• fru AM

    Livets toppar och dalar

    Linvand: Det enda egentligen är att jag ifrågasätter hans ointresse att överhuvudtaget diskutera vem som ska knips-knipsas. Han anser väl att eftersom det var jag som toginitiativ i frågan så är det väl jag ... (att det är mkt lindrigare ingrepp på män vet både jag och han (om han lyckas tänka på det utan att få kastrationsångest).


    Jag har funderat mycket under dagen och insett att ska man göra detta så gör man det ENBART för sin egen del. Inte för någon annans. Inte ens för oss som ett par. Innerst inne och till slut är man ändå ensam och man måste stå bakom sitt eget beslut, Gör jag detta så gör jag det för att JAG inte vill ha fler barn, inte för att VI inte vill det. Och för att jag vill ha ett definitivt skydd och inte riskera en olycka. Jag har varit väldigt fertil hittills och har skäl att oroa mig (detta kanske är fel tråd att dryfta denna oro och detta ämne i men jag hoppas ni ursäktar).


     


    Nåväl. Nu rödvin ( http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=22817&Butik=0&SokStrangar= ) och så småningom en film ( http://www.imdb.com/title/tt0380510/ ) och kanske lite http://en.wikipedia.org/wiki/Daim_bar (avsteg från LCHF får exempelvis göras lördag kväll efter Hektorläggning)

  • fru AM

    Ja fertilitet är verkligen tråkigt att man inte kan fördela jämnare! Lika trist som det är att jag är för gammal och för genetiskt defekt för att kunna dela med mig av ägg vilket jag annars gjort.


    Lappis: vinet var ok - vi åt givetvis fel sak till men vi var desperata för vi hade tomt på "fulviner" . Det var godare att dricka ensamt än till vår fläskfilé med ugnsgrönsaker och bea (det låter konstigt kanske men det var gott). Ugnsstekt blomkål är faktiskt en galet god hit! Nu är vinet slut och endast 300+kronorsflaskor återstår så det får bli wirre till filmen. Inte min förkylning emot!


     


    PB: när du gör de rårörda lingonen, klunka i lite konjak (i skålen, inte i kocken). SÅ gott!

  • fru AM

    linvand: det vinet lät gott - sparar för framtida behov (har fått för mig att jag inte gillar grekiska viner men det är nog bara inbillning till följd av för mycket, för billig Retsina ...)

  • fru AM

    Tinga: Du förstår kanske nu vad många goda viner jag missar eftersom jag tror att alla blåvita flaggor är Greklands Argentinska viner är ju en helt annan femma! Jaså har de en flagga också? Ja så slarvig kan man vara!


     


    PB: Visst, klunka på du bara! Skål! Såg en angiven dimension på nätet: 


    1/2 liter färska lingon


    1/2 dl konjak
    2 dl socker

  • fru AM

    Verkar varken bli filmkväll eller allvarsprat i casa AM ikväll. Maken har fastnat hos en svårsövd Livia. JAg får väl gå o hämta whiskyflaskan. Skål PB!

  • fru AM

    Precis PB - gör en liten sats med konjak! Kanel lät ju himla gott - tack för tips Cicci - måste testas!


    Nackdelen om man inte knipsar själv är att man får börja om igen med tjatprocess om man skiljer sig och träffar någon ny ... Nu tänkte jag ju absolut inte skilja mig, men hypotetiskt tänkt så måste ju beslutet vara MITTMITTMITT och således i såna fall ingreppet utföras på mig. 


    Spiral tycker jag av någon anledning verkar ännu läskigare än knips. De där trådarna som ska hänga ut ...

  • fru AM

    BS: vi ändrade till Ö-malmstorg! Skrev det i tråden igår men hade tänkt påminna! 11.30 - vi kan väl ses allihop utanför hörningången till Östermalmshallen ungefär? Det är såvitt jag minns: Frejis, BS, Lappis, Telis, Jag och så Cicci som kommer senare. Någon jag glömt? Ber i såna fall om ursäkt och skyller på min evighetsförkylning. (Ska inte gosa med några bebisar imorgon (tyvärr).)


    Röstat och klart! Men hjälp - jag bad bara om lappar från dem jag tänkte rösta på. Är det arrogant? Jag tänkte inte ens på att det kunde uppfattas så. Jag visste ju vad jag ville och ville inte slösa papper i onödan (miljön ni vet . Effektivt och bra - det tog tre minuter - sen gick vi och firade demokratin på Tösse.

  • fru AM

    Cicci: tog du från SD också? Jag har nog gjort så förut - mer för att "vara snäll" mot dem som står där i ur och skur med sina små lappar men har väl blivit mer rationell med åren ...

  • fru AM

    Är det inte någonstans MP:s skyldighet hoppa in och stötta Alliansen ist för SD? Vill de bedriva politik för miljön så gör de ju det bäst från toppen så att säga. Eller tänker jag fel?


    Fast då måste väl Alliansen smöra ordentligt. Hoppas de gör det.

Svar på tråden Livets toppar och dalar