Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Hej Cicci! Haha, har faktiskt införskaffat ett par jodpurs som står hemma och väntar på att rätt höstkänsla ska infinna sig! Har riktigt trist på jobbet jag också just nu, håller på och ska byta arbetsuppgifter men det är inte riktigt klart med allt än och de nya systemen jag ska ha hand om är inte uppe än efter semestrarna.

    Jag tror att taekwondo är jättebra, Iris har en dagiskompis som går på judo, båda killarna fyra och sex år går på det och nu har lilla tjejen på två år fått börja vara med också, plus att pappan blivit så inspirerad så han har också börjat. Skulle sätta Iris på det om hon inte redan hade så mycket aktiviteter för det verkar jättekul. Nu ska hon gå på Bamsegympa på måndagkvällar, hästlekis torsdageftermiddagar, ridning lördagar och dans söndagar.

    Hade egentligen tänkt stryka hästlekiset och kommer väl att göra det framöver också men det är bara nu tidig höst innan det blir för kallt som det går och det är så mysigt att åka tidigt från jobbet och åka dit med båda barnen och så går jag och Astrid runt och strosar en timme och klappar djuren.

    Med Iris är det ju så viktigt att hon gör saker där hon får röra på sig, vi hade gärna fortsatt på simningen, det känns så retfullt att behöva sluta nu när hon precis fått byta upp till riktig simgrupp och när hon är så nära att börja simma själv men det går helt enkelt inte med alla öroninflammationer längre.

  • BrudSommar2006

    Jo, vi vet ju inte hur pass svårt det är att bli av med den där masken så vi kör på. Med tanke på att ingen av oss andra tre fått det så verkar det ju inte så värst smittsamt om man inte är småbarn och benägen att stoppa händerna i munnen hela tiden, det stod ju också på nätet att det inte var särskilt smittsamt mellan vuxna. Men bättre att hålla efter hemma för säkerhets skull då så kanske vi blir av med det fortare. Det enda är väl om det nu skulle vara något barn på dagis som Iris leker mycket med och som hon fått det från, i så fall kanske hon får tillbaka det därifrån.

  • BrudSommar2006

    Nenne, det ska vara du för att komma på den sömnmetoden!

  • BrudSommar2006

    Liten, Iris ska gå precis den tiden på måndagar! Förra terminen var vi ju föräldralediga och då gick hon kl 15 på torsdagar. Men nu ska jag ju gå ner i tid så att jag kan gå tidigt på eftermiddagarna så för min del blir det inga problem och förmodligen kan Astrid hänga med om jag bara ska lämna och sedan komma tillbaka och hämta. Förra terminen var det dock värre för då var det en föräldra/barn grupp och då fick man visserligen ha med småsyskon men jag kunde ju inte hålla reda på Astrid och hjälpa Iris samtidigt så mina föräldrar fick hjälpa till. Nu tror jag visserligen att mina föräldrar kommer att hjälpa till den här terminen också och hämta Astrid så att hon slipper följa med och när de är på Öland kan säkert maken komma hem tidigt, det blir ju bara frågan om några få måndagar för hans del. I så fall blir det ju ingen middagsstress, annars får det bli välling och smörgås och sedan sen middag innan läggdags, fast tror som sagt att vi slipper det arrangemanget.

  • BrudSommar2006

    Problemet är att det finns för många aktiviteter barnen skulle behöva gå på. Det vore bra med någon typ av bollsport också kan jag känna. Tennis tror jag inte att Iris skulle fixa än, golf är inte så intressant för oss, men det är samma sak där, fotboll däremot tror jag skulle kunna vara något. Jag hatar i och för sig fotboll men jag inser också att det nog är rätt nyttigt för Iris som skulle behöva få springa lite och också öva upp bollkoordinationen. Fast vi hinner inte mer nu och Iris vill ju inte stryka något av det hon redan gör.

  • BrudSommar2006

    Den här terminen blir Iris gympa riktigt jäkla dyr för hon har gått på gymnastikföreningens föräldrar+barn gympa medan vi stått i kö till Bamsegympan. Nu har jag redan betalat typ 1200 kr för hösten på första kursen men fick för ett par veckor sedan besked om att hon kommit in på den vi hellre ville ha så nu får jag betala jag tror det var 800 kr för den också. Så klart får man inte tillbaka redan inbetalda pengar men nästa termin blir det billigare!

  • BrudSommar2006

    AM, se där, ska kolla mer noggrant på sajten ikväll.

  • BrudSommar2006

    Fäktning och bågskytte minsann!

    Iris älskar förresten att skjuta pilbåge, vi har ju Eketorps borg nära oss på Öland och där får alla prova. Tre pilar får man skjuta och sedan får man ställa sig sist i kön igen, men det är aldrig mer än några stycken åt gången i kö så Iris brukar kunna prova flera gånger utan problem.

  • BrudSommar2006

    Cicci, ja det blir ju ofta så, att man börjar med att anmäla dem till det man är intresserad av själv, de är ju inte tillräckligt gamla för att kunna välja själva än. Problemet med Iris är att hon hittills tyckt precis allting vi provat är jättekul och vill fortsätta på allt!

    Vi bytte till Bamsegympa nu när vi fick plats för att kunna hålla gympan på leknivå i flera år till, jag tror nämligen inte att Iris kommer att ha någon jättetalang för gympa om man tittar på vad vi åstadkommit hittills, hon har heller inte kroppsformen för tävlingsgymnastik och den verkar börja väldigt tidigt i åldrarna. Jag vill bara hjälpa henne med det som går i form av förberedelse för redskapsgymnastiken i skolan som jag själv tyckte var skitläskig.

  • BrudSommar2006

    AM, det låter inte så kul med blåmärken på magen och ont av det, är det inte bättre med en slät i så fall?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!