamente. Vad jag än sa så möttes det av en tjurskallig övertygelse om att ALLT som sas, skrevs eller signalerades med rökpuffar, nog inte kunde vara på det viset!
    Inte ens när en arbetskamrat till mig förlorade sin sambo i cancer och det hela slutade med att han fick gå ifrån huset de bott i under alla år gick det att tro på vad jag sa.

    Så vägen hit har varit lång på mer än ett sätt

    Jag har nog alltid känt att jag är fullt nöjd med en tur till rådhuset medan sambon, maken menar jag ju... velat ha kyrkbröllop med buller och bång.
    Vit klänning kände jag gick fetbort efter 23 år och 2 barn, dessutom är balklänningen mer användbar
    Redan nästa vecka kommer den till pass både på torsdag och fredag

    Har nu glömt vad jag hade tänkt att kommentera förutom att förnyelse av vigsellöften är ganska vanligt förekommande!

    Kram å go'natt på tråden 

  • Klockarbol

    Har nog inte sett en så stillsam tråd sedan jag började smyga här! Bara 2,5 sidor

    I morgon bitti åker vi till Göteborg en vecka och sedan blir jag avsläppt i Stenungsund för 3-dagars konferens! Jag har nog packat hela garderoben! 

    Foten höll för bröllopsdagen (stödstrumpa och stövlar istället för pumps) men har straffat mig rejält i dag!
    Så början av Göteborgsveckan kommer att tillbringas i gymnastikskor och ankelstöd, slutet av veckan ska tillbringas med 2,5 dygn i pumps vare sig det gör ont eller inte
    Till pumpsen blir det dräkt på dagarna och balklänning på kvällarna två

    Tummar hålls för Telis i morgon och alla andra som behöver en tumme eller två!

    Jag var hemma i 3,5 månad med äldsta dottern (sambon... nä, jag menar ju MAKEN blev uppsagd pga "arbetsbrist" när han ville vara pappaledig...) På den tiden arbetade jag med park-/kyrkogårdsskötsel så det var tufft för kroppen att börja jobba så tidigt men jag trivdes riktigt dåligt med att vara hemmamamma så på sitt sätt var det bra ändå.
    Men yngsta dottern var jag hemma i 7-8 månader. Min numera äkta hälft har tyckt att det varit himmelriket att vara hemmapappa och hade vi haft råd hade han velat vara hemma med bägge tills dom började skolan

    Vi må ha tagit god tid på oss innan vi blev gifta men vi flyttade ihop 6 veckor efter första kyssen


    _koko_ skrev 2010-09-05 21:23:16 följande:
    Klockarbol - Stort grattis till lyckad bröllopsdag! Instämmer med telis, grymt snabbt rapporterat, blir glad och tänker att vår tråd är betydelsfull. Vilket jag egentligen redan vet.

    Ja, tråden är betydelsefull! För min del blev det en omedelbar känsla av att 'vara hemma'. Har aldrig varit med om något liknande tidigare men är ack, så glad att kikade in här

     på tråden! Jag bävar så smått för att läsa ikapp 10 dagar när jag kommer hem igen - men jag har tagit semester på tordagen så jag kan läsa här medan jag tvättar min resetvätt


     

  • Klockarbol

    Jag är hemma efter 10 kanonfina och innehållsrika dagar i Göteborg och Stenungsund.

    Men ack vad jag bedrog mig när jag trodde att jag skulle hinna läsa ikapp i tråden i dag...
    Hinner ju bara logga in så är det dags att sova kudden så jag orkar upp till jobbet i morgon :(
    Har mao bara läst sista sidan...

    Men skam den som ger sig, jag provar att disponera min tid bättre (eller åtminstone annorlunda) i morgon

    Hej på hela tråden, jag har allt saknat er , kramar och hejjarop delas ut till de som så kan önska.
    Och god natt :)

  • Klockarbol

    *undrar hur lång tid det tar att läsa ikapp 200 sidor?*



    Första dagen på jobbet sedan bröllopet.
    Möttes av min chef som upplyste mig om att man ska tala om innan man gifter sig så att det kan ordnas möhippa!
    Jag påtalade försynt att det var ju just därför man inte talade om det innan!

    Nu har jag av min chef blivit informerad om begreppet fruhippa! Och att det komma skall!

  • Klockarbol

    Tack!

    Jag har ingen aning om vad en fruhippa är...
    Men jag vill hemskt gärna tro att min chef inte tänker ha mig till att klippa kalsonglappar eller nåt annat förfärligt! Men lite magknip har jag allt, surpriser är inte riktigt min melodi

Svar på tråden Livets toppar och dalar