• muggles

    Livets toppar och dalar

     


    passionsblomman skrev 2010-08-07 12:51:11 följande:
    OBS, låt vänligen bli att gratulera till den glada gubbjäveln! Han känns som ett patetiskt hån och jag hatar honom. Fast jag kissar och kissar för att få se den jäveln visa sitt fåniga tryne där i förnstret.

    Word...

  • muggles

     


    passionsblomman skrev 2010-08-07 20:00:17 följande:
      Ursäkta, men det här är en så överjävligt skitjobbig sak i mitt liv för närvarande, att jag totalt saknar humor runt det hela. Nu känner inte jag alls dig eller andra nya i tråden än, men jag är här mycket för stödet medan man genomgår helvetet och har en rätt tung period just nu, där måttet börjar vara rågat. Så ett stilla råd för dem som inte känner mig och min resa är att ligga rätt lågt just nu.Det säger jag inte för att vara otrevlig, utan för att jag faktiskt vill börja gråta när jag får den här typen av svar. Jag behöver inga sexråd, och jag skulle faktiskt helst slippa ens tänka på sex just nu. Det har börjat stå för något jävligt jobbigt. Tyvärr.

    En stor fet bamsekram från en medsyster!

  • muggles

     


    Telis skrev 2010-08-07 21:32:10 följande:
    BS, puh, lite sömntrubbel med Astrid verkar vara småpotatis i jämförelse med att tampas med en Iris som sätter sig till spjärns. PB, "brådskande familjeskäl". Jag får nog ge upp ambitionen att försöka förstå mig på min son och hans relation till mat. Idag åt han en jätteportion gröt kl 19 och somnade 20.30. Då hade man ju lite förhoppningen att han skulle sova rätt länge på den där gröten men nehej då, han vaknade för tjugo minuter sen och vrålade efter mat. Nu har han ätit en hel flaska ersättning. *skakar på huvudet* Det är som ett bottenlöst hål. Eller, det tar jag tillbaka, han har ju världens (sötaste) hamsterkinder och tjockaste lår så någonstans tar det ju vägen.

    Tillväxtperiod??? Om du tror att han är hungrig på natten så ignorera mitt förra matinlägg. För oss funkade det att mata som idioter på dagen (och Moa blev rejält rultig på kuppen).

  • muggles

    Nenne. tack! Vi har haft det super! Varmt varmt (34 i skuggan), sol sol sol (nä vänta, vi såg nog ETT moln på hela veckan och det var litet), goooood mat och gott lokalt vin (vem visste att det finns gott grekiskt vin?). Moa har lärt sig simma litegrann (sådär några meter)  och utvecklats enormt i poolkantshoppande. Blir nog en blivande Ulrika Knape av henne Hon har iaf ärvt sin mors badsälsegenskaper hehe.

    Sept: ett stort fett jäkla grattis. Ja jag vågar skriva det, för det kan väl inte gå snett hur många gånger som helst... Jag förstår att du är försiktig och kanske lite nervös men låt mig glädjas åt dig (i brist på egna plus)!

  • muggles

     


    snaily skrev 2010-08-08 12:29:48 följande:
    NenneOj vad jag känner som du! En lite anektdot som i alla fall snuddar vid ämnet: var på finrestaurang i förrgår och berättade i telefon för syrran vad vi ätit, och inte ätit - jag hade bett om en gravidanpassad meny och hoppade över att äta de opastöriserade dessertostarna. Givetvis var syrran tvungen att kommentera det och tyckte att man väl visst kunde äta sånt fast man är gravid, det kände hon massor av gravida som ätit och det hade gått bra. "Jaha, men då kan jag lova att de personerna inte hade läst 15 högskolepoäng livsmedelhygien OCH genomgått två IVF:er", sa jag. Surt och bittert. Varför kan man (som syster) inte bara säga: ja, jag förstår att du vill vara lite försiktig efter allt ni gått igenom. ??

