• fru AM

    Livets toppar och dalar

    Telis: förstår ångesten över att bebis ska sätta i halsen (det är nästan min största skräck, det och att de ska trilla ut genom fönstret). Vår kloka BVC-tant sa i alla fall att man kan tänka på att man sällan kvävs av sådant som saliv löser upp, dvs bröd, corn flakes, riskaka, majskrok. Så det kan ju vara bra att träna på. 


    (I somras så bjöd vi Hektor på ostkex till drinken (alltså vår drink) och han tuggade glatt, plötsligt såg han konstig ut och körde in hela handen i munnen, utlöste kräkreflexen och kräktes så ut ett mer eller mindre helt kex Även om det var läskigt så kändes det som om han är ganska kompetent! )

  • fru AM

    Undrar om Pricken förstår hur många som andäktigt väntar på *henne*!? (det kanske hon gör men bara retas lite )


    Blivande fru L:s bebis borde väl snart också vara klar för leverans? Någon som minns BF där?


    Idag är det ihopskruvning av IKEA-garderob och sedan barnvakt + middag på stan med kompisgäng som gäller. Kul (det senare alltså)


    Hasta la vista!

  • fru AM

    Fast Telis - jag hörde om ett barn (i bekantskapskretsens yttre sfär) som satte en korvbit i halsen och tyvärr fick hjärnskador ... Så just såna små runda matbitar är jag noga med att dela. Och sen är vi galet noga med att barnen måste sitta eller i alla fall stå stilla och äta. Ja, ja - det är en av mina hang-ups ...

  • fru AM

    Telis igen: har ni varit på barnsäkerhetsföreläsning via BVC? Vi fick en genomgång och fick öva på en docka olika manövrar för att få loss saker som satt sig i halsen. Mycket bra att veta hur man ska göra (även om jag kanske skulle få black-out om det hände).

  • fru AM

    BS: JA visst är det fint - men du behöver inte vara avundsjuk, det är ju inte vårt (än?). Är du inte avundsjuk på vår hyresgäst from hell också?

  • fru AM

    Tre garderober ihopskruvade! Vi blev som en liten fabrik där på slutet. Nästan synd att vi inte hade fler att sätta tänderna i ...


    Nu ut på stan för att komplettera kvällens outfit ...


    PUSS trådisar och en extra puss till Pricken! (kom ut snart!)

  • fru AM

    Haha! Fyra nya toppar! Vilket shoppingflow alltså!


    Instämmer i att amningskudde är mycket bra till att ha bakom/runt ranglig bebis (men Televinken är väl inte ranglig?). Tror faktiskt jag ska behålla vår amningskudde - den är så stor och rel. snygg att man kan ha den som sitt-/liggstöd i sängen, på golvet, i soffan.


    Ore: har aldrig haft problem med haklappen på det sättet som du beskriver? Märkligt. Är den kanske fortfarande lite för stor för lille herrn? (så att ärmhålen alltså blir för stora/hamnar fel?)

  • fru AM

    Grattis till sonen Blivande fru L!!!  


    Jag vet också hur labil man är efter barnafödsel och allt och hoppas bara att du snart mår bättre. Jag tänker på alla gånger jag satt vid middagsbordet och började spontangråta ... Hur är det - har din man möjlighet att vara hemma (ha "pappadagar")? Så att du får lite praktisk avlastning och vuxet sällskap? Hur ser den lille ut? Hur stor var han?


    Stor kram tlll dig!

  • fru AM

    Godmorgon i tråden! Något som hänt under natten?


    Vi har haft en bra, produktiv helg. Skruvat garderob, ute o ätit barnfria med kompisar och beställt ny säng till barnen. Tack Koko för tipset om Stalands!


    Nu har jag och Hektor två dagar tillsammans innan han börjar dagis så det är väl bäst jag går o gosar med honom!

Svar på tråden Livets toppar och dalar