• fru AM

    Livets toppar och dalar

    Puss på er trådgurkor!


    Gud vad ni pladdrar. Hekotr "färdiginskolad". Jojo - det får de nog se på måndag att han inte är ... Gråter så fort någon annan ska byta blöja på honom (alltså han gråter). Nu Linas Matkassemiddag med tillagd salsicciakorv (matvetesallad med chevre o rödbetor)


    VAR är Nenne nu då?

  • fru AM
    snaily skrev 2010-08-20 17:30:08 följande:
    Vi tänkte förresten kanske åka till Gotland i början av november (om det inte kommit något Yngel innan dess!!), maken vill köra Gotland grand national (enduro). Hoppas det blir av, vore härligt med en hösttripp dit. Kom på att jag har varit där tidigare någon gång under alla årets månader förutom just november! Får i så fall definitivt ta med journal, tror förlossningen i Visby är trevlig.
    Förlossningen i Visby var trevlig trots lite ålderdomliga metoder (för 13 år sedan). Födde Storsonen där och man fick på den tiden i alla fall ligga kvar på BB så länge man ville. Underbara BM:s som kom en gång i kvarten och kollade så bebis sög rätt osv.
  • fru AM

    (jag var där och födde innan det blev poppis pga överbelagda Sthlm-sjukhus. Dåvarande sambon hade sommargalleri på Gotland så då var det bara att finna sig i att föda på annan ort.)

  • fru AM
    lunagarden skrev 2010-08-20 18:25:23 följande:
      Vilken lyx
    Det var faktiskt helt fantastiskt! Och på morgonen hade jag alltid lyckats stänga in mig och Storsonen i min säng m hj av den där uppfällbara grinden/tippskyddet och fick ringa på hjälp ... De kom med ett leende och släppte oss fria!
  • fru AM
    passionsblomman skrev 2010-08-20 18:39:58 följande:
    AM, hur har metoderna ändrats nu då? jag vet bara hur det gick till då-alltså för tio år sedan. På ett knökafullt SÖS. Det¨året skrevs det massor om det galna läget och att folk valde att åka till Västerås, Gotland och all stans bara för att veta att man iallafall inte skulle bli omkringskickad.FAKTISKT så kom de och intervjuade oss på förlossningsrummet den morgonen och tog massor av bilder. Så vi var i tidningen! I DN var det väl. Men det var ett annat par som fick tvillingar samma morgon, så de valde bilderna på dem istället, när artiklen publicerades. (sonens kusin-då 6 år stod hemma i Jämttland med tidningen i nävarna och sa "men...det är ju FEL bebisar på bilden" och tror ni att jag fic bilderna av fotografen då?När jag hade sagt ja till intervju just på premisserna att "då år vi ju bilder på hela familjen"Nej. För "det är minsann mina bilder och dem skickar jag inte ut hur som helst."Hur som helst? Det är mitt en timma gamla barn på bilderna jävla kärring!-sa jag inte, men nästan. Så jag fick EN.

    Metoderna i Visby: jag tiggde och bad om sugklocka efter 3 timmars krystande (!) och när de väl tog fram den så kom jag på ngt jag lärt mig på förlossningskursen: "Det är väl silikonmunstycke på klockan?" kved jag. "Haha - nejnej såna nymodigheter har vi inte här på landet" sa de bara. Sen la sig två sköterskor på min mage och tryckte ... Det var eftervården som var himmelsk i Visby.

  • fru AM

    Och sen när Storsonen kommit ut och upp på minmage så såg jag den lilla "kalotten" efter sugklockan på hans hjässa varpå jag inte kunde låta bli (det humoristiska arvets förbannelse) utan vände mig till hans far och sa:" jag visste inte att ni hade judar i släkten?"


    Det är toppen på min humorbana.


    JAg kan säga att min sambo och sjukhuspersonalen tittade MYCKET underligt på mig. Haha!

  • fru AM

    Kängu: har alldeles för mig att BVC-sköterskan nu senast tipsade mig om att kombinera Alvedon och Ipren (alltså samtidigt) om febern inte går ner av bara Alvedon. Dubbelkolla gärna med läkemedelsrådgivningen/sjukvårdsupplysningen men det tipset gav hon mig ang Hektor inför sommarens ev sjukdomar. Det är olika verksamma ämnen så det blir inte "dubbel dos" av något.

  • fru AM

    Klippt från ett annat forum:


    "Mina barn blir alltid ordinerade en blandning av Alvedon och Ipren när de har riktigt hög feber och/eller värk som t.ex. vid dubbelsidig öroninflammation. 


    Ipren är ofta bättre på att ta ner hög feber och paracetamol ska vara mer effektivt mot viss typ av värk/smärta. 

    Eftersom man inte bör ta vare sig det ena eller det andra med alltför täta mellanrum har vi fått lära oss, av flera olika läkare, att ta varannan Alvodon och varannan Ipren för att kunna ge något tätare. 
    T.ex. bör man vänta ca 4-5 timmar mellan två doser Alvedon men om man varierar kan man ta ca var tredje timme istället och på så vis undvika nya feber- eller smärttoppar."

Svar på tråden Livets toppar och dalar