Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Jag tror inte att man kan ta bort smågruset i vilket fall men man kanske kan lägga kantsten och så större stenar som dekoration ovanpå men blir det verkligen bra? Vi har inte fått ut vårt grus på gräsmattan, det är ingen som är och klampar så nära husväggen, men det klart att det kanske finns mer dekorativa lösningar. Jag väntar tills ni gjort något snyggt och kommer och kopierar!

  • BrudSommar2006

    AM, ett sådant där träkök har de på dagis så vi har ett sånt som ni har i plast hemma och Iris har lekt jättemycket med det och alla barn som kommer hem till oss också, det är de där plattorna som låter och blinkar som är hela grejen tror jag! Vi har hur mycket grejor som helst till köket för barnen har fått i olika presentomgångar. Nu börjar Astrid tycka att det är roligt så även om det tar lite plats har det helt klart varit värt det.

    Varje gång Iris ska på kalas är det samma elände med att hitta lämplig present tycker jag. Alla springer ju i samma leksaksaffär och riskerar att komma med samma saker. Flickan hon ska till härnäst har dessutom en storasyster så där lär det ju finnas grejer så det räcker redan, vi har samma problem med Astrid, hon har ju redan lekt med alla Iris saker och vi behöver verkligen inte en enda pryl till hemma.

  • BrudSommar2006

    Iris har också stoppat en del bilar i köket, i den lilla mån hon visat någon intresse för bilar.

    De här plattorna kan man i alla fall inte missta för riktiga plattor, som det låter och bubblar och blippar om dem!

  • BrudSommar2006

    AM, japp, 4 år. Till Iris kalas kom hon i full prinsess-mundering med Hello Kitty-present men över sommaren har hon klippt håret kort och jag tror banne mig att hon har fått det tonat mörkare också så man kände knappt igen henne så nu vete 17. Men det där spelet såg jag fanns i en fantastisk prinsess&grod-variant.

  • BrudSommar2006

    Vi håller fortfarande på och kan inte enas om vår långhelg. i Sverige är Åre enda kvarvarande alternativet, sedan kom maken med flera förslag i Tyskland men där verkar det vara nakenbad som gäller, möjligen att man kan få ha baddräkt i bassängen men då är det fortfarande gemensamma omklädningsrum eller omklädningsrum precis bredvid varandra utan skiljevägg och så vidare och ja må vara löjlig men jag kommer inte att trivas med det konceptet så det har vi strukit. Har tre förslag i Norge och ska kolla Danmark och Estland och så vidare nu men jag känner att så här kan vi hålla på i alla evighet och kolla in vartenda land i Europa bara för en jäkla helgresa, projektet blev så stort och det visade sig vara helt otroligt struligt att bestämma något med maken.

  • BrudSommar2006

    Finland, Estland, Polen, alla är potentiella möjligheter. Kraven är att det inte ska ta en hel dag att ta sig dit och en hel dag hem typ. Enda anledningen att jag snöat in mig på spa är att jag inte bara vill ha turistsemester och gå gata upp och gata ner och slita ut sig för att se allt på en enda helg och komma hem tröttare än man åkte. Å andra sidan vill jag inte sitta i en bassäng och stirra hela dagarna heller, jag vill ha lite vacker natur eller skidåkning eller nåt att kombinera med.

    Österrike, absolut, det enda med det är att jag tycker att det verkar vara så fint att vi funderar på att åka dit på semestern nästa sommar. Inget som hindrar att man åker flera resor i och för sig.

    Lapinette, det är alltså utan barn som gäller den här gången. Grotta ner sig i alternativ är absolut problemet den här gången, man kan bara inte undersöka hotell- och spautbudet i hela Europa, man sliter ut sig...

  • BrudSommar2006

    Jag ska nog göra en kraftansträngning vad det gäller Österrike i alla fall, eller tror ni de är som tyskarna och kör med enbart nakenbad?

  • BrudSommar2006

    Heltäckningsmatta är i vart fall inget för mig, fick nog av det under min tid i Skottland.

    Googlar för fullt på hotell i Österrike, får väl googla vidare på de andra förslagen sedan. Fördelen med Österrike är att man skulle kunna kombinera det med skidåkning om vi inte hinner iväg innan vintern kommer, nackdelen är att många ställen verkar ligga rätt off.

  • BrudSommar2006

    Jag tänker på det här med resväg igen, från Wien till Bad Gastein är det 30 mil, då ska man ta sig från flygplatsen till tåget och så vidare och allt tar ju tid. Nja, man kanske skulle hålla sig hemma ändå...

  • BrudSommar2006

    Jag tycker lite synd om Iris just nu för hon får aldrig leka med det hon vill eller pyssla för Astrid förstör allt. Det går inte att ta fram saker för Astrid ska på allt och ha sönder allt. Om man försöker hålla undan saker för henne på köksbordet tex så klättrar hon ju på alla stolar för att få tag i det och om man verkligen håller henne borta så står hon och skriker och gråter så upplevelsen blir förstörd i alla fall. Ibland kan man göra något med henne när Astrid har gått och lagt sig men Iris ska ju också lägga sig så det blir inte mycket tid att börja med något projekt där heller. Det går ju inte när vi är två hemma heller för Astrid går ju inte med på att vara någon annanstans än där Iris är i alla fall, då ska man ta med sig Astrid ut ur huset då men men det är ju inte alltid det passar eller att man har lust med det och går man till lekplatsen vill ju Iris med dit och då faller hela idén ändå.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!