• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Jaha nu har jag hört den ... och glömt den. Har mest musiken till Barbie - och de tre musketörerna ringandes i huvudet. Fast Hektor har nu bytt favorit - nu är det Barbie - en sjöjungfrusaga som gäller. Var ska detta sluta.

    Tack förresten - Liten? - för tipset om LittleLifes ryggsäck Runabout Pack. Såg att man dessutom kan fästa ett "koppel" i den så man kan hålla ordning på ynglingen i folksamlingar. tror det kan komma att behövas. Voff!
    Den var den snyggaste av dem jag sett! Hoppas även Hektor tycker det. Får väl köpa den på öppet köp ...

  • fru AM

    Mopedvin: aj då vattkoppor, men det är något som vi gärna vill ha ... Har inte lyckats bli smittade än. Funderar på att vaccinera barnen mot det om de inte lyckats bli smittade innan sommaren.

    Börjar vänja mig vid att sitta hemma med en hostande unge nu ... fast Livia är ju så stor att det ändå funkar. Att ha Hektor hemma och sjuk innebär ju 100%ig uppmärksamhet och gnäll i 180 ... SÅ bävar för att han ska bli sjuk han också. Vi var hos doktorn med Livia i morse i alla fall och det var inga bakterier, inget skräp i halsen, ingen hög feber, ingen konstig sänka ... En vanlig bondförkylning kanske man kan kalla det.

  • fru AM
    Mopedvin skrev 2011-03-14 10:45:42 följande:
    AM - skönt att det inte var ngt annat med Livia men dw där jäkla förkylningarna är såååå sega ibland. Jo min stora E fyller ju fyra och han är rätt Ok att ha hemma sjuk, värwre med lilleman 1,5. Jag kanske ska skicka lite koppbaciller i ett kuvert? Kan man vaccinera dem alltså?
    Man kan vaccinera - men jag tror inte skyddet blir lika bra ... Enligt en vaccinationsläkare jag pratade med ger alltid den riktiga sjukdomen bättre skydd än en vaccination. Och när det handlar om en så pass "ofarlig" sjukdom som vattkoppor så är det ju mer ur bekvämlighetssynvinkel jag skulle vilja vaccinera dem. Det känns inte helt hundra.
  • fru AM
    _koko_ skrev 2011-03-14 10:57:09 följande:
    Hej i tråden! Jobbar hemma eftersom det ska komma sotare idag. Annars räknar jag mest ner dagarna till onsdag när jag ska till doktorn. Sitter och sover mest hela dagarna känns det som... vattkoppor - Jag funderar starkt på att vaccinera mina barn också, min mamma har haft bältros vilket är en vidrig sjukdom, och det kan man bara få om man har haft vattkoppor.
    Men hur tänker du då? Angående bältros? Att ha haft vattkoppor är väl immunologiskt det samma som att ha blivit vaccinerad (själva idén med vaccination)? (Frånsett att vaccinationen då enligt läkaren jag talade med ger ett svagare skydd ...)
    Så då borde man kunna få bältros även som vaccinerad? 
  • fru AM

    Start september: jag förstår att ni vaccinerat. Det jag tvekar om är det att vaccinera Livia för tänk om hon blir sjuk (men bara lite) om 25 år elelr så när hon är gravid ... Och att det då blir fosterkador pga av det ... Kanske tänker jag för mycket men det känns, för mig, så dumt att riskera något sådant bara för att jag (som i vårt fall) vill sejfa semesterresorna framöver ... Men det är klart - att riskera att aldrig bli smittad, ovaccinerad, och få vattkoppor med full kraft som vuxen, kanske inte heller är så bra ... Hmmm - fundera, fundera

  • fru AM

    Parnassia: jag läste någonstans att vaccinet från början var tänkt för vuxna och barn över 12 som inte haft vattkoppor så det är helt klart en idé även för dig. Jag var så hispig när jag väntade Livia att jag bad min BM kolla upp om jag var immun och det var jag ju ... Minns ju t o m när jag hade vattkoppor ...

    Man kan ge vaccinet från 9 månaders ålder, två doser med minst 6 veckor emellan (har jag för mig).

