• snaily

    Livets toppar och dalar

    muggles skrev 2010-10-05 08:42:16 följande:
    Snaily: hu med cancer på två håll! Men att mejla en sådan sak... Jag skulle ha ringt och berättat, då hade man kunnat reda ut hur prognosen är mm. Klart folk blir oroliga om de får ett sådant mejl och alla frågor förblir obesvarade.
    Ja, det var kanske lite lustigt, så skulle t ex min mamma aldrig gjort, men de har ett lite "lustigt" förhållande maken och hans mor (och far också för den delen). De hörs ibland på telefon men träffas ungefär en gång per år bara. Hon skrev dock att hon skulle ringa om några dagar men att hon kände att det var för jobbigt att prata i telefon just nu.

    Lappis - nej, hon har inte svarat på våra mail så vet inget mer.
    Härligt det lät med er slottsrunda!


    MSW
    Vad heter din diagnos? Låter som nån slags autoimmun/immunmedierad trombocytopeni? (om det nu heter så på människor också)


    Idag är det tisdag = kul att få roa sig med att googla vad som händer i just den vecka jag går in i idag (31 i det här fallet). Tillåter mig inte att "fuska" och läsa i förväg nämligen.

  • snaily

    AM
    Japp, den har jag sett (också). Nu har jag läst färdigt och vet allt om v 31.
    Cool bild förresten!


    MSW
    Aha, tack! Ja, det är antagligen ungefär samma sjukdom då. Vad besvärligt att du har en kronisk variant!


    På tal om förkortningar så läser jag Olympiska Spelen varje gång någon skriver OS.


    EA
    Hur länge sen var det din mamma gick bort? Beklagar sorgen!

  • snaily

    Hej!

    Här har man gått och blivit smygläsare minsann! Ska se om det kan bli bättring på den fronten framöver. Varit lite mycket senaste veckan, trots att jag inte jobbar längre.


    Muggles
    Det kom ju igång en rätt rejäl vagndiskussion trots att jag inte startat någon! Vi har två alternativ begagnad vagn att välja på, antagligen blir det syrrans gamla Brio (Nova? tror jag den heter). Försöker få/låna/köpa så mycket begagnat som möjligt. Och behöver en vagn som är så terränggående som möjligt och det verkar deras vara.
    Snart dags för VUL alltså? Håller tummarna! Men känner på mig att det kommer se fint ut!


    AM
    GO Hektor!!


    Smint
    Japp, här har du en som har fastnat för The Event - väldigt bra hittills, tycker bara det känns väääldigt länge att vänta en hel vecka på nästa avsnitt!


    EA
    Du har säkert sagt det nyss men jag tjatar om - när ungefär är det dags för FET?


    Krya på ryggen PB!!


    Telis
    Kul med jobbintervju igen, samma ställe alltså? Låter ju som de är rejält intresserade i alla fall, hoppas bara det går att knåpa ihop tjänsten till något rimligt som passar dig.


    *Skickar kramar till höger och vänster eftersom jag säkert glömt tusen saker nu*

  • snaily

    Skönt med måndag och en lugn vecka framför oss!


    Blev ju lite jobbigt förra veckan med cancerbeskedet för makens mamma, och sen tog det 4-5 dagar innan han fick prata med henne i telefon också (han försökte ringa tidigare men fick bara prata med hennes sambo). Har fortfarande inte fått så jättemycket information - de säger att de inte fått veta så mycket av läkaren vilket jag tycker låter konstigt, en UNGEFÄRLIG prognos och info om vilken sorts cancer det är tycker jag borde vara ett minimun men misstänker att de blev så chockade vid beskedet att mycket information gick förbi. Hon har i alla fall gjort första cellgiftsbehandlingen nu (det går tydligen ej att operera) så det är väl bara att hålla tummarna, men prognosen vad jag läst är riktigt dålig vid lungcancer så man ska inte förvänta sig att bota cancern helt men förhoppningsvis kan behandlingen göra att förloppet stannar upp/går långsammare ett tag iaf.


    Min egen mamma opererades för 5 dagar sen men ligger kvar på sjukhuset, blev lite komplikationer med tröga/stillastående tarmar efter operationen. Förhoppningsvis får hon komma hem snart och sen är det bara att vänta några veckor på provsvar som talar om om hon kommer behöva gå vidare med strålning eller cellgifter. Hoppas INTE!


