Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets toppar och dalar

    Snigeln, hoppas gästerna hinner fram i tid till middagen! Ska ut i köket och se vad jag behöver göra åt vår middag nu strax. Låter onekligen som att våra pappor är väldigt lika!


    Ore, det är absolut inte något fel på min pappa, alls, vilket gör det hela än mer irriterande!

  • BrudSommar2006

    Vickan, Astrid äter frukost lunch och middag och ammar lite som det faller sig däremellan, hon gillar ju att snutta. Gröt med fruktpuré till frukost och så färdigköpta burkar, ca en halv, till lunch och middag med fruktpuré som efterrätt. Hon får också majskrokar, smörgåsrån och en och annan smörgåsbit med smör att pilla med.

  • BrudSommar2006

    Kikki, nu har jag konsulterat maken. Klart är att du bränner fett istället för socker. Vid typ 1 diabetes har kroppen tillräcklig insulinproduktion för att kunna producera godkända blodsockervärden i cirka sex månader. Det går alltså inte att ta ett blodsockervärde och räkna bort diabetes. Vid typ 3 diabetes (graviditetsdiabetes) så är ju inte kroppens egna insulinproduktion noll utan den kämpar på. Värdena kan alltså variera vid olika tidpunkter på dagen men ett glukosbelastningstest borde fungera, altenativt att du får hem en blodsockermätare och mäter över ett par dygn. Detta outrett kan vara farligt. Ketoner är ett klart tecken på för liten insulinproduktion. Din BM har förmodligen inte rätt expertis för detta. 

  • BrudSommar2006

    Inget extra fett här, mina barn har snarare anlag för att väga för mycket än för litet och hon får ju färdig barnmat där allt sånt är uträknat redan.


    Amning antar jag påverkar aptiten men får hon inte snutta om hon är snuttsugen så vrålar hon så fort jag försöker sätta henne i stolen och då får jag inte i henne någon mat alls så valet är enkelt här.


    Kikki förresten, den här mjölkproteinallergin har ju inget med ketonerna att göra, finns ju folk som har sådan allergi hela livet och de blir inte diabetiker för det. Ytterligare något din BMinte verkar ha koll på.

  • BrudSommar2006

    Hade dregelsnusnäsdukar från PoP till Iris men Astrid har inte dreglat så mycket än, hon har ju däremot varit ett riktigt kräkbarn istället, fast nu har det äntligen slutat. Kvar är ett rinnande öga som jag fortfarande hoppas ska växa bort, annars får de dra en tråd genom den för trånga tårkanalen vid 1,5 år.


    Undrar om det regnat mycket på Lapinette, hoppas inte.

  • BrudSommar2006

    Läste på Growing people när det var dags att introducera mjölk och konstaterade att det inte var än men utforskade aldrig närmre varför. Fast det finns ju sexmånadersburkar med yughurt i som hon har fått.

  • BrudSommar2006

    Inser med allt som kan gå snett under en graviditet att jag klarade mig bra, ändå gjorde jag inget annat än klagade!

  • BrudSommar2006

    Nä, jag kräktes igenom halva första och i stort sett hela andra. Gång nr två hade man ju dessutom redan en att ta hand om fast man bara ville ligga i ett hörn och dö. Men nu är det gjort!

  • BrudSommar2006

    Haha AM, LiveIt verkar ändå bara vara för kortväxta personer och inget jag kan köpa till maken!


    Har ni också en hemlig beundrare, vad spännande!

Svar på tråden Livets toppar och dalar