• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    En god snabbrätt jag brukade göra när jag åt pasta: tortellini med valfri fyllning. Medan tortellinin kokar hackar man ihop en god stor tomatsallad med rödlök, oliviolja, balsamvinäger (kanske lite dijon och honung om man har och vill). Man kan festa till med en avocado också.

  • fru AM

    Sedan valfri mängd rödvin att dricka till!

  • fru AM

    Det kanske inte var någon festlig rätt egentligen ... men god.

    När jag var singel brukade jag äta väldigt många löjromstoastar till middag - funkar också! 

  • fru AM

    BS: Vilken jobbig sits - jag lider med dig! Jag förstår dig helt och fullt ut. KRAM! Inboxa eller maila mig eller ring eller kom förbi och fika om du vill bolla tankar. Stor bamsekram!

  • fru AM

    OMS: kul att du ska börja om med LCHF! På den här sajten - www.alltomlchf.se - hittar man mycket matnyttigt tycker jag + länkar till recept på lchfmat - http://www.alltomlchf.se/las-mer/receptsamlingar/

    Svårt att råda dig med dirketa mattips eftersom ajg inte vet vad du gillar elelr vad som passar familjen. Det bästa är ju om man kan laga samma mat till familjen förutom att de får ett lass pasta, potatis elelr dylikt.

    Det viktigaste tror jag i alla fall är att man kommer på en bra mättande frukost efter egen smak så att man är mätt och nöjd länge på den. 
    Lchf på lunchrestaurang är mycket svårt har jag märkt - några gånger har jag bett om att de ska utesluta typ potatisen och lägga på lite mer kött eller så och så får man gå loss på salladsbuffen.

  • fru AM

    Smint: Livia är på dagis igen men Hektor är hemma - han hade lite feber imorse igen (var dock frisk hela helgen efterson sjukfredag - konstigt). Nu har även maken däckat - så jag både VAB:ar och VAM:ar ,,,

    Mysigt att grilla för alla er med uteplats ... ! Vi skulle väl egentligen kunna grilla på balkongen - fast men egetligen inte får ... 

  • fru AM

    Snaily: välkommen till Stockholmstrakten! Hojta till om du är på väg in till city någon dag! Kram!

    Nu har Hektor lyckats programmera om vår örontermometer (Braun Thermoscan) till Fahrenheit istället för Celsius. Det blir mycket krångligt att ta tempen och sedan springa till datorn för att omvandla till celsius ... Tror han skulle vara användbar för vilken terroristorganisation som helst faktiskt.

  • fru AM

    Nenne: jag hade också en sån där "levande-napp-period" då Storsonen var 8 månader. Det slutat med att jag bara vägrade iförd amningsfientlig behå och sovtröja (det tog de klassiska tre nätterna) och vande in honom på välling istället. Alternativt tvärvägrar man att ge något överhuvudtaget (det smartaste i längden kanske men så smart har jag aldrig varit)

  • fru AM

    Nenne: det är skitjobbigt, de där tre nätterna eller hur många det nu tar. Men man måste stålsätta sig om man inte orkar vara en levande napp längre. Pricken BEHÖVER ju inte snaska tutte på nätterna för att överleva utan det är bara en liten ovana han lagt sig till med. Öronproppar kan vara bra - för alla vuxna inblandade. Öronproppar och en övertygelse att det är för familjens bästa. Men som sagt skitjobbigt. När man gått genom skärselden och plötsligt har ett barn som antingen sover sig igenom nätterna elelr i alla fall kan somna om utan tutte så förstår man inte att man tvekade och drog ut på det ...

    Pricken kommer nog snabbt lära sig att välling eller gröt på kvällen is da shit eftersom han sedan inte får nåt på natten ... Lycka-till-kram!

  • fru AM

    HAr glömt att delge er ett listigt tips på hur man lurar i ett barn flytande antibiotika. Förutsatt att man hittar någon dryck att blanda ut det i så att det smakar ok - i vårt fall mix av Amimox och Coca Cola: ta fram ett "snurrigt" sugrör, ett sånt där genomskinligt som går i kringelikrokar. Den mycket misstänksamma Livia gick på det så till vida att hon blev helt upptagen av att sitta och titta i kors på drycken som åkte genom sugröret ... Det var kvällsdosen. Till frukost fick hon en liten bägare fuktyoghurt med Amimox nedrört. Hon tillät dessutom mig att mata henne (så at thon fick i sig hela bägaren) - jag hade berättat för henne att det var viktigt att äta och dricka ordentligt när man är sjuk så att man kissar och bajsar ut Bassiluskan ... Eftersom hon nu slapp medicin (officiellt inför Livia alltså ...) Lögnaktiga mamman! Jag är avundsjuk på er som har barn som sväljer medicin utan att tjafsa.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!