Inlägg från: lunagarden |Visa alla inlägg
  • lunagarden

    Livets toppar och dalar

     


    fru AM skrev 2010-09-01 08:19:37 följande:
    Jag kan absolut förstå att man kan fungera toppenfint som skådis/konstnär med ADHD - men företagsledare ...? Någon som har ett exempel?

    Bill Gates påstås ha ADHD, men som sagt - det finns olika grader av ADHD

  • lunagarden

     


    Mrs B skrev 2010-09-01 09:34:37 följande:
    Angående ADHD i skolan = Det hade fungerat MYCKET bättre om det hade funnits mer resurser och med det behövs mer pengar och det är det sista kommunerna delar ut tyvärr.  

    Ja, det är ett problem att det är olika budgetar, för går det snett i skolan så får kanske ungdomspsykiatrin och missbruksvården komma in (då många väljer att självmedicinera för att de inte får hjälpt), och då blir det dyrare för samhället på bekostnad av den enskilde individens välbefinnande

  • lunagarden

    Grattis Kikki till lilla barnbarnet, och till ett bra besök hos BM!

  • lunagarden

    Oupsie - varma styrkekramar till dig!

    Oms - toppenföredrag du fick, det finns alldeleles för mkt okunskap kring psykikatriska och neuropsykiatriska sjukdomar och det florerar mkt rykten i onödan.

    Klockarbol - allt klart inför bröllopet?

    Ha en fin dag, allihopa!

  • lunagarden

    Muggles - hoppas verkligen det är en psykoterapeut och inte en psykopat som hjälper dig

    (psykopati är en personlighetsstörning)

    Vad härligt att du känner dig hjälpt av Mindfulness, jag skrev ett häfte i ämnet tillsammans med en psykoterapeut för fem år sedan, och då blev jag ju tvingad att prova alla övningar innan jag skrev om dem, och det har verkligen förändrat min syn på livet!

    Mindfulness handlar ju om att vara här och nu, och här och nu finns inga problem - visst, PB, räkningarna finns ju här och nu, men de är ju inga problem just nu.

    Det som är jobbigt med räkningarna är ju när vi tänker på att vi måste betala dem - dvs i framtiden.

    Oro och rädslor uppstår egentligen bara när vi tänker på något som har hänt, eller något som kommer att hända. Lyckas vi vara här och nu, i denna stund, så existerar ju inte dessa problem.

    Visst finns det undantag, tex när vi drabbas av en olycka, så sker det ju exakt här och nu, men då är det inte oro vi känner utan kanske rädsla, panik eller skräck. Men det är inte ofta vi är i sådana tillstånd.

  • lunagarden

     


    Klockarbol skrev 2010-09-02 18:44:49 följande:
      Alla har rätt till sin sorg och sitt sätt att sörja.

    Ja, och alla behöver få sörja, på sitt sätt.

    Sorg kan inte graderas, mätas och jämföras.

  • lunagarden

     


    kängu skrev 2010-09-02 19:39:56 följande:
    Åh, sitter med ett glas vin i handen och lyssnar på när maken lägger Ru, LYX! Är själv 4/5 vardagskvällar med matlagning och läggning, så torsdagskvällar är helt underbara

    Njuuut

  • lunagarden

    kängu - det låter sunt tycker jag, för att man ska kunna ta till sig tekniker och tankesätt så behöver man uppleva dem, annars blir det bara inlärning. Om du är intresserad av Mindfulness kan du ju prova med att göra lite övningar och se hur det känns.

    En viktig del av Mindfulness är just att vi tränar oss i hur vi förhåller oss till saker som sker, vi kan inte påverka det som händer omkring oss, men vi kan öva oss i acceptans och att lägga energi på sådant vi faktiskt kan påverka istället.

    Hoppas din syster tillfrisknar snart!

    Fru E - lycka till nästa gång!

Svar på tråden Livets toppar och dalar