    Hade besök av en kompis några dagar i förra veckan, mycket promenader och fika och sen var jag på spa också, skönt!
    I lördags morse gick vi upp halv fem på morgonen för att köra många mil "bara" för att gå på hundutställning, man är rätt knäpp om man tänker efter! Men det var trevligt och gick oväntat bra för Korven! Bodde över hos en kompis i den stan och passade på att gå på restaurang och äta god mat på lördagkvällen, fick dock ångest efteråt för att jag inte tänkte mig för och åt alltför blodigt hjortkött. *efterlyser historier om gravida som ätit blodiga biffar där allt gått bra*
    Var kvar på utställningen hela dagen igår också och kom hem igår kväll, SKÖNT att komma hem till maken.


    Inbillade mig i början av förra veckan att jag kände av lite foglossning, tror kanske det är så men väldigt diskreta symptom än så länge tack och lov! Gör inte direkt ont men det känns annorlunda i bäckenet och får värk neråt blygdbenet om jag gått och stått mycket. Jag är dock fortfarande så skadad så jag tycker att alla graviditetssymptom på något vis är positiva , ungefär som jag inte fattat än att jag är gravid. (Menar såklart inte om man får svår foglossning som t ex Oupsie fått, då skull jag inte skratta ett dugg ) Fått ont högre upp i ryggen också och känner mig allmänt stel men annars tycker jag magen är ganska liten - träffade en gammal kollega igår som tyckte magen var väldigt liten för tiden och hon trodde att det bara kommer bli en kattunge i slutänden. Jag vill inte HA en kattunge! Jag vill hellre ha en hundvalp! Fast helst en bebis förstås.


    Ska till barnmorskan imorgon och mäta magen så får jag facit på om den växer eller ej.


    Nu borde jag väl ta tag i den här dagen och handla lite middagsmat, känner mig lat och oinspirerad men borde försöka anstränga mig då vi faktiskt har bröllopsdag idag...

  • snaily

    Tinga
    Jodå, lite lite blod kommer det fortfarande sisådär 1-2 gånger i veckan, har nästan börjat vänja mig nu och tänker att det förhoppningsvis kommer från nån minimal liten ofarlig polyp någonstans och inte inifrån livmodern i alla fall.
    Reagerade ungefär som du på utomjordingsinslaget i tv-serien, men då var man redan fast!

  • snaily

    Förresten så VET jag att det heter minimum och inget annat...

  • snaily

    Nenne
    Om det var en liten fågel kan jag tänka mig att hon kan ha ätit upp hela fågeln, annars känns det inte så troligt? Kanske ångrade sig och bar ut kadavret genom kattluckan igen? (men glömde några fjädrar?) Äh, jag vet inte, är ingen kattexpert... men ska väl bli framöver efter att jag fött vår kattunge som är i magen! 


    AM och Muggles
    Jag tycker ni tänker för mycket.
    Själv är jag lättlurad och köper det mesta - kanske för att jag är så ovan att följa tv-serier att jag saknar tillstymmelse till kritiskt tänkande.


    EA
    Ååå, det är ju dags alldeles SNART hör jag! Förstår att du har ångest inför ruvning, men det är faktiskt er TUR nu, så det så!

  • snaily

    Tydligen föll det på min lott att handla mat inför bröllopsdagsmiddag ikväll. Känns så onödigt, oekonomiskt och omiljövänligt att starta upp en iskall bil bara för att köra 400 m till affären, men jag är för gravid för att bära tunga matkassar hem hävdar jag... Bättre till vintern då man kan ta sparken till affären (eller möjligtvis barnvagnen?! ).

  • snaily
    nennesjuttioåtta skrev 2010-10-11 14:18:57 följande:
    snaily - men vad kan en pizzakartong väga?

    Koko är hemma igen förresten.


    Parnassia
    Svårt att svara på hur maken tar det, han är väl ledsen såklart men har lite svårt att visa det.

  • snaily

    Oupsie
    Hörde en intervju med Fredrik Steen ("hundcoachen") ang hur man ska hantera situationen hund och ny bebis, och han tyckte helt enkelt man ska behandla bebisen som om den vore ens egen mat (inför hunden alltså!, och med skillnaden att man inte äter upp bebisen ), så jag tror ni är något på spåren där!
    Fin vagn! Och gullevovven!

Svar på tråden Livets toppar och dalar