• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Ore: bättre det än att råka underteckna jobbmail med "mvh, Ore" ...?

  • fru AM

    Åh Snorkis! Även svårgråtna jag blir tårögd av att Leffelina finns i världen nu! Är SÅ nyfiken på att se en bild!

    Hoppas snittet gick bra och läker fint. Är det något du undrar över det är det bara att höra av dig  så ska jag berätta vad jag vet och minns ...

    KRAM! 

  • fru AM

    BS: Jag har tänt på ditt inlägg sedan jag läste det och blir mer och mer upprörd. Att det ska börja på dagis till och med! Dumt att tråkningar börjar överhuvudtaget men man har väl någon idé om att små barn inte ska vara elaka ...

    JAg kan i och för sig tänka mig att slumpen som gjorde att Iris inte hörde utan gick fram emot dem och frågade om kanske fick luften att gå ur dem. Kanske skämdes de faktiskt. Hoppas att de förstod att det inte var en ok sak att säga. Jag tror definitivt att ni ska ta upp det med personalen! Kommer Iris ihåg bara en av killarna så räcker det nog - det är kanske ett gäng som brukar dra runt och så anger de säkert varandra.

    På Livias dagis är de väldigt noga med empatisk skolning av barnen, att försöka sätta sig in i  den andras situation -att inte säga dumma saker är ju en del av det. Ändå så kan man ju höra vissa trista grejer, men inte på personangreppsnivå i alla fall.

    Det spelar ju ingen roll hur Iris ser ut - människor hittar alltid något att slå ner på. Ett par gula skor, en hårtofs som står upp ... (Sedan är det ju en helt annan sak om Iris är överviktig (om hon nu är det, eller bara lite rund/stor ?)och borde gå ner för hälsans skull.) Men här handlar det verkligen om att angripa gruppbeteendet, mobbningen, på ett tidigt stadium. Iris ska ju inte behöva ändra på sig egentligen. KRAM till dig och Iris!

  • fru AM

    Det jag skrev ovan (var lite snabb): (Sedan är det ju en helt annan sak om Iris är överviktig (om hon nu är det, eller bara lite rund/stor ?) och borde gå ner för hälsans skull.) jag menade alltså att Det hör inte till saken om nu Iris skulle vara överviktig ... osv. Mobbning ska kvävas i sin linda.

    För tydlighetens skull!

  • fru AM

    Sedan är det ju bra om dagiset börjar arbeta mer pro-aktivt med empati och i förlängningen mot mobbing. FRIENDS är ett kamatstödjarprogram som finns i på skolnivå - man kanske även på förskolenivå? Det finns säkert andra hjälpmedel för personalen också. Det handlar ju om att stärka självkänsla och väcka medkänsla bland annat. Ett barn som är tryggt i sig själv säger inte elaka saker. Men det är klart att är det ett gäng barn så kan kanske alla dras med som en följd av grupptryck/dynamik ... Men pratar man mycket om såna här saker även på förskolan så händer det ofta att barnen själva sätter ner foten när de hör en dagiskompis säga något dumt till någon annan. Att bli tillrättavisad och "straffad" av en jämnårig är nog ganska effektivt också, mot fortsatt mobbing/tråkning

     

  • fru AM

    Hej Li75! Kul med en "gammal" smygläsare!

    Alla förvirrade människor: Presentationsmanualen står i trådstarten ... på varje sida! 

    BS: jag ska surfa o lite och se vad jag hittar i pyjamasväg

     

  • fru AM

    BS: vad roligt att du hittade vad du sökte på Filur! Jag tycker det var en bra blandning på kläder där - dels märken och så ett billigare segment. Själv letar jag ständigt efter tunna herrpyjamaser i vävt bomullstyg (alltså inte flanell eller trikå) till min lille välklädde dandy. Både korta och långa ben/ärmar. Men har inte hittat än.

    BS igen - jobbigt med trotsålder! Hektor har väl halkat in lite på det spåret men är inte extrem.Jag tror bestämt att killar är lite lättare än tjejer vad gäller trots och trilskande.

    Hans tal har utvecklats lite mer senaste veckan - säger fler ord nu. Visserligen bör man vara språkprofessor för att förstå och komma ihåg dem  ... Favoritordet nu är SPRING! ("Pi-i!") och han blev glad när han även upptäckte att han kunde säga springskor "Pi-i-ko".

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!