• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Tjoho för Ada och Beda (som är så pass jämnstora nu också)! Hurra för fågelkvitter!

  • fru AM

    Vickan: Man är väl föräldraledig tills barnet är inskolat och klart ...Det är väl en vanlig föräldraledigperiod - struntsamma om man är på promenad eller på dagisinskolning på dagarna liksom. Man är ju i alla fall inte arbetsför så att säga.(Fast jag kan ju ha fel. Har ju inte haft föräldraledigt på det sättet på 12 år ... ) Sedan bör man enligt dagis vara lätt tillgänglig en period efter inskolningen (de närmsta två veckorna pratades det om efter Hektors inskolning) - så att man snabbt kan hämta om barnet bryter ihop. Fast hur man får ihop det med pendling till annan stad fattar jag inte. KAnske kan den som skolar in Trollet jobba hemifrån en tid efteråt?  

    Det bästa är nog att det är EN som sköter inskolningen (sedan kan ju längden på inskolningen variera - jag har varit med om allt mellan tre dagar och två veckor.)

     

  • fru AM

    Vickan: Har kollat runt lite mer angående inskolning/föräldrapenning:

    Citat från källor på nätet som verkar seriösa:
    "Föräldrapenning på SGI-nivå får du inte ta ut för den tid som du inte är med barnet på dagis, detta gäller även under inskolningen. Lägsta nivå-dagarna går dock bra."

    Kolla även: http://www.viforaldrar.se/artiklar/2008/05/13/3-fallgropar/ (angående att man bör ha lite föräldradagar kvar även efter inskolningen)

  • fru AM
    snaily skrev 2011-03-16 19:20:38 följande:
    Med risk för att jag har fel så tror jag du har fel AM. I alla fall ställde jag frågan till den där interaktiva "människan" på försäkringskassans webplats och har för mig att svaret blev att man bara får vara föräldraledig när man är på plats på dagis tillsammans med barnet och det är man väl inte under hela inskolningen??
    Kolla det Vickan.
    Jag var med Hektor hela tiden på dagis  under "alla" de tre dagarna han inskolades. Sedan har jag läst mig till att det verkar vara ok att ta ut lägsta nivån medan man har en mer "inaktiv" inskolningsperiod (alltså inte är med barnet hela tiden). Är inskolningsperioden två veckor (gamla metoden) så är man med mycket i början för att sedan fasas ut mer och mer ...

    Fast det verkar vara många bud angående detta - konstigt nog! Det kanske beror på vilken människa på FK man pratar med? 
  • fru AM

    Snaily: skullde dessutom tro att om ni får en sån där snabbinskolning som vi hade då man var med hela tiden så får man ta ut "högsta" ersättningen.

  • fru AM

    Men Porchez vad kul att du är så glad! Grattis till jobbintervju och killträff! Ska ni ses igen? När får du höra mer om jobbet tror du? KRAM och

  • fru AM

    En lyckosam kombo av eget tillfrisknande + ilurad Amimox har fått Livia på fötter igen! Hurra. Visserligen fortfarande hemma men snart frisk!

  • fru AM

    Telis: otroligt smart av er - det där med blöjan. VI har haft en liknande period - fast då ville Hektor absolut själv  bära blöjpåsen högtidligt till balkongen, där vi lägger dem i en hink i väntan på soplämning.

  • fru AM

    Pochez har träffat en hunk! Jag snokade lite och tror mig ha sett en bild ... ni vet var Om det är rätt så har han även ett vackert namn.

    Ore: Men stackare!!! Fick du den där goda smaksatta Amimoxen eller tabletter? Förmodar att din man inte måste blanda ut den i yoghurt eller cola - och luras - för att du ska svälja i alla fall! Längtar tills Livia blir så stor och klok att hon fattar at medicin är BRA och att man ibland måste bita ihop och brara ta medicinen.

    Lappis: Tror inte den japanska befolkningen får entydig info alls - läste något om det i tidningen. Det är klart att din egen pappa inte kan vilja att du utsätter dig för risk när han väl inser faran. Men det kanske är en överlevnadsinstinkt att inte vilja förstå också, ett sädd att skydda sig själv från insikten/faran. För om du inte vågar åka dit pga radioaktivitet och han lever mitt i det så blir det ju väldigt läskigt för honom själv. Vilken MARDRÖMSsituation.

     

  • fru AM

    Lappis: ni kanske kan boka om så att pappsen tar över en av era returbiljetter och en av era biljetter TILL Japan?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!