• mojikanan

    Inbudan utan barn!

    Ja ska börja skissa lite på våran bröllops inbjudan
    och vi har valt att  ha ett barnfritt bröllop!!

    Någon annan som haft ett sådant
    och hur skrev ni in det snyggt i inbjudan!


    Känns lite tråkigt att skriva 
    - Barnen får stanna hemma.. 

  • Svar på tråden Inbudan utan barn!
  • S2011

    vi formulerar oss något i stil med "vi ber er respektera vår önskan om att få fira vår bröllopsmiddag i vuxet sällskap".


    jag är inte så mycket för att "lätta upp" eller "lattja till" med ett traggligt och cheezy rim - skriv som det är.

  • 4Juni2011

    Vi funderar på att skriva: Vi träffar jättegärna era barn men inte denna dagen...
    Hoppas bara de fattar att vi vill ha barnfritt i kyrkan, pratade med en och tydligen gör inte folk det...

    Vilken åldersgräns kommer ni sätta?

  • ClaraH

    Vi är noga med att skriva de inbjudnas namn på själva inbjudningskortet inte bara på kuvertet. Vi har inte så många småbarn bland våra gäster så för oss tror jag det räcker.

    Om man vill förtydliga ytterligare kan man kanske längst ner skriva Bröllopsfesten är barnfri eller Glöm inte att ordna barnvakt!

    Jag tycker att man ska vara rak och tydlig, inte linda in det.

  • mojikanan
    4Juni2011 skrev 2010-10-19 15:24:06 följande:
    Vi funderar på att skriva: Vi träffar jättegärna era barn men inte denna dagen...Hoppas bara de fattar att vi vill ha barnfritt i kyrkan, pratade med en och tydligen gör inte folk det...Vilken åldersgräns kommer ni sätta?
    Vi kommer att ha åldersgräns 15 år
  • Verus

     


    4Juni2011 skrev 2010-10-19 15:24:06 följande:
    Vi funderar på att skriva: Vi träffar jättegärna era barn men inte denna dagen...Hoppas bara de fattar att vi vill ha barnfritt i kyrkan, pratade med en och tydligen gör inte folk det...Vilken åldersgräns kommer ni sätta?

    Det lät inte så trevligt att skriva så tycker jag Och du bör nog lägga till att hela bröllopet, både vigsel och middag/fest är barnfritt så att det inte blir några missförstånd.

    Men det här lät bra och enkelt: "vi ber er respektera vår önskan om att få fira vår bröllopsmiddag i vuxet sällskap".

  • AnnJan

    Hej!

    Vi hade ett "cheezy" rim som jag  hitade här i någon tråd. Funkade bra samtidigt som vi skrev ut namnen på alla som var bjudna på inbjudan. Ett ammande barn kom.
    Sedan hade vi några under 18, men barn räknde vi som de under 15.

    Vi älskar barn, de är en gåva
    men denna kväll får de stanna hemma och sova
    Om de bröstet måste amma
    får de givetvis följa med sin mamma

  • 4Juni2011

     


    Verus skrev 2010-10-19 15:32:56 följande:
      Det lät inte så trevligt att skriva så tycker jag Och du bör nog lägga till att hela bröllopet, både vigsel och middag/fest är barnfritt så att det inte blir några missförstånd.Men det här lät bra och enkelt: "vi ber er respektera vår önskan om att få fira vår bröllopsmiddag i vuxet sällskap".

    Det räcker inte med att skriva dagen tro du? Tycker jättemycket om barn men har varit på bröllop där barnet skrikit sig igenom vigslar och man inte hört när brudparet sagt Ja ens, har även varit på vigslar där barnen sprungit runt i kyrkan..

    Inte meningen att va otrevlig men blir  lite frustrerad på folks som inte respekterar ens önskan.. 

  • 4Juni2011

     


    mojikanan skrev 2010-10-19 15:30:02 följande:
    Vi kommer att ha åldersgräns 15 år

    Hur gör ni då det ena syskonet är över 15 och det andra under?

  • mojikanan
    4Juni2011 skrev 2010-10-19 15:42:42 följande:
      Hur gör ni då det ena syskonet är över 15 och det andra under?
    Oj.. de var lite klurigt.. Nu har ja lite hum iaf om hur det ser ut bland våra släkt och vänner och inga av barnen är i just den gränsen där..  Men hade det vart så hade ja hade nog hållt på den gränsen i vilket fall.. 
  • Verus

     


    4Juni2011 skrev 2010-10-19 15:41:54 följande:
      Det räcker inte med att skriva dagen tro du? Tycker jättemycket om barn men har varit på bröllop där barnet skrikit sig igenom vigslar och man inte hört när brudparet sagt Ja ens, har även varit på vigslar där barnen sprungit runt i kyrkan..Inte meningen att va otrevlig men blir  lite frustrerad på folks som inte respekterar ens önskan.. 

    Kanske det, att skriva att bröllopsdagen vill ni ha barnfri. Men jag hade nog skrivit vigseln och efterföljande middag.. Just in case..

    Jag förstår hur du menar. Jag har själv barn så vi kommer inte ha barnfritt men samtidigt hade det varit toppen att ha det, för att kunna ägna sig åt varandra och gästerna (speciellt när man har små barn som kräver sitt). Dessutom hör inte barn och alkohol ihop om man har tänkt ha fest.. Inte alla som fattar att gå hem med barnen i tid heller.

    Skulle mina barn varit med under en vigsel och börjat leva om så hade vi snabbt avlägsnat oss från kyrkan. Men inte heller detta förstår alla.

    Är nog bra att vara så tydlig man kan. Måste man sätta åldergräns? I fe fall där tvivel kan uppstå så är det ju förmodligen större barn det handlar om, inte skrikande två åringar.

Svar på tråden Inbudan utan barn!