• muggles

    Livets toppar och dalar

    Porchez: tack! Såg att du har ditt att kämpa med; ofas med kompisarna. Tungt, men jag hoppas att ni kommer i fas igen och att du hittar ngn ny att umgås med så länge!

  • muggles

    Telis: om ni tror att Televinken är hungrig så kör på med mat även på natten. I vårt fall visste vi att Moa inte kunde vara hungrig och ju mer vi matade på natten desto längre hack sov hon på natten. Som med allt så tror man att det som funkade för en själv ska funka för andra också...


    BS: kom ihåg det som ngn skrev här för ett tag sedan: små barn kan kontrollera det som ska in (mat) och det som ska ut (kiss/bajs) Jag tror som Piggelin att hon demonstrerar sin vilja.


    Vi har slutat fråga Moa om hon behöver kissa för hon svarar bara nej (nyhetens behag är över och hon har inte tid att avbryta sin lek för att göra ngt så tråkigt). Vi tar helt enkelt med henne till toan med jämna mellanrum (ca 3-4h). Det funkar bra för oss. Sedan får man nog räkna med lite olyckor. Vi har ju inte haft några på natten än och det är jag tacksam för, och inget bajs i trosorna (hon är en liten prinsessa den här...).

  • muggles
    muggles skrev 2010-08-09 09:19:51 följande:
    ju mer vi matade på natten desto längre hack sov hon på natten.
    ju mer vi matade på DAGEN desto längre sov hon på natten ska det vara.

    Aleta: vill verkligen beklaga det besked ni fick vid KUB! Har inga råd att ge ang fvp tyvärr.

  • muggles

    Lappis: jag fick upp din mans namn på LinkedIn bland "persons you may know" - hur i hela friden visste de det??? Scary...

  • muggles

    BS: men det är ju på väg åt rätt håll för er iaf även om det blir några bakslag!


    Jag måste bara stoltsera lite över min dotter: igår läste jag en gonattsaga för henne och på en sida står det PUSS (Mats mus mamma ger honom en gonattpuss) och jag frågade Moa vad det stod där och hon svarade: "P... U... S...  PUSS". På en annan sida stod det Mamma, och hon svarade "M a m a - Mamma". Jag som inte trodde hon kunde små bokstäver ens... Jag tyckte det var så coolt!!! Inte för att hon kan läsa ännu men hon kan alltså bokstavera sig igenom några enkla ord.


    Och så kan hon skriva sitt eget namn såhär: AOM (spegelvänt vilket tydligen är vanligt bland barn). Ibland blir det HOM för i hennes värld är det inte så noga att de två vertikala strecken i a:et möts och då blir det ett h istället

  • muggles

    Var är Nenne idag då? Sover hon fortfarande? JAg tror på BF+2 vilket är på torsdag alltså.

  • muggles

    PB: gah en knöl!!! *oroad* Kan det vara från en fästing? Hoppas det inte är ngt värre...


    Sorry att jag skryter om Moa men jag blev så himla stolt och glad!


    BS: min mans kollegas son kunde läsa när han var 2,5 så det finns de som är värre. Dessutom kunde det barnet surfa fram saker han ville se på youtube - själv alltså!!!

  • muggles

    PB: Moa fyller 3 om några veckor och hon är språkbegåvad helt klart. Det går i arv från min mor bla (som förutom svenska, finska, engelska och spanska även har studerat vietnamesiska, japanska och sanskrit). Men ngt underbarn är hon nog inte för det, hon har talang för språk helt enkelt. Och Mensa-människor skrämmer mig litegrann (de som jag stött på har varit rätt störiga)

  • muggles
    nennesjuttioåtta skrev 2010-08-09 12:25:30 följande:
    ååh jag gillar också brand...bilar. När vi var i NY så råkade flera bilder bli med just det motivet. Några gånger hamnade bilen ur bild (de flesta faktiskt, jag är kass fotograf) och bara själva vahettere chaufförerna kom med. Typiskt.
Svar på tråden Livets toppar och dalar