• Lapinette

    Livets toppar och dalar

    Tinga - igår kväll satt vi ute på den översta terrassen på l'Amandier och åt deras meny . Ikväll blir det chiliconcarne och en öl istället ... ha, ha tillbaka till verkligheten.

  • Lapinette

    Hattis - säg till om du vill ha lite Riga tips.

  • Lapinette

    Hattis - vi flög med Baltic Air (betalade typ 2 500 för två personer) och bodde på Rigas bästa hotell som numera tillhör Radisson och heter Elizabete. Bokade ett något bättre rum än standard och betalade ungefär 2 200 för tre nätter . Beroende på vilken årstid ni åker så kan jag rekommendera ett besök i Jurmala (milslång sandstrand). Det tar bara 40-50 minuter med tåg ut dit.

  • Lapinette

    Shit, vad mycket onyttigt jag har ätit i helgen. På bröllopet var det t ex 4-5 olika små efterrätter. Sen middag hos vänner med 2 efterrätter ... ja förutom maten och osten osv. Och igår på l'Amandier så blev det en clafoutis körsbär till efterrätt ... mmm...!!! Men nu måste jag ta tag i extra bullen som fastnat på magen under sommaren.

  • Lapinette

    Hattis - ska kolla och ge dig lite mer konkret när jag får tid (inboxar dig).

    Förresten, vi fick med oss 6 flaskor vin hem . Hela fyra rosé, då vi inte hittar några goda här hemma har vi inte druckit någon rosé under sommaren.

  • Lapinette

    Cicci - så du har också varit på bröllop. Högst troligen var det mer rajtantajtan på ditt bröllop än det vi var på ... INGEN ALKOHOL! på ett franskt bröllop!!! Snacka om att vi hade diskussioner om det senare på kvällen när vi satt på takterassen i en liten by hos våra kompisar (som också var på bröllopet) och drack rosé och käkade pizza.

  • Lapinette

    Nej, inget vin och det var som sagt skoj att höra kompisarna till brudgummens kommentarer efteråt. Han som är från Bordeaux och allt ! Nå väl, det var pga brudens religion (Bahai) som vi drack rosenvatten, geranium och mimosa på den stora vackra altanen med den magnifika utsikten över havet. Sen var både jag och maken väldigt oroliga (har diskuterat det flera gånger sedan vigseln) att hon såg så olycklig ut. Vi har inte ett enda foto från bröllop med ett leende från henne!

    Som sagt ett väldigt udda bröllop och vi hoppas innerligt att de är lyckliga även om det inte såg ut så.

  • Lapinette

    Nej, brudgummen såg kärlekskrank ut och försökte nå brudens hand under själva cermonin. Han satt där och tittade på henne och trevade med handen medan hon satt med blicken riktad nedåt och båda händerna i knät. Både jag och maken blev illa berörda. Alla bröllop vi har varit på har man sett lyckliga och glada ut. Kanske har det med hennes religion att göra men hon såg verkligen inte glad ut.

    Och visst är det detta bröllop som blivit uppskjutet hela tiden pga "papper" som inte varit klara. De har inte känt varandra så länge och då hon är från Mauritius måste de gifta sig för att hon ska kunna bo i Frankrike. Hon är dock berest och har bott i Frankrike tidigare.

  • Lapinette

    mugglan - det enda är att hon verkar komma från en välbärgad familj och hade en schysst jobb på Mauritius (inom television) samt vara berest etc så jag får det inte riktigt att gå ihop. Har ju redan en annan vän till maken som gift sig med en tjej för att hon skulle få uppehållstillstånd i Frankrike (hon är från Uzbekistan) men de verkar genuint kära och glada i varandra. Som sagt, vi får se! Vi hoppas det bästa om honom för han är så himla snäll.

Svar på tråden Livets toppar och dalar