• Tinga

    Livets toppar och dalar

    Här har ni en till som slarvar med ansiktsvatten. Rengöring och fuktkräm är allt jag orkar med.

    Lappis - jag tycker precis som AM att "adoptionsmöjligheter" låter positivt. Håller tummarna imorgon när du ringer.

    Fru E - kul att du kommit ut ur garderoben igen. Vad har ni för tankar nu kring ivf och frysförsök; när är det dags?

    Tack ni som frågat om Piff & Puffs ätande - det går faktiskt helt OK nu. Fast jag vågar knappt skriva det, för varje gång hittills jag gjort det har det tämligen omgående gått åt pepparn igen.

    Häromdagen åt Puff 3 falukorvsskivor på dagis och en annan dag åt han en hel macka, plus att han smakar litegrann av både det ena och det andra. Logopeden var och kollade Piff på dagis igår, och hon tyckte att det gått klart framåt med hans munmotorik och förmåga att svälja.

    Till middag här hemma äter de Kelda-soppa varje dag, och det funkar helt OK. Sen förstärker vi alla mål med näringslösning också, förstås. Just nu föredrar Piff näringslösning framför mjölk, och det är jättebra, eftersom näringslösningen är mer energirik och dessutom innehåller alla näringsämnen han behöver.

    Maken och jag pratade så sent som häromdagen om att vi nu har slappnat av lite när det gäller barnens ätande, och det är ju en naturlig följd när man inte behöver jaga i dem vartenda litet mikrogram de kan få i sig, för nu äter de faktiskt en del mer av fri vilja. Det känns så otroligt skönt att kunna lägga sin energi på andra saker istället, som är roliga att göra med sina barn.

  • Tinga

    Cicci - hur länge tror du att du avvaktar med att jaga glada gubbar? De flesta lyckas ju inte vara bara "aaaaavslappnade" särskilt länge.

  • Tinga

    Nähä, om jag skulle försöka ta och jobba lite. Usch, är egentligen trött, men har haft heldagsmöte idag och detsamma gäller imorgon, och så ska jag presentera en produktlansering för segmentschefen på torsdag morgon, så jag måste göra den presentationen ikväll och imorgon kväll. Bläh! *tycker synd om mig själv*

    Känner mig ganska sliten, fastän det är i början veckan, men det var den där jäkla valvakans fel - satt uppe till halvett bara för att höra "slutresultatet", och den sömnbristen hänger ju sen med hela veckan.

  • Tinga

    Cicci - tycker att det låter jättebra att du och din man pratar ordentligt med varandra om förväntningar och planer.

    Näringslösningen är precis som välling, fast lite "gräddigare" i konsistensen och berikad med fler näringsämnen. Den smakar som vanlig välling ungefär. Piff & Puff dricker den ur flaska, precis som vilken välling som helst.

    När man har heldagsmöten hinner man ju inte med "det där andra" som man också förväntas göra, så då blir det ju till att jobba kvällar också. Som väl har jag kvar min övertidsersättning, så jag jobbar inte "gratis". Fast ikväll hade jag hellre varit ledig, oavsett ersättning eller ej. Jag har haft det lite körigt med att komma ikapp efter semestern, men är hyfsat på banan nu, så fortsätter det vara så här mycket får jag prata med min chef om hur vi kan förändra mina arbetsuppgifter, för jag orkar inte ha det så här i längden, även om jobbet är kul.

  • Tinga

    Kängu - åh nej, vad trist! Förstår att du blir arg - jag har också fått sådana meddelanden, t o m internt, och då blir man verkligen kokt, när det t o m är folk som känner en och som man fikat ihop med som inte ens bemödar sig med att ringa. Vilka fegisar! Kram på dig!

  • Tinga

    Lappis - vad skönt att det var goda nyheter från AC! Även om ingenting är säkert när det gäller datum, så kan det ju vara skönt att ha en riktlinje att hålla sig till iallafall.

    Muggles - jäkla skit med tant! (För hon dök väl upp? ) Även om hon är väntad förstår jag att du blir besviken när hon är sen. Det är så lite som behövs för att man ska börja hoppas. Stor kram!

    EA - aha, FET i oktober. Börja stretcha tummarna nu, så att de är i god form när de väl ska hållas. (Håller såklart tummarna för er andra ivf:are och FET:are också. )

    Hattis - i mina öron låter det inte alls konstigt att du blev ledsen, trots att du tyckte att det var bra att läkaren hörde av sig, och det med en behandlingsplan dessutom. Det är lätt att bli labil i den här cirkusen, och eftersom det är så mycket känslor inblandade kan man inte alltid hantera allt förnuftigt och rationellt.

    PB - så ledsen för din och sambons skull angående jobbet. Han bara skulle ha det, ju. Hoppas iallafall att det går bra på föräldramötet nu ikväll. Alla i byn kan ju inte vara korkade!

    Hm, har jag glömt något särskilt nu?  Läste delvis ikapp igår kväll, men hann inte kommentera, så nu har jag förstås glömt en del. 

  • Tinga

    Porchez - vad härligt med en glad och lycklig dag.

    Jag kände precis detsamma när jag körde till jobbet imorse. Skulle till Köpenhamn på ett möte och körde över bron i skimrande morgonsolsken, tänkte på hur skönt det är att Piff (just nu iallafall) äter någorlunda, vilken underbar man jag har, hur bra jag trivs i vårt hus, att maken och jag ska ha en mysig långhelg i London om ett tag, och att jag nu känner att jag har så mycket mer energi än när man hela tiden måste vaka över Piff & Puff och deras ätande. En härlig känsla!

  • Tinga

    Vart tog ni andra vägen, när jag för en gångs skull har lite tid att hänga här?!?

    Maken är borta med jobbet ikväll (och inatt) och barnen sover, så här är hur lugnt och skönt som helst. Efter dagishämtning och middag tog jag barnen med på en joggingtur i vagnen, sen blev det duschen tillsammans med dem, och sen stöp de i säng, båda två med varsin laddning på 2 dl näringslösning i magen. (Så sent som för ett par veckor sen fick man vara glad om man fick i Piff 0.75 dl innan han hoppade i säng.)

  • Tinga

    Just det, ja; Cicci - det var raskt marscherat med intervju 1 och 2 dagarna efter varandra. Kul att det är sån't drag! Jag tycker också att det låter som ett klokt beslut att stanna hemma från Dubai, både med tanke på dig själv och Louises inskolning. Att bara vara hemma och kunna göra precis vad man vill när man vill är underbart när man varit bunden till barn en längre tid. Jag minns vilken frihetskänsla jag kände när Piff & Puff började på dagis i vintras, och jag fick ett par veckor för mig själv innan jag började jobba. Det var underbart. Som småbarnsförälder är man ju inte direkt bortskämd med egentid.

Svar på tråden Livets toppar och dalar