• Piggelin1

    Livets toppar och dalar

    Runkar på andras gästhanddukar ???!!
    Myyyysigt - NOT!

    Tjing!

  • Piggelin1

    God afton på er!


    Hemkommen för en stund sen efter middag hos en kompis till mannen - mysig kväll & kul att se att Amanda verkligen bara är såååå himla förtjust i kompisen, ville krama hans ben när han lagade mat mest hela tiden osv


    Koko - TopGear är en klar favorit i detta hemmet med, även om det var ett tag sen jag såg det nu. Är ju så nördig att jag tom är medlem av deras fan-page på FB  De är verkligen störtsköna! Minns även vad orolig man blev för några år sen, då när en av dem (den yngste - har glömt namnet) nästan strök med i en olycka. Han måste haft sagolik tur & repat sig helt?


    Snaily, jag köpte en Acer-ngnting 10,1'-skärm' med massa usb-uttag & bluetooth med mera förra sommaren. Helnöjd med den, fast utevcklingen går ju så snabbt, så den har säkert utgått/på väg ut ur sortimentet nu ett år senare


    Lohmanders?? Aldrig hört talas om! Fast det kanske beror på att jag i princip aldrig äter bea till kött?


    Porchez - den tårtan känner jag igen, den gjorde jag två ggr i somras! Smarrig!! Hoppas att den blev bra! Vad tråkigt att läsa att du mår så dåligt, men vad BRA att du bokat tid hos en kurator Håller tummarna för att personkemin ska stämma.


    Vänner - såg att du ska komma till Götet! Har ni pratat om när ni ska ses? Jag är tyvärr uppbokad hela lördagen (eller tja, tyvärr & tyvärr, ska på Hagabadet med en väninna för att utnyttja ett presentkort jag fick i vintras när jag fyllde år!) men söndagen borde kunna funka. Ska bara dubbelkolla med mannen.

  • Piggelin1

    Lite andra klommentarer efter lite ikappläsning...


    Oupsie - du är ju GRYM på att uttrycka dig! Håller med dig om vartenda ord du skrev om föräldraledighet/-försäkringen!


    Porchez - jag fattade inte heller det där med "marken" - läste ditt inlägg flera ggr, men kunde inte för mitt liv få ihop det, vaddå marken utanför Sen när jag såg ngn förklara det, så kom jag på att jag nog hört det ngngång, men det är inget som jag hört ngn säga härnere i denna landsändan!


    Koko igen - ja ,möten hela fredagarna är kass! ... har haft det så senaste 1½ året, mao jag missar alltid era fredagspartyn här - osis!


    Ore, jag har stoppat undan den där förlossningsrädslan ganska effektivt de senaste åren - har väl nämnt det här ngn gång ibland, men annars har jag bara stoppat undan de tankarna, fram tills nu i juli, då de poppade upp med en hemskans kraft. Ett tecken på att jag trängde undan tankarna redan från början är att jag fick leta ett bra tag i gamla trådar innan jag hittade min förlossningsberättelse. Det visade sig att det tog nästan två månader innan jag skrev den, så uppenbarligen var det ngt som jag inte gärna ville rota i då heller. Men nu är jag på god väg, mötet i veckan var verkligen bra, känner jag även nu, med några dagars distans. Just det där att pusselbitarna börjat trilla på plats - såååå jädra skönt! Oavsett om det blir kortare eller lika långt eller ngt helt annat denna gång, så får det bli som det blir & då får det vara "good enough". Ingen annan än jag skulle ju göra min förlossning bättre än jag själv liksom... Målet är inte heller att tycka att min första förlossning var bra, mer att acceptera att den som den var.

  • Piggelin1

    Heeej Snaily! Tack, magen mår bra! Känner att ngn är vaken & snurrar just precis nu


    Fast stackaren har väl råkat ut för värsta jordbävningarna senaste veckan, då jag hostat så ini bängen


    Hur är det med din mage då? Vecka 29-30-ngt eller minns jag fel?


    Vad skönt att du snart ska få gå hem!

  • Piggelin1

    Hade tre nätter på raken då jag sovit uruselt pga hostan, vaknade säkert till 30 ggr natten till igår. Har en flaska Cocillana stående, men har varit tveksam till att använda den som gravid. Blev så himla konfunderad när jag läste på fass.se "inga ogynsamma effekter vid graviditet", men om man ammar, så ska man undvika den! Lät ju helskumt, med tex alkohol är det ju precis tvärtom, undvika helt så länge man delar blodsystem, men ok i mindre mängde när man ammar. Men igår kände jag mig smått desperat, så jag ringde & konsulterade svägerskan (läkare) & vi läste fass tillsammans & enligt henne var det ok. Så inatt sov jag som en prinsessa förutom att A kom in två ggr till vår säng Sååå skönt!

  • Piggelin1

    Izzie, kul att se dig härinne, men du har nog hunnit logga av nu, min dator låste sig precis, så jag fick starta om den


    2 nov är det dags, så det är en stund kvar att ladda! Spännande med test förresten! Ska du testa imorgon?


