• snaily

    Livets toppar och dalar

    Nenne
    Hurra för lyckad promenad! Och jag tycker det låter helt rätt att Pricken sparar sina sötaste leenden till sin mamma (kanske pappa också)!

  • snaily
    nennesjuttioåtta skrev 2010-10-19 14:44:00 följande:
    shit,  u har nästan hela dagen gått och jag har inte gjort nåt mer än ätit lunch, sjungit för Pricken och smetat på mig mascara. zzzzzzzz
    Nenne, det tycker jag låter som en riktigt händelserik dag!
    Jag har absolut inget att skylla på alls för mina TOTALT händelselösa dagar... en hundpromenad och sen tycker jag att jag gjort mitt för dagen. Lyckas jag dessutom handla mat så är det bara en bonus. Och detta är alltså INNAN bebisen kommit! Oj oj, hur ska det gå...
  • snaily

    Stort lycka till Parnassia och Telis i eftermiddag! Telis - är det samma jobb igen?


    Lappis
    Ingen snö än, bara lite lite vitpudrat på fjället, och det kom igår kväll.
    Då var det även lite blötsnö/snöblandat regn i byn och blöta gator och sen skulle det ju bli iskallt inatt så maken fick brått att byta däck på sin bil sent igår kväll... jag får klara mig med sommardäck lite till, men det gick bra idag för vägarna hade torkat upp.


    HEJ Frullan! Hur är det på nya jobbet?


    Oupsie
    Usch vilken trist inställning av din kompis! Typiskt att hon är lite före dig i graviditeten och därmed kan "besserwissra" sig på det där viset... Men det kanske blir ombytta roller sen, hon kanske får det jättejobbigt när bebisen väl kommer ut och du får världens gulligaste och lättsammaste bebis *hoppas*
    Jobbigt med avundsjuka hur som helst.
    Själv har jag varit hur avundsjuk som helst på alla möjliga, såklart jättemycket och länge innan vi lyckades bli gravida men även sen i början av graviditeten då det mest var oro och nojor hela tiden och man undrade varför livet inte bara kunde vara lite enkelt nån gång...

  • snaily

    Idag har jag varit hos barnmorskan och gjort en sån där otäck glukosbelastning igen, om det var äckligt förra gången var det nästan odrickbart den här gången, UÄÄÄK!! Fråga mig inte varför det skulle göras om när jag gjorde det för bara 3-4 veckor sen för det fattade jag aldrig riktigt, men tror det stod i mvc-programmet att det "skulle" göras i en viss vecka och det kanske var någon vecka för tidigt förra gången... petitesser kan tyckas. Hur som helst var det lika normalt nu som förra gången så jag tycker definitivt vi kan avskriva den där diabetesmisstanken nu! (det var mest barnmorskan som oroade sig för det, inte jag)


    SF-kurvan har planat ut - även fast jag nog tycker att magen växer lite och upp i vikt går jag ju. Har inte sådär jättestort förtroende för det där måttbandet, tycker hon placerar det lite olika varje gång... Men nu skulle hon vidarebefordra kurvan till spec.mödravården så får de ta ställning till om det behöver göras något tillväxtultraljud, antagligen inte eftersom jag ändå ligger lite över normalkurvan trots att det står lite still just nu.


    Annars mår jag hur bra som helst (förutom att mitt Hb är under all kritik och jag är trött och sover kopiösa mängder, men är det inte det havandeskapsledigheten är till för? ) - trodde nog inte på förhand att jag skulle tycka det är så HÄR roligt att vara gravid! Trivs verkligen med en stor magge!


    Nu måste jag nog gå och handla som en duktig hemmafru...

  • snaily
    muggles skrev 2010-10-20 13:59:18 följande:
    Tyvärr kan varken maken el jag tänka oss att fullborda en graviditet med tex trisomi 21 Det känns hemskt och politiskt inkorrekt att skriva det och jag kommer att gråta blod om vi måste göra en abort men så är det Sedan orkar jag inte dra argumenten för det här men det finns en hel hög.
    Hoppas verkligen att du inte ska behöva fundera över de där argumenten framöver!! Önskar dig riktiga kanonsiffror på KUB - hur lång tid är det kvar till det?
  • snaily

    *belönar mig med lite lakrits efter att ha gått promenad i iiiiiskall snålblåst och dessutom handlat mat*
    Vadå min kropp behöver kanske inte mer socker idag??! Det hörde jag inte att ni sa!


    Oupsie
    Jag försöker fixa till blodvärdet med hjälp av järntabletter och äter en himla massa kött, blodpudding, broccoli och sånt som ska vara bra, och försöker dra ner på tekonsumtionen. Har hjälpt sådär hittills, fast kanske skulle det vara ännu sämre om jag inte åt bra. Värdet ligger strax över 100 för det mesta. Idag slapp jag kolla. Det rättar väl till sig när Ynglet kommer ut hoppas jag!


    Frullan
    Jo, jag är hemma sedan flera veckor, så skööönt! Jag är INTE en sån som börjar klättra på väggarna av att bara vara hemma, inte i första taget i alla fall. Det är inte pga komplikationer eller nåt sånt utan helt enkelt att alla med mitt jobb får havandeskapspenning om de söker (och det gör man!), mitt jobb är alldeles för tungt, stressigt, sömnbristigt och riskfyllt för att hålla på med i slutet av en graviditet.
    BF är 6 december. Gör inget om den kommer lite tidigare (eller senare!) heller men helst inte förrän efter vi kommer hem från vår Gotlandsresa i början av november... hör du det Ynglet?!

  • snaily

    Snorkis
    Stor kram till dig! ♥ ♥
    Är det NÅGON som har all rätt i världen att vara avundsjuk, ja till och med kanske lite missunnsam, så är det DU (och din make)! Det är nog en självklar reaktion efter det ni varit med om! Det tror jag alla kan förstå. SJÄLVKLART ska du hänga här och prata av dig med oss också och inte bara med psykotanten!


    Jag vågar fortfarande inte ta ut glädjen i förskott, alltså jag är så glad att jag har ett levande barn i magen NU men vågar fortfarande inte tro helt och fullt att det kommer komma ut ett levande friskt barn till slut. Jag och maken pratar fortfarande i termer som "OM vi får ett barn" och inte "när vi får ett barn", kan ju tyckas nästan sjukt pessimistiskt men så är det. Vet inte vad jag ville ha sagt med det riktigt, hoppas det inte misstolkas åt något håll, jag kom bara och tänka på det apropå ditt inlägg Snorkis.

  • snaily

    *lägger mig i trots att det är mitt i Arga snickaren*


    Har bestämt för mig att Pirr bara var några veckor före mig i graviditeten, så troligen BF någon gång i november då?

  • snaily

    Kan ni ha brunch riktigt riktigt sent på kvällen den 7:e så kan jag vara med Reser hem från Gotland på eftermiddagen den dagen.

  • snaily

    Telis
    Håller med Lappis - trist att behöva gå ner i lön om det blir så men förhoppningsvis inte med så mycket. En 50-lapp i månaden eller så kanske.


    Parnassia
    Grattis till jobbet!!


    Jahapp - 14 minusgrader ute... BURR! Ingen snö ska vi få däremot, det överlåter vi åt er sörlänningar.

Svar på tråden Livets toppar och dalar