• Lapinette

    Livets toppar och dalar

    Huset i Segeltorp ligger fortfarande (troligen) något under vårt lägenhetspris .

  • Lapinette

    pb - njuuuuuuuuuuuuuuuttt! Gör allt det där som du vill göra och som du aldrig annars hinner.

  • Lapinette

    Men Telis ... usch och fy vad jobbigt. Lite väl mycket saker som händer runt omkring dig just nu. STOR KRAM

  • Lapinette

    Tinga - jag hoppas det blir L'Amandier . Vi har kollat lite på flera av våra favoritrestauranger och den är ju en gammal goding, där vi har varit många, många gånger. Har precis stått och strykt alla klänningar jag ska ha med mig.

    Tumhållning bokad imorgon för Piff o Puff.

  • Lapinette

    Och Tinga - så klar ni förtjänar framsteg ... MASSOR! Och jösse är det 3 år sedan jag tipsade om l'Amandier?! Har vi kännt varandra så länge!

  • Lapinette

    EA - trist med körkortet men om det gick bra i övrigt är jag säker på att du lyckas nästa gång (minns mitt eget körkort ... råkade ut för i princip samma sak men lyckades 2 veckor senare).

    gosnosen - grattis till bra KUB-resultat!

  • Lapinette

    Jag satt också här och funderade hmmm... psykoterapeut och psykolog måste googla skillnaden.

    Telis - tänkte på dig och din pappa och även då på din mamma och förstår att det måste kännas väldigt jobbigt. Stödkramar! Sen hoppas jag och tror att din mamma kommer att klara sig bra, bättre än ni tror. Maken var superorolig för sin mamma när hans far gick bort i cancer för en så där 10 år sedan. De två var som en fusion (hans egen beskrivning på soc.samtalen) och han var orolig för hur hon skulle klara sig ensam. Men det har visat sig att hon var mycket starkare än någon annan trodde. Jag hoppas din mamma kommer att växa och tillslut må bra även om det just nu är mycket, mycket tungt för er alla. Och lycka till på intervjun! Superskoj och snabbt!

    muggles - förstår till fullo det där med att leva i nuet och då speciellt när man är upp i IVF-karusellandet. Stannar man bara upp och njuter och förstår att det man faktiskt har är jäkligt bra så är livet helt ok ... även utan (ett till) barn. Och så har du tur för jag sitter hemma och jobbar idag (tills vi sticker efter lunch) så jag springer nu ut och tar fram kokboken.

  • Lapinette

    Pizza med getost från boken Kombinera mat och vin

    6 personer

    Pizzadeg
    25 g jäst
    4 dl ljummet vatten
    1,5 tsk salt
    1 msk olivolja
    1 l vetemjöl

    Tomatsås
    1 vitlöksklyfta
    2 burkar krossade tomater
    1 dl tomatpuré
    2 tsk oregano
    1 tsk strösocker (själv har jag alltid honung istället för socker)
    salt
    svartpeppar

    Fyllning
    400 g chevre
    140 g lufttorkad skicka, prosciutto i tunna skivor
    12 små champinjoner
    1-2 msk flytande hounung

    Smula jästen och lös den i lite av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, saltet och olivoljan. Häll i nästan allt mjölet och arbeta degen länge. Den ska bli riktigt elastiskt och smidig. Strö över lite mjöl och täck med en bakduk. Låta jäsa i 1-1,5 timme.
    Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord. Dela den i 3 delar om du vill göra bakplåtsstora pizzor, i 6 delar för portionspizzor.
    Pressa vitlöken till tomatsåsen och rör ihop med övriga ingredienser. Bred ut tomatsåsen. Hyvla den kylskåpskalla getosten i tunna skivor och lägg ut den över tomatsåsen. Fortsätt med skinkan och skivade champinjonerna.
    Droppa sist över honungen.
    Grädda mitt i ugnen i 15 minuter för portionspizzorna och 20-25 för de större (det där ser du själv om de är klara eller inte).

  • Lapinette

    Ahhhh... hur kunde jag glömma till detta serveras en kall och härlig Sauvignon Blanc som gifter sig utmärkt med chevren. La voilà!

  • Lapinette

    EA - du får ta hämtpizza istället !

    Själv kan jag ju inte låta bli att kolla vädret hela tiden (sjukdom jag lider av) och regnet har bara kommit närmare och närmare Cannes (i dagar) och nu säger meteofrance att det ska regna på måndag . Först var det torsdag, sedan tisdag ... usch! Hoppas de har fel, fel, FEL!

Svar på tråden Livets toppar och dalar