• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Vickan: det där Trollet ägnade sig åt låter precis som "nattskräck". Kan avhjälpas om man exempelvis låter dem gå och lägga sig lite tidigare - så att de inte är för trötta då de somnar. Hektor drabbas det från och till och "skräckepisoderna" försvinner nästan med en gång om vi tidigarelägger nattningen lite. Det är också viktigt att ha fasta kvällsrutiner (men det har ni säkert) med en lagom dos skoj och skratt och också bra om de somnar själva.

    Angående "levande-napp-syndromet" så har två av mina tre barn haft det (alltså behandlat mig som en levande napp). Det har INTE gått över av sig självt utan snarare varit ett tecken på att amningen var på väg mot sitt slut. Först och främst nattamningen. (Jag har slutat amma mina barn helt då de varit 10, 7 respektive 8 månader gamla - utan någon som helst protest från barnen. Vi kände vid varje tillfälle båda två att det var nog och dags ...) Nu menar jag inte att man måste sluta amma helt bara för att man håler tuttarna för sig själv på natten - det är väl snarare så att får man sova mer nattetid så blir man piggare och kan hålla på och amma lite längre (om man vill) dagtid. Och att få sova på natten kan väl aldrig vara fel?

  • fru AM

    Muggles: jobbigt för både Moa och er att hon är så mycket sjuk! Det här är tredje vabbningsveckan för mig - på raken (eller nja - de var faktiskt friska båda två i tre dagar någonstans där i mitten). VÅREN kom hit!!!

  • fru AM
    Fru E skrev 2011-03-22 11:45:58 följande:
    AM-skrattade gott åt när er termometer programmerades om

    Det krävdes en ggogling för att jag skulle förstå hu jag skulle programmera tillbaka den ... Nu är det C igen

    Åh, EA - hoppas verkligen att bananerna hänger kvar!!! Kram!

    Lite ego-gnäll: extremt trist nätshopping på G - min sjukgymnast (ryggen) sa åt mig att köpa en ergonomisk arbetsstol. Så trist att behöva hosta upp minst 4500 för något som man inte vill ha (men behöver). Fula är de dessutom. Undras just om jag kan få chefen att betala ... 
    Funderar på dessa tre muppvarianter:
    http://www.ergoff.se/hag-kontorsstol-besoksstol-och-konferensstol/378-hag-capisco-puls.html
    http://www.ergoff.se/aktivt-sittande/180-back-app-stolen-som-tranar-ryggen-nar-du-jobbar.html
    http://www.ergoff.se/aktivt-sittande/176-swopper.html

    Någon som har erfarenhet och tips? 
  • fru AM

    Jag tycker Snaily och Yngla är värda en guldmedalj var för den bilåknings/bilkörningsbedriften! Solig Solig

  • fru AM

    Lillasyster Leffelina till Snorkelssons! Hurra!  

  • fru AM

    BS: Stor kram! Blir det medicinsk eller kirurgisk variant? Skönt att du verkar må bra trots det jobbiga.

  • fru AM

    Izzie: vad skönt med bra KUB-resultet och att allt såg bra ut med lille sprattelbebben!

    Tillbaka på skatten ... minns jag inte ens när jag fick senast. Hade kvarskatt på drygt 50 lakan i år ...

    Jaha och efter tre dagar på dagis är nu Livia hemma med feber IGEN! Jag blir galen! Maken har dessutom svår influensa (mycket svårare än övriga familjen haft ) så jag VAB:ar/VAM:ar vidare  men sliter mig för att gå på trådlunch

     

  • fru AM

    Vickan: det är inget jag kan påverka - det är inte det att jag betalar för låg inkomstskatt utan det har med kapital och förmåner att göra. Och visst lägger jag undan lite varje månad redan - annars skulle det aldrig funka.  (Men det är ändå surt - jag är helt emot den typer av skatter dessutom - surprise)

    Trollet var ju kass i magen förra veckan minns jag att du skrev - han kanske hade en mildare variant av det du och Trollpappa har/haft ?

  • fru AM

    Lappis: jag kommer - maken som ändå är hemma får vara med Livia. Vilken "tur" att han  är sjuk

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!