• Piggelin1

    Livets toppar och dalar

    Vilken söt liten mage, Oupsie!

  • Piggelin1

    Jag har svårt att tro att Maria Wetterstrand & Peter Eriksson vill tappa ansiktet så totalt & joina alliansen efter att de kört "sin allians" med s & v så hårt, men om ett år eller så, så kommer ju de att bytas ut & de som då kommer som nya språkrör har inte historiken på samma sätt & då är det kanske lättare att göra överenskommelser med alliansen. Jag hoppas iaf på det!

    Sen en annan sak, som gjorde mig lite glad i morse, var att jag läste i tidningen att ism när Ny Demokrati härjade i början av 90-talet, så stramades reglerna kring tex budgetförslag åt, vilket innebar att om tex ett budgetförslag inte godkänns av oppositionen, då måste SAMTLIGA partier i opposition komma överens om ett motförslag, annars blir det det förslag som lagts.
    Detta borde ju undvika de värsta kaoset pga att SD-idioterna kommit in.

  • Piggelin1

     


    _koko_ skrev 2010-09-20 10:30:17 följande:
    muggles - Blir också så ARG på pigdebatten och undrar som du varför man inte snackar om drängarna också isf... Både Mona och Ohly har utnyttjat ROT, och Peter E skulle göra det om han bara hade tid(?!), men städa, det är visst inget yrke? OFÖRSKÄMT!!

    Koko & Mugglan - det har jag också frågat mig precis hela tiden - varför är ROT ok men inte RUT? Har aldrig fått ett vettigt svar på den frågan!

    Mannen & jag utnyttjar inte RUT idag, men har faktist pratat om att kolla över vilka pengar det blir & leja bort storstädning en gång i månaden nu under den kommande föräldraledigheten. Då är ju hela tiden en av oss hemma, det blir mkt skitigare än när båda jobbar & det är dagmamma för hela slanten - just det där att man SER eländet hela tiden när man är hemma, på ett annat sätt (förutom att det blir smutsigare också) - både mannen & jag hade svårt för det ism att vi var hemma med A, så jag tror faktist att det skukke vara värt rätt mkt för allmänna välbefinnandet.

  • Piggelin1

    Kompisen som jag var på Hagabadet med i lördags (& som bor i Hufvudstaden), pratade sig väldigt varm om Nynäs havsbad också när vi sågs! Tror att de var sex vuxna & två barn som hade bokat typ ett eget spa/egen avdelning, avskilt från alla andra på ngt vis.

  • Piggelin1

    PB - underbara nyheter för mannen din! Håller tummarna på onsdag!

    Den där kommentaren på FB om att be ev "vänner" som röstat på SD att dra dit pepparn växer (om än med ord som är aningen lite artigare), funderar på att kopiera  jag med, mkt pga den där gamla bekanta från gymnasiet, som jag tror jag nämnde häromdagen. Såg att hon skrev ngt i stil med "härlig måndagsmorgon" i statusfältet i morse & med tanke på hennes tidigare tendenser/kommentarer, så är jag rätt säker på att hon röstat på SD. ...och om hon inte plockar bort mig, så tar jag nog bort henne - vi har ändå inget gemensamt i livet i övrigt heller, kommer inte att ses, bor i olika städer, har inte setts på närmare 20 år... Messade lite precis när hoin hittat mig, men insåg att vi hade väldigt olika inställning till tillvaron. OK, olikheter kan berika, men inte i detta fallet misstänker jag starkt...

  • Piggelin1

    Hej hej,
    hinner inte med i ert tempo som vanligt, men ett inställt möte i fm & vikarien som är ledig, så har jag hunnit läsa några sidor iaf.

    Vad gott att du bondade så bra med andra mammor ism föräldramötet igår, PB! Supertrist att mannen din inte fick jobbet, men jag tyckte iaf att det lät lite positivt det där med personalomsättningen, så jag tror också att han får jobb där så småningom!

    Hattis, vad bra med besked, om än lite jobbigt.

    Izzie, vad SKÖNT att allt var ute ur kroppen!

    Lappis - vad skönt att det kändes helt OK med väninnan som är gravid!

    Tinga - grymt med Piffs enning-mängder Kan tänka mig att det verkligen gör mkt för humöret om det går lite åt rätt håll för er nu. Åh, vad jag hoppas att det ska fortsätta så!

    Snaily - vad GÖTT att vara hemma nu! Jag börjar längta mer & mer - tre veckors jobb till efter idag, sen är det min tur! Även om det fortfarande är mkt att göra på jobbet, så behöver jag tack & lov inte känna att jag måste jobba en massa kvällar/helger längre för att hinna med. Förrförra helgen kom jag på mig själv på söndagskvällen att jag inte behövde ha dåligt samvete för att jag inte satt &  jobbade ikapp då - det var väl typ ett år sen senast Underbar känsla!

    Idag ska jag tom sticka tidigare - mannen & jag tänkte gå på bokmässan strax efter två, avverka ett par timmar där & sen hämta Amanda hos dagmamman. LYX!

  • Piggelin1

    Nennelainen - hej!
    Men blodpudding Det har jag inte ätit sen i bamba på 80-talet
    Hoppas allt är bra med Pricken! Vilken lyx att få sova så länge inatt!

  • Piggelin1

    Var & hälsade på kompisar häromdagen, som fick en pojk för lite drygt 4 veckor sen - oj, vad små de är! Men det var såååå himla mysigt/roligt att se hur A pysslade om den lilla pojken - hjälpte honom att öppna presenten & lade den sen i vagnen (där han stensov just då), hämtade hans snuttefilt, fällde upp suffletten på vagnen osv. Bådar gott inför lillasysters/-brors ankomst Vi pratade igår morse sen just om att det är en sån liten bebis som finns i mammas mage & då skulle hon pussa bebisen, dvs min mage

    Hon är verkligen så himla go nu - jag var aptrött i morse (vaknade fyra & kunde inte somna om) & sa ngt i stil med "mamma är lite trött idag". A var mitt uppe i sitt pusslande, men sa direkt "Jag ska krama mamma"

    Hon har helt snöat in på att pärla nu med - förra fredagen kom hon hem med sin allra första "pärlplatta" som hon gjort hos dagmamman. Är rätt imponerad, det krävs ju en hel del finmotorik för att få de där små pyttepärlorna på plats!

    Helt annan grej - klarade mig från åderbråck förra graviditeten, men nu har de börjat visa sin fula nuna riktigt ordentligt, på insdian av ena knäet & lite låret liksom. Var & köpte ett par stödstrumpbyxor för 320 (!) spänn häromdagen & hoppas att de ska göra lite nytta. Just mina ben är en del av mig som jag alltid varit rätt nöjd med, så lite trist är det allt Samtidigt så var det väl bara en tidsfråga - båda mina föräldrar har haft hur mkt som helst & min syster med.

    Okidoki, dags attg logga ur & sticka iväg på ett möte & sen är det HELG!

    Ha det fint tjejer - jag kanske kikar in igen ikväll!

  • Piggelin1

    Å fan, här händer det grejor! Grattis Mugglan!


    Tack för sms, PB, med tipset om att kolla tråden!


    God natt alla!


     

  • Piggelin1

    Åh, Snorkis, vada gott att se dig här, att du orkar in & skriva lite. Tänker massor på dig med. All styrka i världen första dagen på jobbet imorgon! Låter bra att mjukstarta med 25%. Hoppas det går bra för mannen din med, trots rivstart. Massa kramar


    Massa kramar till Porchez med, låter som om hela tillvaron verkligen är i gungning för dig nu

Svar på tråden Livets toppar och dalar