• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    snaily skrev 2010-12-10 14:16:31 följande:
    It's your lucky day!
    Köp en lott! Eller två!


    Tänkte försöka hitta ett par bruna stövlar - en butik här i närheten har rea pga ägarbyte, så kanske att man kan göra ett fynd. Kanske goda odds för det!
  • Tinga

    Tack för ännu fler grattis! Ni här inne vet ju verkligen hur vi har kämpat för att få till den här viktuppgången, så jag känner mig verkligen stolt och glad över allt beröm ni öser över maken och mig.

    Telis - usch, vad jobbigt det låter för lille Televinken med bajsandet, och för dig också förstås, att behöva se honom ha så ont. Det är ju verkligen kass att ingen annan läkare kan lämna ut provsvaren om de kommit. Kram!

    BS - grattis på namnsdagen! Hoppas att Astrid snart får flytta in på sitt rum.

    Det blev inget stövelinköp för mig idag; bruna stövlar var det inget större utbud på, medan det fanns svarta i överflöd.

  • Tinga

    Läser ikapp baklänges nu, så mina kommentarer kommer nog i lite konstig ordning.

    Snorkis - kram till dig! Tack för att du iallafall ger ett litet livstecken ifrån dig, så att vi vet hur du mår. Julen blir säkert en pärs, gissar jag, men vi finns här när du vill.

    Jag tänkte på en sak häromdagen; när du precis blivit gravid skrev du något om att din mamma och moster jämt tävlade om en massa saker, bl a barnbarn och liknande, så jag undrar hur deras relation ser ut nu? Din kusin fick väl också barn i somras? Ursäkta om jag lägger mig i sådant som jag inte har att göra med; svara bara om du själv vill.

    Klockis - skönt att se dig här lite mer frekvent nu.

  • Tinga

    Snorkis - oh, jösses; vilken moster du har! Du har verkligen haft all rätt i världen att bli upprörd på henne; herregud, hon verkar ju totalt pantad! Just det där du beskrev, när hon skrev om sitt eget barnbarns dop, fastän hon visste att du skulle bli ledsen av det. Hon förtjänar verkligen inte ditt sällskap i något sammanhang, så jag tycker att du gör helt rätt i att skippa henne. Hur förhåller sig din mamma till henne?


    PB - vilken bra fredag det blivit hos dig!


    AM - störigt att inte komma in. Finns det någon chans att komma in från reservplatsen, tror du?

  • Tinga

    Här har lugnet lägrat sig nu; barnen sover och maken är på jobbjulfest. Själv sitter jag här och myser i favoritfåtöljen, med lite godis inom räckhåll och en bra bok jag snart ska läsa vidare i. Det är underbart att få en kväll i lugn och ro för sig själv ibland.

    Imorgon förmiddag ska vi ge oss iväg till en konstnär för att (förhoppningsvis) köpa julklappar till Piff & Puff. Jag har grunnat en del på vad vi skulle köpa till dem, och eftersom de verkar få leksaker och annat de behöver från släkten ville jag hitta på något annat från oss. Jag har en konstnär jag verkligen gillar, så nu ska vi förmodligen köpa något av honom till dem. Förhoppningsvis gillar de också tavlorna så småningom, när de blir stora nog för att förstå. Tanken är sen att med jämna mellanrum köpa konst till dem i present. Har man tur kan det ju bli bra investeringar också, utöver att man gillar konsten i sig.

  • Tinga

    PB - jag försökte klistra in en länk tidigare ikväll, men lyckades inte. Tänkte att det kanske finns något nytt fiffigt sätt att göra det på, men orkade inte undersöka det närmare.

    Skål för Dr. Edwards!

  • Tinga
    passionsblomman skrev 2010-12-10 21:48:24 följande:
    Tinga, oj vad seriöst tänkt med klapparna! Bra där!
    Vi tycker att det känns trist att bara sätta in pengar på ett konto, så jag hoppas att detta är något som kan uppskattas av Piff & Puff när de blir äldre. Vi vill ju inte bara slänga pengarna i sjön genom att köpa grejer som de knappt använder eller har glädje av.
  • Tinga

    Ska se om jag lyckas lägga in ett foto av en av den här konstnärens tavlor. Tommy B Nilsson heter han, förresten.


  • Tinga

    Vänner - usch för långvarig migrän; det låter verkligen jättejobbigt. Hoppas att ni får vara friska ett tag nu. Ibland känns det som att när man väl dragit på sig en förkylning tar det aldrig slut, utan sen kommer lätt den ena efter den andra.

    Snaily - stor grattis till lilla Yngla! {#emotions_dlg.flower} I mina öron låter det som att ni åkte in i precis lagom tid. Hoppas att ni hann lämna Korven som ni skulle också. Kram!

    Klockarbol - när du nu inte pratar med någon IRL tycker jag att det är jättebra att du iallafall hänger här med oss och pratar av dig lite. Hoppas att det lättar något på trycket, åtminstone. Du får äta rejäla lass av julgodis, så att du får stopp på viktraset. Många kramar!

    Här pågår julgodislagandet för fullt; har gjort både knäck och mandelkrokant med choklad och rom nu på förmiddagen och i eftermiddag blir det fudge. Hittade ett recept där man använder skumsockerbitar. Ska bli spännande att se hur det blir.

    Igår förmiddag inhandlades varsin tavla till Piff & Puff i julklapp, och nu är deras julklappskvot mer än väl fylld. Parktiskt att lösa det med bara en present vardera, åtminstone ur inköpssynpunkt (att slippa springa runt i fullknökade affärer). På eftermiddagen bakade vi pepparkakor och mandelmusslor hos mina föräldrar. Piff & Puff var inte jätteintresserade, men tryckte iallafall ut några pepparkakor var. Tillräckligt många för att vi skulle hinna fånga det på foto åtminstone.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!