• Ore

    Livets toppar och dalar

    Jag har åkt på förkylning Förbaskat irriterande. Fast å andra sidan var det över en vecka sedan de första tecknen visade sig, så jag hade ju hunnit komma till läget "men bryt ut då, om den inte kan försvinna"... 


    Och jag behöver dessutom samla ihop mig och bege mig på dop idag. Och innan dess behöver jag besöka färgaffären och köpa maskeringstejp åt maken, samt köpa inslagspapper till dop-presenten (för svart papper med döskallar är väl inte lämpligt, och inte julpapper heller?) samt ett kort. Litet halstabletter också, kanske...

  • Ore

    Hmm, spammar jag? Eller skrämde jag bara iväg alla?

  • Ore

    Telis: 100 dollar! Skämtar de eller?


    Jag har för övrigt funderat över att skaffa "amerikansk adress". Det finns ju en del företag som vidarebefordrar paket från USA. Men jag har inte fördjupat mig i om det är lagligt eller inte. Syftet är inte att smita från tull och moms, utan snarare att kunna beställa utan sådana hutlösa fraktavgifter, samt beställa grejer från butiker som annars  inte levererar utanför USA.


    Fast det är ju mest smyckestillverkningsgrejer jag vill beställa, och just nu hinner jag ju inte ens titta på pärlorna, typ... Så det är ju ingen brådska...

  • Ore

    Vilka tröttsamma gäster som både Snaily, PB och Oms (fast i det fallet blev det ju icke-gäster...) råkat ut för. Behöver det införas någon slags obligatorisk kurs i folkvett? I så fall behöver ju även Parnassias vänner gå den kursen, helt klart!


    Det enda jag kan tänka mig som orsak är att ni har små barn, och att de inte trodde att ni skulle kunna komma? Men det skulle retat gallfeber på mig om vi inte blev bjudna någonstans för att vi har barn, jag är fullt kapabel att tacka nej om det inte funkar rent praktiskt!


    Lycka till på jackjakten, Telis!


    Och jag lyckades för övrigt väldigt bra med att knipa käft när det pratades föräldrapenning med syster igår... Hennes kille har alltid velat vara hemma med sitt barn om han fick något, ta ut sina dagar. Men de tycker de förlorar för mycket pengar på det. (6000 kr/månad, och då har de inte räknat bort bensinkostnaderna som minskar med drygt 30 mil i veckan eller om hon skulle kunna tjäna mer pengar när hon jobbar än när hon är föräldraledig).


    Lappis: Allergisk mot jobbet låter inget vidare Hoppas på föräldraledighet så snart som möjligt för din skull då! (Kan inte de där jäkla köerna bli kortare vid nästa uppdatering - hur ofta görs sådana uppdateringar förresten?)

  • Ore

    BS: Jag tyckte gåskorna från Kavat som lillkillen har var dyra, 399 kr. (Fast han fick dem av sin farmor i present, så jag slapp betala dem )


    Jag har för övrigt märkt väldig skillnad i storlek på olika skor (även för barn, ingen standard där inte...). Han fick inte på sig ett par joggingskor från Pax i stl 20, men gåskorna från Kavat var stl 20 perfekt, med 14 mm marginal...

  • Ore

    Kängu: Ska hålla tummarna för dig!


    AM: Heja Hektor och gåvagnen! Tycker det verkar smart av honom att inte ge sig på gåendet förrän han har bra balans... Lillkillen vill också gärna använda gåstolen, men ramlar då med den och får ännu mer ont än om han "bara" ramlat. Och han är inte i närheten av att gå själv än Han gillar dock att gå när vi håller i honom, men balansen då är inget vidare...

  • Ore

    Naaaawwww, vilken SÖT prick! Och söta små pjux! *har faktiskt knåpat ihop likadana till mina systerdöttrar och lillkillen*

  • Ore

    Oupsie: Frustrerande!!! (Även om du sagt att maken har tagit på sig rollen som familjeförsörjare...) 


    Men angående illamåendet, har du sett till att få Lergigan Comp utskrivet? Det har ju dokumenterad effekt här i tråden. Ganska ofta (?) går ju illamåendet över efter att första trimestern är avklarad, men gör den inte det är det nog läge att få hjälp med det. För det är sjukt jobbigt att må illa hela tiden!


    Sedan hjälper ju inte det mot foglossningen förstås, men en krämpa mindre är ju alltid något... Och kanske gör det lättare att ha på bältet?


    Dock borde ju maken ta del av städningen ÄNDÅ!

  • Ore

    Hattis: Spännande!


    Ååååhhh, hoppas på plusvåg! En sån där som inte kommer jättefort, men som är rätt kraftig ändå...


    September: Hoppas att det blir aktuellt med utredning nu då! Och att lilla tjejen kryar på sig snart!

  • Ore

    Ikapp!


    Saffransglögg låter... intressant. Jag gillar saffran men har svårt att tänka mig kombon glögg + saffran i annan form än lussekatt till glöggen. Men man ska inte vara trångsynt, så jag hoppas jag får chans att prova. Kanske ska gå in och beställa...


    Lillkillen har varit hjälpsam i morse, på riktigt När han satt bredvid sin pappa (och var bästa väckarklockan) så ringde alarmet i telefonen, då gav han pappa telefonen så pappa kunde stänga av det. Sedan var det ju dags för pappa att vakna, och då la han pappas glasögon på pappas ansikte. Gullungen!


    BS: Hoppas Iris har fått medicin som hjälper bra! Har annars hört att de inte alltid ger penicillin mot öroninflammation längre?


    Är ju litet sent ute, förstår jag, men när jag haft revaxör i mina öron har jag aldrig sköljt efteråt... Möjligtvis torkat litet försiktigt med en tops.

Svar på tråden Livets toppar och dalar