Inlägg från: kikki kikki |Visa alla inlägg
  • kikki kikki

    Livets toppar och dalar

     


    Telis skrev 2010-08-18 14:25:04 följande:
    , finns det inte någon sajt som jämför elavtal?
    Dom gör reklam på någe som heter elskling.se på radion vet jag
  • kikki kikki

    Nu har jag läst ikapp efter att inte vart inne på 2 dagar....jag har haft så jäkla ont så jag har skrikit hela natten men nu har det släppt....jag fattar inte hur jag ska kunna gå i 7 veckor till.
    På mvc så har dom än en gång hittat "keton" i urinen...ett ämne som anorektiker har....jag förbränner mer än jag får i mig.....blev påhoppad av bm att jag inte äter....men jag äter ju hela jäkla tiden även på nätterna ibland....suck....står fortfarande still i vikt.

    Tog upp det där med att dom mätte barnet som stort men det var ingen fara tyckte hon....men jag förklarade att jag minsann inte ville föda en 7 kg klump.

    såg att nenne inte fått än...ler....hon suger verkligen länge på karamellen.

  • kikki kikki

     


    fru AM skrev 2010-08-21 20:07:53 följande:
    Kikki: läste vidare på en annan länk att det är viktigt att äta ordentligt med kolhydrater på kvällen (för att slippa "svältketoner")

    men jag äter hela tiden och allt möjligt....men jag kan tänka mig att det beror lite på att jag äter inget alls med mjölk i för jag är allergisk mot mjölkprotein nu...men annars så äter jag allt...kött,fisk,korv,kyckling....potatis,pasta och ris.....mackor både hårda och mjuka.....jag andvänder pålägg som kaviar.skinka.prickekorv.marmelad och leverpastej (mjölkfri) och sen grönsaker och frukt......jag äter alla tider på dygnet och ofta.....men det hjälper tydligen inte

  • kikki kikki

     


    lunagarden skrev 2010-08-21 19:56:09 följande:
    Kikki - jag har saknat dig och undrat hur du mår, stackare, hoppas du inte ska ha det så här resten av graviditeten

    Det lutar åt att det är så här jag får ha det......och magen växer så det knakar....och jag blir bara klumpigare och klumpigare och får ondare och ondare.....skönt nu när skolan börjar så får jag några timmars vila på dagen...vi har skolbuss här ute på landet så jag behöver inte häva mig iväg....

  • kikki kikki

     


    fru AM skrev 2010-08-21 20:05:15 följande:
    Kikki: Googlade snabbt på ketoner i urinen ... hmm ... var är det du har ont på nätterna? Ska dina ketoner utredas vidare? www.diabetes.fi/sivu.php

    det är nog inte ketonerna som gör att jag har ont utan dom gör så att jag går ner i vikt...har minskat 2 kg sen jag blev gravid och sen stått still....jag är stor som ett hus men väger inte mer.
    MB tror att jag inte äter någe eftersom jag har ketoner.
    Men hon sa inget om att dom skulle göra någe åt det....hon kollade blodsockret men det var bra

  • kikki kikki

     


    fru AM skrev 2010-08-21 20:23:49 följande:
    Men VAR har du ont?

    i hela magen......en blandning av magknip och kraftiga värkar

  • kikki kikki

     


    fru AM skrev 2010-08-21 20:35:48 följande:
    Kikki: Stackare! I den länken jag kopierade in står det ngt om smärtor i magen. Ska dina märkliga ketoner utredas vidare? Det tycker jag nog att du ska kräva. Är du "undernärd" trots att du äter så är det ju något skumt i görningen!

    nu var jag lite överviktig innan för jag har vart mycket sjuk dom senaste 2 åren...jag har haft problem med mina njurar och ryggskott och hälsporre så jag har inte kunnat röra mig så mycket jag viljat så jag har lite att ta av så jag är inte mager om jag säger så.
    men någe är ju fel eftersom att jag äter men ändå ggår ber i vikt.
    ska gå på henne mer nästa gång och fråga vad vi kan göra åt det.
    i länken du kopierade så stod det att man kan må illa och kräkas och ha ont i magen....stämmer ju så bra eftersom jag har kräkts i 7 månader och inte föräns nu när jag börjat med halsbränne tabletter så har jag slutat kräkas. och ont i magen har jag ofta.

  • kikki kikki

     


    viktualia skrev 2010-08-21 20:48:22 följande:
    kikki - *stödkramar* lät alldeles alldeles vidrigt!!

    Tack.....men som tur är så verkar inte knodden i magen lida av detta för den växer så det knakar...ler....och av någon andledning så överlever man det mesta fast det är tufft.

    Jag lever än på att jag fick ut den där jäkla tanden förra veckan.....ler.

  • kikki kikki

     


    Telis skrev 2010-08-21 21:03:18 följande:
    kikki kikki, det där låter definitivt som ett fall för en utförligare läkarutredning tycker jag. Man ska ju inte behöva ligga och skrika av smärta på nätterna.

    nä det är inte kul att ha så ont....så inatt kommer jag sova gott kan jag säga för nu har det värsta släppt för denna gången.

  • kikki kikki

     


    BrudSommar2006 skrev 2010-08-21 21:15:06 följande:
    Kikki, nu har jag konsulterat maken. Klart är att du bränner fett istället för socker. Vid typ 1 diabetes har kroppen tillräcklig insulinproduktion för att kunna producera godkända blodsockervärden i cirka sex månader. Det går alltså inte att ta ett blodsockervärde och räkna bort diabetes. Vid typ 3 diabetes (graviditetsdiabetes) så är ju inte kroppens egna insulinproduktion noll utan den kämpar på. Värdena kan alltså variera vid olika tidpunkter på dagen men ett glukosbelastningstest borde fungera, altenativt att du får hem en blodsockermätare och mäter över ett par dygn. Detta outrett kan vara farligt. Ketoner är ett klart tecken på för liten insulinproduktion. Din BM har förmodligen inte rätt expertis för detta. 

    ja jag får ta i med hårdhanskarna och kräva en utredning

Svar på tråden Livets toppar och dalar