• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Dagens fredagsmat blir take-awaypizza (scampisallad för mig) och en flaska rödvin. Idag tar vi vad vi har och det blir Raccolto.

    Har varit med maken & Hektor på Fredells och shoppat Elfaystem till vårt lilla förrådsrum. Nu ska det bli ordning där! På vägen hem fick vi fälla säten och jag fick sitta fram med knäna vid öronen och pannan tryckt mot sminkspegeln, så jag känner sympati med alla kinkiga barn som klagar på att sitta ihoptryckta i trånga bilstolar.

    Det är kul att ha hela familjen hemma igen! Hektor belv helt ledsen av lycka när pappa dök upp igår -  han storgrät i en kvart, tätt tryckt intill pappa i hans famn ...  

  • fru AM

    BS: livia fick 4 dagar i skidskolan - på pappret i af. Hon vägrade ca 1,5 av de 4 men lärde sid ändå åka lift, glida neråt, stoppa, ploga

  • fru AM

    Grattis Lappis till nytt jobb - som sagt synd att ni missade vårt kontor - ett chihuahuakast från Stureplan

    Lycka till Gosnosen!

    BS: jo det blev så att maken fick hämta Livia mitt i dag 2:s skidlektion då var hon jätteledsen och grät. Nästa dag vägrade hon men dag 4 var hon på igen. Vi hyr ju bil när vi behöver.

    Nu pizza!

     

  • fru AM

    Ja, fosssing vilken rysare med din sambo! Det hade ju kunnat gå hur som helst, tänk om han somnat i en snödriva på riktigt! Stackars Televinken och Iris! Här hemma tycker vi mest synd om oss själva för att Hektor är sjukt gnällig ... Frisk men mycket missnöjd. Det enda han tycker är ok är att sitta och titta på film, helst med konstant hudkontakt. Han har dock bytt ut förra veckans faiblesse för Teletubbies mot Barbie - de fyra musketörerna. Den rullar för fjärde gången idag nu. Lite roligare för mig att titta på! Den är faktiskt bra för att vara en Barbiefilm - tips för er med småtjejer ... Nähä nu bryter han ihop igen ...

  • fru AM

    Eller tydligen inte bara ett tips för er med småtjejer ... Småkillar gillar den ju också. Och mammor och även pappor.

  • fru AM

    Det är alltså denna Hektor fastnat för: http://www.discshop.se/filmer/dvd/barbie_och_de_tre_musketorerna/P76379
    Tre musketörer ? ... de är ju fyra i filmen? Hmm. Förutom bristande matematikkunskaper så visar Barbiesarna i filmen prov på framåtanda, mod och ambition. Grundbudskapet är att man ska följa sina drömmar. 

    Allvarligt talat förstår jag inte vad det är som i det stora hela är så farligt med TV? Utvalda "snälla" filmer och SVT Barnkanalsprogram tycker inte jag skadar. Det är klart att det i perioder blir lite för mycket - som t ex när de är hemma och är sjuka men de orkar ju inte göra så mycket annat då heller. Det vet man ju själv, när man är sjuk så är det rätt skönt att bara sjunka ner i tv-soffan och halvslumra. Eller ?

    Livia har ett ordförråd som är väldigt utvecklat och det beror tror vi dels på att vi läst för henne, men ochå pga de timmar hon gjort framför tv:n. Det följer en dos allmänbildning med tv också. Tror jag.

    Nåväl - nu är Hektor på dagis igen och får klara sig utan rörlig bild hela dagen ...  

  • fru AM

    BS: ska bli spännande att hör vad ni tyckte om Sälen och skidskolorna där (även för er) när ni kommit hem sen. JAg ska försöka lära mig ordentligt nästa gång vi åker dit. Enligt maken så har skidskolorna (för alla åldrar) någon typ av kunskapsgaranti: att de garanterar att man lär sig åka lift, ploga, stanna och åka ner för grön backe på två dagar. Då har de i och för sig inte träffat mig ...

  • fru AM

    Med risk för att jag upprepar mig vill jag citera mig själv (min gamla blogg) angående skidåkning i allmänhet och  min första och hittills enda skidlektion:

    "På söndag bär det av till fjällen. En veckas samkväm och friluftsliv väntar. Och alla väntar sig att jag ska åka skidor. Inte minst jag. Jag skulle verkligen vilja lära mig – men det är något som bär emot att glida runt i liftkön som en överdimensionerad, påtänd Bambi VID MIN ÅLDER … Denna gång har jag visserligen en räddningsplanka i form av ständigt amningskrävande, tremånaders Livia – men samtidigt VILL jag ju komma över skidskräckströskeln …

    För några år sedan tog jag min hittills första och enda skidlektion – i ett påsksolgassande Duved slirade jag omkring en timma i barnbacken. Av detta lärde jag mig:


    Våga kräva att din kostbara skidlärare INTE är utklädd till påskkärring (!). Man lär sig inte bromsa på korrekt sätt i barnbacken. Här var det snarare så att jag fick kasta mig omkull för att inte massakrera skidskolan ”Små Snöbollarna” om och om igen. Om du till äventyrs missar att bromsa genom att kasta dig platt till marken så är det lika effektivt att styra ut där snön smält bort. På barmark kan man inte åka skidor. (OBS! Funkar bara framåt april när vårsolen gjort sitt.) INTE att svänga till höger. Bara till vänster. Vilket kan förklara vissa av mina svårigheter i övrigt. Nåväl – det som inte tar kål på en gör en starkare … Jag lärde mig också att jag visserligen åker skidor som en veritabel kratta, men det viktigaste är inte hur mycket eller lite snö man får innanför byxlinningen, utan hur stolt man är efter att ha antagit en ny utmaning ... Jag SKA lära mig åka skidor! Men kanske inte i år."
  • fru AM

    Tack för tipset Mugglan - som sagt har jag inte några problem med att bromsa ... Däremot med att svänga åt höger. Höll nog ganska god fart tror jag. 

    Givetvis är backarna i Sälen nog ganska trista för folk som har fått smak på mer - men har man ett gäng barn som också ska lära sig osv så blir det ändå inte så mycket skidåkning för de vuxna. Jag hoppas att bli riktigt biten och sen när de små blivit större ge sig neråt Alperna eller så. JAg tror att jag skulle göra mig bra i t ex Gstaad  

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!