  • fru AM

    Snartis: jobbigt att spolningen inte hjälpte! Kanske fel läge att ge råd -men har du testat nässköljning? Det hjälpte i alla fall mig när jag hade bihåleinflammation under grav. med Hektor.

    Äggcravings - låter såhär på rak arm som tjejcravings ...

    Lycka till imorgon EA!!!

    Livia blev ju som sagt friskförklarad på vårdcentralen i morse - men i eftermiddags var hon plötsligt så dålig att hon inte kunde följa med och hämta Hektor. Fick ringain maken för att jobbba hemifrån o passa Livia medan jag gick till dagis. Hon hade sedan 39,7  under kvällen men fick äntligen i sig lite mat mellan hostattackerna. Usch - stackarn. Jag märkte när jag bar henne till frukostbordet i morse att hon var lättare än hon var i fredags ... Är hon inte bättre på onsdag blir det husläkaren igen.

  • fru AM

    Apropå barn med feber: Flytande Ipren verkar vara högvilt ... Här runt omking på Apoteken när det slut - "slut hos leverantören". Hur är det möjligt att det är slut hos leverantören? Förstår de hur mycket de förlorar? Just nu har väl ALLA feber! Jag hade gärna kombinerat Alvedon med Ipren häromdagen på Livia eftersom Alvedon ensamt inte hjälpte, men det var ju bara att låta det passera ...

    Hursomhelst: nu är vår Italienssemester lite mer planerad i alla fall. Har precis bokat flyg samt boende tre dagar. Så det blir en på-vägen-övernattning mellan Rom och Huset, sedan Huset en vecka (tillsammans med ett gäng kompisar), sedan vi ensamma tre dagar vid kusten (söder om Rom). Längtar till sol och värme och börjar fundera på en liten italienskakurs ... 

    Lappis: har du något studieförbund att rekommendera när det gäller spåkkurs? Andra hugade får gärna också svara! 

    Tummarna hålls för EA! Och för Snartis som ska kika på "lilla äggtjejen?" idag ... Är det RUL eller en bonustitt?

  • fru AM
    MSW skrev 2011-03-15 09:20:04 följande:
    Fan, värdet hade sjunkit mer.. Alltså precis det jag var rädd för!
    Nejmen! Kram! Vad gör man då?
  • fru AM

    Dagisproblematiken: vi tittade för Livias del på tre stycken. För mig är det magkänslan som gäller - men jag har ju lite vana från Storsonens dagisperiod och så har jag jobbat på dagis en period och min mamma jobbade länge på dagis (och tog med sig jobbet hem s a s). Magkänslan måste vara rätt och det var den som gjorde att vi valde det dagis som ligger längst bort från hemmet ... Gården är stor - ovanligt stor och lättillgänglig för att vara i innerstan och personalen verkade "välmående". Personalen man träffar på visningen ska man ju egentligen inte lägga så stor vikt vid på individnivå, vid valet  för det händer ju hela tiden att de får barn, börjar plugga elelr byter jobb men om man har tur oatt träffa föreståndaren så kan man få sig en bild av verksamheten.

    Svårt att beskriva en magkänsla ... men det dagis som egentligen låg närmast oss - nere vid Stureplan, låg vägg ivägg med ett dagcenter för psykiskt sjuka, dessutom var dagispersonalen "väldigt rutinerad, hade jobbat där i 25 år". Det kan ju låta bra för många men för mig lät det som om de kanske kunde tänkas vara lite trötta och inkörda i gamla rutiner. Dessutom hade de bara blandade åldersgrupper. JAg gillar uppdelningen småbarnsgrupper och storbarnsgrupper. Det är viss skillnad på en 1-åring och en 5-åring, i ... allt. Det blir en bättre trygghetsskapande "laganda" i en mindre och homogen grupp, tycker jag. De träffar ju ändå varann över åldersgrupperan ute på gården. Vi är superdupernöjda med vårt dagis och har ju även lockat dit andra. Och då får det ta en kvart istället för fem minuter att gå dit - och åt helt fel håll dessutom.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!