Inlägg från: lunagarden |Visa alla inlägg
  • lunagarden

    Livets toppar och dalar

     


    snaily skrev 2010-09-04 18:50:40 följande:
    Profylaxkursen avklarad nu, den var verkligen TOPPEN,

    Den vill jag gärna höra mer om! Trots att jag är i min fjärde graviditet har jag inte lyckats springa på någon - det finns kanske bara i våra storstäder?

  • lunagarden

     


    fru AM skrev 2010-09-04 19:40:33 följande:
    Ni som (ännu) inte är gifta: hoppas ni har tänkt på testamente vad gäller "gemensamma" saker. Speciellt om det finns sk särkullsbarn. Det kan bli helsnurrigt om den ofattbara olyckan är framme. Mer snurrigt än vad det behöver bli alltså ...

    Nej, vi har inget testamente, så det kan nog bli helsnurrigt här om jag går bort eftersom jag har två barn sedan tidigare.

  • lunagarden

     


    fru AM skrev 2010-09-04 19:57:05 följande:
    Rekommenderar ett testamente eller ett giftermål. Faktiskt. Det är klart att man hoppas man är odödlig, men förr eller senare ... och då är det dumt att bli ihågkommen som den där: "men varför kunde hon inte ha skrivit ett testamente så vi slapp det här trasslet ..."

    Ja, det är så sant  

    Vi har ett samboavtal, men jag tror inte det täcker in allt. Vi ska ju gifta oss nästa sommar och jag hoppas hålla mig vid liv tills dess!

  • lunagarden

    Oupsie - grattis till huset och tack för upplysningen om samboavtalet! Det skrev vi på bankens inrådan när vi köpte hus, eftersom det bara är jag som äger det än så länge.

    Vi oroar oss inte för framtiden, så det blir inget testamente innan bröllopet

  • lunagarden

     


    snaily skrev 2010-09-04 21:55:30 följande:
    LunagardenVerkar finnas på en ort nära dig, eller? www.profylaxgruppen.com/kurser/kurslokalerFinns mycket info om kursen på deras hemsida också. Det var blandat teori och praktiska övningar, mycket bra för maken som jag tror känner sig mer delaktig efter detta. Kursledaren var väldigt underhållande också, kanske inte något man alltid kan räkna med men vi hade väl tur!

    Toppen, det ska kollas upp, tack!!!

    Undrar vad de tycker om man ber att få ha med sig en 9-månaders vilding på kursen, hihi

  • lunagarden

     


    Klockarbol - grattis till en underbar bröllopsdag <3

    Oupsie skrev 2010-09-04 23:09:24 följande:
    Snaily, fniss . Linvand, tja jag vet inte vad som är snittet på hur länge folk är ihop innan de gifter sig, men 6-7 år är nog inte ovanligt. Tror att maken och jag var lite extrema på andra hållet. Vi flyttade ihop innan vi hade varit tillsammans i ett år

    Bråttom, hehe? Vi bestämde oss för att flytta ihop när vi träffats i fem månader, sen tog det några månader att ordna med jobb, uppsägning av lägenhet osv, så åtta månader efter första kyssen flyttade han ner till Skåne från Stockholm.

    Då hade vi redan bestämt oss för att snabbt skaffa barn, och lille Charlie var redan på plats i livmodern när han flyttade in eftersom han blev till direkt jag tagit ur spiralen.

    I vår ålder finns ingen anledning att vänta när man vet att man träffat rätt

    Jag tycker att det är en fantastisk idé att fira bröllopsdagar, dagar man träffats och förnya sina löften!

  • lunagarden

    Nästa sommar, när vi gifter oss, blir det tre år efter vi första gången sågs

  • lunagarden

     


    linvand skrev 2010-09-05 10:09:45 följande:
    Luna - är lite imponerad av alla som vågar köra på så snabbt med någon som de träffat så kort tid. Att veta att det funkar om flera år när det första nykära har lagt sig. Men det måste vara otroligt romantiskt att träffa någon som är beredd att satsa så mycket på en gång. Äh hoppas du förstår vad jag menar!

    Vi är i 40-årsåldern och har båda många erfarenheter med oss i bagaget, det tog inte många månader för oss att förstå att vi träffat vår själsfrände.

    Att skaffa barn ihop är ett betydligt större steg än att gifta sig eller köpa hus

  • lunagarden

    Snaily - skönt att allt såg bra ut! Passade de inte på att titta på livmodertappen när de gjorde UL? Det gjorde de på mig när jag var inne akut för mina sammandragningar i v 21?

    Kikki - så tufft du har det, hoppas att det snart sätter igång!

    Nenne - roligt att läsa att du har det så bra och njuter av Pricken

    PB - tror du inte att deltagarna som åker ur får fortsatt hjälp? Det hoppas jag verkligen, annars är det ju grymt.

    Jag var på BM-besök igår, v24, SF-måttet ligger på den översta kurvan, hjärtljud 150, men mitt blodtryck har börjat stiga

Svar på tråden Livets toppar och dalar