• Oupsie

    Livets toppar och dalar

    PB, söt bil, och söt son!

  • Oupsie

    Sitter och tittar på TV och lyssnar på olika människors analyser om vad som har hänt.

    Måste säga att jag känner mig förvånad över att så många människor i Sverige faktiskt röstar på SD . Själv bor jag i en del av landet, och kommer från en annan del, där SD har otroligt starkt stöd. Ändå vet jag ingen som öppet säger att de ska rösta på SD. Tror absolut att arbetslöshet och ekonomisk oro är en grogrund för rasistiska åsikter. Man vill ha en syndabock, säga att hade inte de där kostat en massa pengar, då hade jag haft det bättre.

    Men hela svaret är nog betydligt mer komplicerat än så, precis som Vickan var inne på.

  • Oupsie
    muggles skrev 2010-09-20 11:46:00 följande:
    Finns det ingen mobil-app för just detta?! Skandal!!!
    Eller hur
  • Oupsie
    fru AM skrev 2010-09-20 10:32:43 följande:
    Är det inte någonstans MP:s skyldighet hoppa in och stötta Alliansen ist för SD? Vill de bedriva politik för miljön så gör de ju det bäst från toppen så att säga. Eller tänker jag fel? Fast då måste väl Alliansen smöra ordentligt. Hoppas de gör det.
    Är det inte lika mycket alla andra partiers skyldighet att se till att SD inte får något att säga till om?

    Hade de rödgröna blivit större än alliansen tror jag inte att något av allianspartierna hade hoppat över till de rödgröna med en gång efter valförlusten.


    Nu säger jag inte att det var så du menade, men nu när jag har suttit och tittat på TV så tycker jag att många verkar vilja lägga allt ansvar på MP.


    Tycker att det här valresultatet ytterligare visar på nackdelarna med blockpolitiken i Sverige. Hade man inte haft så fasta konstallationer redan innan valet så hade det kanske inte varit så svårt att få ihop en majoritetsregering någonstans i mitten istället.

  • Oupsie
    Tinga skrev 2010-09-20 14:09:52 följande:
      Visst är det en svår balansgång, men just i det här fallet har det pratats ganska mycket (iaf många gånger) om att Frejis har det tufft, och det kan bli lite tjatigt i längden när man inte är insatt. I allmänhet bryr jag mig inte så mycket; jag vet ju att det är tightare band mellan vissa personer än mellan andra (inklusive mig själv), men nu blev jag lite less. Det var inte meningen att avbryta den politiska diskussionen, så jag lägger gärna det här bakom mig, men kände att jag ändå ville säga vad jag tycker. No hard feelings!
    Jag håller med dig, just i det här fallet så har det pratats i tråden om att det har hänt något hemskt men vi är flera i tråden som inte vet vad  och då är det lätt att känna sig lite utanför eftersom det verkar som att "alla andra" vet vad det handlar om.

    Att folk tackar varandra för trevliga tråddejter, luncher osv är inget konstigt, tycker jag i alla fall .

  • Oupsie
    muggles skrev 2010-09-20 14:13:08 följande:
    Oupsie: aha det motsäger boken. Man ska väl eg alltid ha flera källor innan man påstår ngt
    Jag tror att det kommer att komma fler analyser om vilka grupper det är som stödjer SD nu när de har kommit in i riksdagen. Men det verkar ju som att det är folk från många olika grupper som har valt att hoppa över till SD. Alla andra riksdagspartier har ju förlorat väljare till SD enligt SVT:s undersökning.
  • Oupsie

    PB, gud vad roligt! Håller tummarna för honom

  • Oupsie

    Muggles, säger som Tinga. Även om du inte kände att det var ett jobb för dig så är det ju jätteroligt att de ville ha dig .

  • Oupsie
    muggles skrev 2010-09-20 13:42:11 följande:
    Fö så är just Mona Sahlin SDs mest avskydde person - visste ni det?! Hon är ju för det här med mångfald och väldigt invandrarvänlig, så hon står tydligen lägst i kurs hos SD.
    Igår på valvakan så sa SD:s partisekreterare att de ansåg att det hade varit "en Kaaataaastroooof för Sverige om Mona hade blivit stadsminister, både nationellt och internationellt".

    Hållå, självinsikt någon?


    Det var kul att höra K.G. Bergströms sågning av uttalandet efteråt .

Svar på tråden Livets toppar och dalar