• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Snorkfröken77 skrev 2011-02-08 19:37:57 följande:
    Två frågor, vitt skilda, till expertiserna i tråden:

    1. Någon som vet vad den där smaskiga såsen innehåller som man får med hem när man beställer Pad Thai, nästan genomskinlig sås med chili ser det ut som?

    2. Ska man ha ett paraply/parasoll till en barnvagn eller använder man det aldrig? Är footsack bra, dvs sådan man sätter över sittdelen och skyddar mot vind och blåst?
    På fråga 1 säger jag: vet inte
    På fråga 2 säger jag att parasoll är bra om man planerar att vara ute med bebis i vagn i solsken. Att bara dra upp sufletten som solskydd är inte så bra eftersom det blir väldigt kvavt nere i vagnen. Bättre då att ha ett parasoll att rikta som det behövs.  Framförallt om vagnen står stilla och det nt efinns någon skugga att ställa den i.
    Footsacka är jättebra tycker jag. Vindtätt och håller dessutom ordning på grejer (typ skor som åkt av, lösa filtar ...). Och så ser vagnen mer enhetlig ut.
     
    Nu ska jag läsa ikapp vidare! 
  • fru AM

    Har hon inte börjat jobba? Parnassia alltså?

  • fru AM

    Och Fossing: jag yckte er tapet i källaren var ganska fin jag. Definitivt finare än vad jag planerat förr mr Y. Och Telis: det är lite oklart om hyresgästen nödvändigtvis måste få rätt att välja utseende på badrummet. Vi håller på och undersöker det.

  • fru AM

    Muggles:
    Haha! Att ni aktade er för direktörsnamn! Det var precis det vi eftersträvade med Hektors namn i kombo med efternamnet ... Direktör, bankir, grosshandlare eller häradshövding - rejäla släktyrken alltihop (kanske inte grosshandlare om jag tänker efter)

    Angående dina namnförslag för twinsen så tycker jag Axel & Isak passar bra tillsammans och Ida & Klara passar både fint med varandra och med Moa! Ni ska inte köra på den litterära stlen då: Moa, Harry, Ivar? Moa, Alva, Selma? 

  • fru AM

    Oooh - jag minns inte Parnassias hälsning ... att det antydde att något inte var bra ... Hoppas allt är ok!? Vickan borde veta!?

  • fru AM

    Oupsie: jag köpte ett stort fång rosor (i vitt, rosa och rött) till vår BVC-sköterska när hon skulle sluta - hon blev jätteglad! Orkidé är också bra. Den håller sig ju ett tag!

    Oupsie: nu ska jag tjata på dig om att linda Daisy! De små nyfödingarna gillar att ha det trångt och (inte för) varmt som i magen och lindar du henne lagom fast i en lagom varm filt (bomull) så kan hon nog sova en liten längre stund. Om du nu vill att hon ska göra det.

  • fru AM

    Muggles - jag tycker ändå ni kan fortsätta på den litterära banan som ni inledde med Moa - det finns ju en uppsjö författarnamn att välja på (och som i USA så kan man ju också ta efternamnen - minns en tjej som hette Brontë):

  • fru AM
    Fossing77 skrev 2011-02-09 15:01:14 följande:
    Här får man inte ge något till någon inom sjukvården. Det ses som muta. Asfånigt.
    Även efter avslutad behandling så att säga?
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!