Inlägg från: Klockarbol |Visa alla inlägg
  • Klockarbol

    Livets toppar och dalar

    Oupsie, jag har inte hunnit läsa på mig än, det gick ganska fort från det att "rätt" blodprov slutligen togs till att jag skulle börja ta tabletterna bums.
    Men det verkar ju rimligt att det blir lite bumpigt ett tag, det är ju trots allt ett ganska kraftfullt hormon.

  • Klockarbol

    Tack, det är bra att veta.
    Jag står nog fortfarande kvar på en ganska sur och kantstött plätt. Jag har påtalat "besvären" för mina läkare under mer än fyra års tid nu men har man haft en utmattningsdepression så är det tydligen svårt att se förbi den när man läser i journalen. Det har bara handlat om att "justera medicineringen så vi kommer tillrätta med din oro" för att senaste åren övergått till "vi kanske ska börja medicinera igen så vi kommer tillrätta med din oro".

    Vilka "vi" till att börja med och vad har sporadiska menstruationer och vallningar att göra?

    Jag är oändlig tacksam att vi inte står i barnkarusellen men jag är också ganska upprörd över att ett för tidigt klimakterie kan missas på det viset

    Och eftersom min mamma är väldigt benskör så står jag numera i kö för att mäta bentäthet.

    Men, men, jag är iaf glad att det slutligen upptäcktes!

  • Klockarbol

    Jag är 41 nu så lite väl tidigt är det ju. Mamma var runt 50 har jag för mig. På ett sätt blir det lite skönt att få bentätheten kollad, får erkänna att jag nojjar lite över att det är taskigt läge redan nu :S Lilla mamsen får frakturer i fötterna om hon går i dåliga skor så hon är ju rejält benskör. Samtidigt är hon närmare 80 så det har ju hänt åtskilligt med behandlingar för att förebygga benskörhet under senare år.

  • Klockarbol

     


    passionsblomman skrev 2010-09-17 16:23:46 följande:
    Och så måste jag säga innan jag drar till handbollenJag blir jämt så himla RÖRD när de intervjuar invandrare som för första gången får rösta här i Sverige-många ggr första gången EVER i ett fritt och demokratiskt val-utan risk att bli mördad för att man röstat "fel". Så stolta och högtidliga de är inför att få lägga just sin röst. Och så tänker jag på de kvinnor som fanimig offrat både familj och framtid och ibland livet i sin kamp för att vi tjejer också ska få vara med och välja.Det är COOLT att vi får rösta i vårt land och jag hoppas verkligen att vi får ett bra valdeltagande det här valet. Det är egentligen på sikt viktigare för demokratin och framtiden än vilket block som får makten just nu.Sorry att jag la ribban för en skit-fredag i tråden, men jag önskar alla en skön kväll med någon/något ni tycker om. Pyss pyss!

    Så rätt PB!

    Att rösta är inte en rättighet, det är en skyldighet!
    Att vakna varje dag i ett land där det är fred, demokrati och de allra, allra flesta har tak över huvudet och mat för dagen - det är jag så glad och tacksam för!

  • Klockarbol

    Nu är det dags för en dejt med kudden även här.

    Hoppas på att vakna huvudvärksfri och att det är uppehåll så jag och liten kan göra skogen osäker

  • Klockarbol

    Nu har det röstats.
    Jag velade in i det sista och hade för första gången i mitt liv en hel trave lappar med mig in! Maken () har alltid plockat med sig av alla som finns att tillgå för att ingen, och jag menar INGEN, ska lyckas lista ut vad han röstar på.
    Stora dottern röstade för första gången och det var lite högtidligt

    Minimadame tycket det var orättvist men berättade om skolvalet (hon är 8 och går i 2an) för alla som råkade komma för nära

    Jag blev faktiskt lite glad att se att SD-lapparna fanns på plats här i hålan. Jag tycker innerligt illa om smutskastning och halvcensur rent generellt och nånstans får man hacka i sig att även det man själv inte kan sympatisera med har rätten att göra sin röst hörd (inom lagens gränser självklart) när man har förmånen av att leva i en demokrati.

    Det sista som behövs är feta rubriker i media om att det inte fanns SD-lappar att tillgå på valdagen!
    Hände tyvärr vid förrförra kyrkovalet när det var ett himla liv om att SD skulle kunna komma in i kyrkofullmäktige i staden . Det enda som tilltaget med att "glömma" ställa fram lapparna resulterade i var att SD fick fler sympatisörer vid nästa val som ren protest mot godtyckligheten :/

    Huvudvärken är helt klar hanterbar i dag så jag och minimadame har tillbringat en timme i skogen och plockat ett par liter trattisar
    Smaskens soppa till mig och den äkta hälften ska det bli! (ingen av döttrarna äter svamp)

  • Klockarbol

    Till och med jag följer valvaka den här gången. Är egentligen ruskigt trött på politik nu men det är onekligen väldigt spännande.
    Saknar dom fina tematiska kartorna som brukar visas över vilka distrikt som är räknade?

    Å andra sidan blev detta en skräpdag, huvudvärken är tillbaka nu i sällskaå med feber så jag antar att det är min tur att åka förkylningskarusell nu.
    Kvällen har tillbringats med 3e världskriget här hemma. ALLA är osams med varann. Minimadame är visserligen mest sur för att hon inte får släpa med en väska leksaker till skolan men det är väl också det enda som känns hanterbart just nu.

    Vet inte om det är febern eller om jag bara är väldigt dum av födsel och ohejdad vana... men jag begrep faktiskt inte att det skulle vara den sittande regeringens fel om SD kommer in i riksdagen?
    Naiva jag trodde att den sleven slängde lika på alla politiker?

  • Klockarbol

    Vickan - äpplen! Mmmmm, jag får nog leta rätt på någon hugad äppelträdsägare som vill dela med sig! Mina träd skramlar ack så tomt.

    Oupsie - nej, foglossning är en dålig kombo med det mesta  Usch, inget roligt alls, jag hade foglossning med både första och andra så jag sänder en kram och en förhoppning att det inte blir värre! Hur långt har du kvar?

    Har Snaily tittat in idag? Eller har jag bara läst slarvigt? 

Svar på tråden Livets toppar och dalar