    På vår resa nu fick vi kontakt med en annan familj med en jämnårig dotter som tyckte att Moa var en förträfflig pool-medhopperska Mamman i den familjen var gravid med nästa barn och jag förstod väl eg från början att det inte gått så lätt iom att deras dotter nu var nästan 3,5 år. De flesta väntar ju inte så länge mellan barnen om de får välja. Iaf, sista kvällen fick vi en jättegod oxfilé men hon glömde säga till att hon behövde ha den genomstekt (vi satt och pratade och glömde bort det helt enkelt). Hon kunde knappt äta ngt av köttet - som verkligen var helt perfekt stekt om man bara inte var gravid - så jag rådde henne att fråga om de kunde steka på köttet lite till. Hon sa då att "egentligen ska man väl inte vara nojig men jag vill nog inte riskera ngt" och berättade sedan att hon haft åtminstone ett missfall emellan första och andra grav. Och med min nuvarande erfarenhet så förstår jag henne helt. Jag var betydligt mer avslappnad under min första grav (fast jag skulle ändå inte ha ätit rött kött). Så jag håller helt med!!!

  • muggles

     


    snaily skrev 2010-08-08 13:02:01 följande:
    Cicci"Pökat till"?Jag (och Nenne) förstår nog inte riktigt...?? Vi föredrar kontrollerad tillverkning på lab!

    MOAHAHAHHAAAAAAAAAAAA

  • muggles

    Telis: inte så nypippad då jag fick tant förra veckan - japp, vältajmat.

    Cicci: oooohhhh, vill jättejättegärna ha besök! Hör av dig gumman!

    Jag älskar att ha barn och skulle så jättegärna ha ett till (inga yllestrumpor behövs här inte ) men visst är det jobbigt i perioder. Och jag vet att vi har en rätt jobbig period framför oss med riktigt trots. Men sammantaget är det underbart och livet skulle kännas rätt bra tomt utan Moa.

  • muggles

     


    fru AM skrev 2010-08-08 16:08:15 följande:
    Jag gav storsonen välling på natten tills han var 2,5 -3 Helt galet kanske men det kändes inte så jobbigt för mig och inte fel för honom.

    Om det inte kändes så jobbigt för dig så var det ju rätt för er. För mig hade det känts överjäveljobbigt - jag behöver likt Telis min nattsömn. Jag menar inte att det är fel att mata på natten - jag menar att det var fel för mig.

  • muggles

    lunagarden: eftersom Telis uttryckligen frågade vad vi tyckte, skrev jag vad jag tyckte - inte vad hon måste göra. Det var mer en åsikt än ett råd. Hoppas att alla greppade den skillnaden...

  • muggles

    PB: jag känner igen mig i allt du skriver. Jag har ju inte försökt lika länge som du men nu har vi försökt få till ett syskon i 1,5 år så det är ju ett tag ändå... Jag är helt övertygad om att det inte blir ngt syskon till Moa vilket faktiskt är en sorg i mitt liv. Och att umgås med en gravid i en vecka var ganska jobbigt faktiskt - det var en ständig påminnelse om vad jag går miste om. Men jag försöker tänka att det nog var bra bearbetning - det går inte att undkomma tankarna på det.

    Jag har nästan inte tänkt på FET alls för jag tror inte att det kommer att resultera i ngt annat än minus så jag har inte slösat så mkt energi att tänka på det. Det kändes som att bästa chansen var på färskförsöket i juni men eftersom det sket sig... Men nu närmar FET sig och då kommer tankarna. Jag börjar få ångest över deppigheten som kommer att bli det enda resultatet. Blä.

    Jag har bestämt mig för att gå och prata med någon efter FET-försöket - försöka komma till rätta med mina känslor av sorg och få hjälp att bearbeta dem. Just nu känns det nämligen bara som att mina tankar går runt i cirklar och jag kommer ingenvart med det.

    Jag ser samtidigt allt som jag har i mitt liv som är bra; maken och Moa, resten av familj och vänner, boende, jobb, resor, ... Det känns som det perfekta livet - bara det inte vore för det där mörka molnet som hänger över alltihop. Och så kan man ju inte ha det.

Svar på tråden Livets toppar och dalar