• muggles

    Livets toppar och dalar

    melondoft skrev 2010-09-02 10:46:30 följande:
    Och jag tror att det kan vara så att pga att jag aldrig hittade någon bra psykolog som passade mig så har jag heller aldrig bearbetat detta...
    Det låter väldigt troligt.
  • muggles

    Melon: det är dock aldrig försent att ta tag i sina hjärnspöken! Målet i livet måste väl vara att må bra?


    BS: skrev jag fint? Nästan så jag får gå tillbaka och läsa...

  • muggles

    Problem är tankar. Utan tankar finns inga problem. Det är berättelsen vi tror på som skapar förvirring. Vi lider när vi tror på en tanke som inte stämmer med hur verkligheten ser ut.


    Så sant!

  • muggles

    Ore: jag tycker din man verkar vara en ytterst "stönig" (som de säger i Värmland) typ! Envis som synden, lite väl ibland kan man tycka.


    BS: härligt med nya ord säger jag! Jag har ju begåvats med en dotter som uppfinner ord, bla Gomorronrock (läs morgonrock/badrock). Just nu kommer jag inte på fler men det finns massor att fnissa åt. Du är ju bara kreativ - hälsa din make att Muggles tycker det!

  • muggles

    Ytterligare visdom:


    Ärlig kommunikation börjar med dig. Svara med det som är ärligt för dig, oavsett hur den andra personen kommer att reagera. Be om det du vill ha från andra. Förvänta dig inte ordlös förståelse. Förvänta dig inte att den andre ska ge det du ber om. Fråga med ett öppet sinne. Svaret kan bli både ja och nej.


    "Förvänta dig inte att den andre ska ge det du ber om. " är särskilt svårt tycker jag...

  • muggles
    passionsblomman skrev 2010-09-02 12:49:12 följande:
    Vad gäller problem så kan de nog dock finnas vare sig man tänker på dem eller ej. Det är iallafall vad jag brukar påpeka för struts-mannen jag lever med. DVS räkningarn liger ju i kuvertet även om man vägrar veta om dem.Och tiden för en kvinna går, även om man inte tänker på det och är hur avslappnad som helst.När det gäller det där med grav, så var det ju inte du utan psykopaten som beskrev varför det kan vara svårt att komma åt sin egen sorg och erkänna den. Just för att den är mer abstrakt än den sorg som stirrar en rakt i ansiktet. Det var väl inga konstigheter. det är ju som att det är lättare att komma till punkten där man verkligen når sin sorg och därmed kan bearbeta den om man VET att en person är död, och inte bara saknad. Som för dem som ändå hittade sina döda efter Tsunamin, Estoni etc. Det är ju därför det blir så viktigtför anhöriga att mördade människor återfinns också.
    Först trodde jag att du menade att "vaddå har du inte insett det själv" apropå att "det var väl inga konstigheter" men jag förmodar att du inte menade det så? För ibland tycker jag att självklarheter kan vara svåra att inse...
  • muggles

    PB: ja jag är med dig. Jag missuppfattade först men förstod sedan vad du nog menade

  • muggles

    PB: vad härligt med intervjun! Han blev väl i stort sett headhuntad så vi får väl hoppas på att det går hela vägen. Men räcker en halvtidstjänst för att slippa Ärkepuckot?

  • muggles
    Ore skrev 2010-09-02 15:10:36 följande:
    Så jag vet nu mer om tätskikt än jag någonsin velat veta
    Fniss.
  • muggles

    PB: aha, men det låter ju ännu bättre! Jag har tydligen hängt med lite dåligt

Svar på tråden Livets toppar och dalar