• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Cicci: Ballerinaskor i massor av fina färger och färgkombinationer finns i skobutiken Angela C på Humlegårdsgatan (bredvid Teliabutiken). Vet inte prisnivå dock. Jag måste också skaffa nya.

    Nu kanske du inte hnner beställa på nätet innan du åker men här finns det BARA ballerinor: http://www.ballerinacloset.com/ Kul idé tycker jag! 

  • fru AM

    BS: Är det magnetröntgen du ska på? Det var kanske inte favoritundersökningen direkt ... Men blunda hela tiden (även under inrullningen)  och försök andas lugnt!

    Vi åker till Italien nästa fredag och hyr hus med ett gäng familjer. Ska bli så kul/skönt osv! Hoppas på en massa skoj, god mat, goda viner, sol, bad, lata dagar.  Sedan stannar vår familj ett par dagar extra  i Italien och bor hos nunnor vid havet söder om Rom. Sedan ska vi vara hemma i stan ett tag och sedan bär det iväg till Västergötland.

  • fru AM

    Kan meddela att Yasuragis svartbyggda badrum i denna stund monteras bort ...! Det var det striden i hyresnämnden gällde och vi vann ju. 

  • fru AM

    Förresten: någon i tråden som har testat seaband mot illmående/åksjuka? Vi köpte det inför sommarens bilåkande till Livia och hon är extremt peppad och tror att de hjälper ... i bästa fall så kommer placebo-effekten göra underverk - men jag tänkte att någon av er hade en positiv solskenshistora gällande seabandens verkliga effekt?

  • fru AM

    BS: Det är inte Yasuragi som byggt badrummet utan förrförra hyrsegästen (för ca 25 år sedan). Bygget upptäcktes när Yasuragi skulle skriva kontrakt för ett år sedan. Han ha rinte flyttat in permanent än men låte rsina jobbiga ungdomar bo där vind för våg.

    Italienhuset hittade vi på någon samlingssajt för uthyrningshus - det finns hur mycket som helst att välja bland! När man hyr många så kan man ju gå upp i pris och då får man stora fina hus med pool osv. Huset ligger inte alls nära havet men har som sagt pool. Tror det tar någon timme (några?) att åka till havet. Ungefär samma läge som förra året alltså och då brydde vi oss inte alls om att åka till havet. Italienska badorter är i allmänhet kanske inte drömmen om lyckan (25 rader solstolar och skräniga typer ) men vill man bada där någon dag så kan man ju. Vi får ju tre dagar vid havet sedan, fast på Rom-sidan. (Vi flyger till Rom och bilar sedan till huset i Marche - över bergen ... Livia håll i kräkshinken!)

  • fru AM

    BS: men det är ju bra att de skruvar fast huvudet - jag tyckte det var jobbigt att ligga och försöka ligga blickstilla i 55 minuter eller vad det tog (de röntgade ryggen på mig - icke fastskruvad). Kom ihåg att blunda!

  • fru AM

    Årets utmaning för mig gällande semesterpackning är att verkligen ta in och lita på att det finns en tvättmaskin i la casa ... Alltså inte ta med tre gånger för mycket kläder till alla ...

  • fru AM

    BS: Vi har slutat ge Livia tabeltter mot åksjukan - dels tyckte vi synd om henne för hon blev zonkad och samtidigt alldeles pirrig av dem och sen tyckte vi att åksjukan gett med sig lite ... fast senast vi bilade så kräktes hon. Som vägarna är i Italien så måste vi vara utrustade med både det ena och det andra. Tror mycket av illamåendet är psykologiskt (då hjälper det kanske med seabanden) men inte allt.

     

  • fru AM

    BS: angående instruktioner inför röntgen: minns inte alls det där med "osminkad". (Jag borde ju minnas eftersom jag högst motvilligt visar mig osminkad på allmän plats. Minns att jag inte gillade den instruktionen inför kejsarsnittet ) Kanske bara gäller när de röntgar hjärnan? Järnoxiden kanske stör ut röntgenstrålarna (är ju "magnetiskt")? Gissar vilt här. Man hoppas ju inte att det skulle ge brännskador - då skulle de nog se till att sminka av alla där på plats.

     

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!