    Tyvärr var jag ju snortrött igår, men det bidde en mysig middag ändå igår kväll! Pilgrimsmussslor a´la mannen till förrätt, sen detta www.recept.nu/1.310741/ulrika_jisland/varmratter/kottfars/chevrefyllda_lammfarsbiffar - hyfsat lättfixat när vi båda kom hem sent & sen hade jag köpt färdig tiramisu på ena saluhallen i stan på vägen hem igår (som var jättegod!). Yummie!


    Skönt att höra att du fick Cocillana utskrivet under din graviditet, Izzie!


    Aha, Snaily, vecka 28! Då var jag lite före när jag gissade! Min foglossning har faktist känts lite bättre de senaste veckorna. Tidigare vaknade jag på nätterna & hade ont om jag legat för länge på tex ena sidan, men nu blir jag mest bara stel. Skönt.

  • Piggelin1

    Grattis Izzie, vad kul!!


    Telis - vi har också en Maxi Cosi Mobi & är jättenöjda. Möjligen att den tar lite mkt plats nu när vi ska få plats med ett babyskydd snart också, som planen var att ha i framsätet. Har inte testat ännu, men misstänker att det kan bli lite tight, så i så fall får båda åla bak & den som sitter fram får i passagerarsätet får sitta lite halvtrångt. Men samtidigt så måste vi ändå byta bil i januari, så då får vi väl se till att välja ngt där det funkar.


    Ore - börjar du jobba om 1½ månad?! Time flies!


    Telis igen - hon som jag träffade i onsdags är både utbildad BM OCH psykoterapeut. Perfekt kombo!


    Grattis till dagens namnsdagsbarn!


    Mugglan förresten, glömde kommentera, men förstod av andra kommentarer att du var iväg & träffade psykolog häromveckan & att det var bra. Vad skönt! Tror att det kan göra gott!


     


     

  • Piggelin1

    Gomorron!
    Håller med alla föregående talare ang knasiga gäster!

    Parnasssia, känner igen det där med att inte bli bjuden på inflyttningsfest! Nu är det några år sen & det är inga vi egentligen umgås/umgicks med speciellt mkt, men de var medbjudna på en stor nyårsfest vi ordnade för några år sen & kom så himla gärna då. En eller max två månader senare hade paret ifråga inflyttningsfest & jag fick reda på det  via en gemensam kompis (& jag minns att han drog på det & antagligen tyckte det var pinsamt att berätta, eftersom han visste att vi inte var bjudna).  Jag blev lite putt då, men samtidigt så var det killen i paret jag kände bäst & han är inte den rappaste i världen vad gäller att komma till skott (Mugglan du vet vem jag menar... ), men det är ju inte precis så att vi varit sugna på att bjuda dem igen efter det...

    MEN, i ditt fall, Parnassia, så är det ju mkt värre om det verkligen är några man umgås en hel del med & träffar kontinuerligt F-n vad kasst! Ingen chans att de skulle känt till att ni skulle på annat galej? Inte för att det är ngt försvar alls, men tänkte om det finns ngn som helst chans till att det varit ngt missförstånd?

  • Piggelin1

    Fniss, & nu kom jag på att jag en gång i tiden hade en fling med just den killen i paret som hade inflyttningsfest Fast det var lääääänge sen (preskriberat helt klart, typ tio år sen!) & massor av år innan denna tjejen kom in i bilden.

  • Piggelin1

     


    Parnassia skrev 2010-09-13 09:27:54 följande:
    Piggis - nej, de kan mer eller mindre omöjligt ha vetat att vi hade andra planer, i vilket fall spikades de planerna så sent att vi redan borde varit bjudna på deras. Hur som tycker jag att vi kunde fått frågan, för sakens skull, och sedan att vi kanske hade fått tacka nej är en annan fråga tycker jag. Usch vad jag svamlar, hoppas meddelandet går fram. Nu ska vi på öppna förskolan.
    Nähä, då var det precis det jag trodde. Hade bara en liten fåfäng/naiv förhoppning om att det kanske kanske kanske kunde vara så & att de då struntade i det, vilket i sig också är skitkorkat. Bjud för tusen & tni kunde tackat nej - det är ju inte alltför svårt att göra....

    Lappis - har VÄLDIGT svårt att tänka mig att tjejen skulle vara svartsjuk, kan inte ens tänka mig att hon känner till flingen ifråga. Vi dejtade aldrig, vi bara flirtade på några fester & AW's för tio år sen, delade säng ism en fest (men inget speciellt hände vill jag minnas) osv. Sen tror jag iofs att vi alltid kommer att ha ett gott öga till varandra, men det är liksom preskriberat & jag hade träffat henne flera ggr & de var ju som sagt på vår fest & stannade typ till slutet fram på nyårsmorgonen... När jag tänker efter nu så har jag inte träffat honom på kanske tre år nu.
    Jaja, skit samma!
Svar på tråden Livets toppar och dalar